USRobotics
       

İçindekiler:

Özet

EasyConfigurator Kurulumu

EasyConfigurator Gelişmiş Özellikleri

İnternet Kullanıcı Arayüzü

Yöneltici Özellikleri Açıklamaları

EasyConfigurator ile Kurulumun Kaldırılması

Ek

Sorun Giderme >

Sözlük

Yasal Bilgiler

Garanti

USRobotics SureConnect ADSL
4-Portlu
Yöneltici Kullanıcı Kılavuzu

Windows 95, 98, NT 4.0, Me, 2000, XP
Macintosh ve Linux

Sorun Giderme

Sorun Giderme Çeki Listesi

Sorunun tespit edilmesine yardımcı olmak için öncelikle aşağıdaki sorun giderme çeki listesini kullanın.

  • Yönelticinizle birlikte gelen AC adaptörü kullandığınızdan, bu adaptörün yöneltici ve çalışır durumda bir prize bağlı olduğundan emin olun. Açma-Kapama düğmesinin açık konumda olduğundan emin olun. PWR LED yanmalıdır.
  • Telefon kablosunun duvardaki telefon soketi ve yönelticiye bağlı olduğundan emin olun. ADSL LED yanmalıdır.
  • Ethernet kablosunu (kablolarını), yönelticideki Ethernet 1, 2, 3 veya 4 portuna ve bilgisayarınızın ağ arayüz kartına (NIC) bağladığınızdan emin olun. Yönelticinin ön tarafında bulunan ilgili Ethernet LED'i (LED'leri) yanmalıdır.
  • EasyConfigurator'ün Status (Durum) sayfasını açın ve yönelticinizin doğru biçimde çalıştığından emin olun.

Durum LED'leri

USRobotics SureConnect ADSL 4 Portlu Yöneltici'nin ön tarafında yedi adet LED bulunmaktadır: PWR, Ethernet 1, 2, 3, 4, ADSL ve WAN IP. Yönelticinin çalışma durumu, aşağıda sıralanan LED koşullarıyla gösterilir.

PWR (GÜÇ) Açık Yeşil AC adaptörden güç gelmektedir.
Kapalı Güç algılanamamıştır.
WAN IP Açık Yeşil Yöneltici, PPP modunda İnternet Servis Sağlayıcıdan (İSS) bir genel IP adresi alır.
Yanıp sönen Yeşil IP bağlanmış ve veri iletmektedir.
Kırmızı İSS'den IP adresi alınamamıştır.
Kapalı ADSL senkronize edilmemiştir veya köprü modundadır.
Ethernet 1,2,3,4 Açık Yeşil Yöneltici ve bilgisayar arasında Ethernet kablosu üzerinden bir fiziksel bağlantı gerçekleşmiş ve algılanmıştır.
Yanıp sönen Yeşil Veri trafiği akmaktadır.
Kapalı Yöneltici ve bilgisayar arasında Ethernet kablosu üzerinden bir fiziksel bağlantı gerçekleşmemiştir.
ADSL Açık Yeşil Bir DSL hattı kurulmuştur.
Yanıp sönen Yeşil Bir DSL hattı ayarlanmaktadır.
Kapalı DSL hattı başarısız olmuştur.

Yönelticinin Arkası

Öğe Açıklama
ADSL Yönelticinin arkasındaki dijital abone hattı RJ-11 servis soketi
1 Yönelticinin arkasında Ethernet Port 1
2 Yönelticinin arkasında Ethernet Port 2
3 Yönelticinin arkasında Ethernet Port 3
4 Yönelticinin arkasında Ethernet Port 4
Reset Yönelticiyi resetler
16VAC AC adaptörden gelen kabloyu alan giriş soketi
Power (açma-kapama) Yönelticiyi açmak ve kapatmak için kullanılan düğme.

NOT: Yönelticiyi resetlemek için bir iğne veya ataç kullanarak reset düğmesine basın. Yöneltici yeniden başlatılacaktır. Bu düğmeye 5 saniyeden daha fazla süreyle basarsanız, yönelticinin konfigürasyonunu varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayacaktır.

Sorun Giderme Hakkında Daha Fazla İpucu

İnternet Servis Sağlayıcım EasyConfigurator İSS listesinde yok.

Olası Çözüm: İnternet servis sağlayıcınız veya ülkeniz listede yoksa, Not Listed (Listede Yok) seçeneğini seçin. Ardından, ekranın "Line configuration" (Hat konfigürasyonu) alanındaki ayarları yapmanız gerekecektir. İnternet servis sağlayıcınız size doğru değer ve ayarları verecektir. Ardından Apply'a (Uygula) tıklayın. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.

 

Yönelticiyi açtığımda LED'ler yanmıyor.

Olası Çözüm: Bu bölümün başında verilen Sorun Giderme Çeki Listesine bakınız.

ADSL ışığı yanıp sönüyor veya hiç yanmıyor.

Olası Çözüm: Bu bölümün başında verilen Sorun Giderme Çeki Listesine bakınız.

İnternet erişimi kuramıyorum.

Olası Çözüm:

  • Bu bölümün başında verilen Sorun Giderme Çeki Listesine bakınız.
  • Aktif bir İSS hesabınız olduğundan emin olun.
  • VCI/VPI ayarlarınızı, kullanıcı adı ve şifrenizi ve EasyConfigurator ile kimlik doğrulama türünü kontrol edin. Söz konusu değişkenleri kontrol etmek için EasyConfigurator'e gelin ve Status (Durum) sekmesini seçin. Ayrıca, kullanıcı adı ve şifre büyük-küçük harf duyarlı olabilir. CAPS LOCK modunun kapalı olduğundan emin olun.
  • Daha fazla yardım için İnternet servis sağlayıcınıza danışın.

IP Adresimin Statik veya Dinamik olup olmadığını bilmiyorum.

Olası Çözüm: Aktif DSL servisiniz varsa, IP adresiniz büyük ihtimalle Dinamiktir. Bu bilgiyi doğrulamak için İnternet servis sağlayıcınıza danışın. Bazı İnternet servis sağlayıcılar Statik IP adresleri atar.

Artık İnternet erişimi kuramıyorum

Olası Çözüm: İnternet tarayıcısının bağlantı ayarlarını ve İnternet tarayıcısının HTTP Proxy özelliğinin devre dışı olduğunu doğrulamalısınız. İnternet tarayıcınızın konfigürasyon sayfalarını okuyabilmesi için bu işlemi yapmanız gerekir. İnternet tarayıcınızı başlatın.

Internet Explorer kullanıcıları: Sırasıyla Tools (Araçlar), Internet Options (İnternet Seçenekleri) ve ardından Connections'a (Bağlantı) sekmesine tıklayın. Never dial a connection'ı (Asla bağlantı çevirme) seçin ve Apply (Uygula) ve ardından OK'a (Tamam) tıklayın. Tekrar Tools (Araçlar) ve Internet Options'a (İnternet Seçenekleri) tıklayın. Connections (Bağlantılar) sekmesini ve LAN Settings'i (LAN Ayarları) tıklayın. Tüm onay kutularını temizleyin ve OK'a (Tamam) tıklayın. İnternet Options'ı (İnternet Seçeneklerini) kapatmak için OK'a (Tamam) tıklayın.

Netscape Navigator kullanıcıları: Edit (Düzenle), Preferences (Tercihler) seçeneklerini tıkladıktan sonra Category (Kategori) penceresindeki Advanced (Gelişmiş) seçeneğini çift tıklayın. Proxies'i (Proksiler) tıklayın, Direct connection to the Internet'i (Doğrudan İnternet Bağlantısı) seçin ve OK'a (Tamam) tıklayın. Tekrar Edit'e (Düzenle) ve ardından Preferences'a (Tercihler) tıklayın. Kategori altında Advanced'e (Gelişmiş) ve ardından Proxies'e (Proksiler) tıklayın. Direct connection to the İnternet'i (Doğrudan İnternet Bağlantısı) seçin ve OK'a (Tamam) tıklayın.

Windows Me veya XP'deki ağ konfigürasyon ayarlarını kontrol etmeye çalışırken, Ağ ikonunu bulamıyorum.

Olası Çözüm: Windows Me ve XP'deki varsayılan ayar, Denetim Masasındaki tüm simgeleri göstermeyecek şekilde yapılmıştır. Windows'ta Start (Başlat), Settings (Ayarlar) ve ardından Control Panel'i (Denetim Masası) tıklatın. Denetim Masasından ekranın sol tarafındaki View all Control Panel options'a (Tüm Kontrol Paneli seçeneklerini görüntüle) tıklayın. Bu aşamadan sonra Denetim Masasındaki tüm simgelerin görünmesi gerekir.

TCP/IP protokolünü yöneltici ile birlikte çalışacak şekilde nasıl konfigüre edeceğimi bilmiyorum.

Olası Çözüm: Bu sorunu, işletim sisteminizin Help (Yardım) menüsünden çözebilirsiniz. TCP/IP ile ilgili yardım mesajlarına tıklayın.

İnternet'te gezinirken “Page Not Found” (Sayfa Bulunamadı) veya benzeri bir hata mesajı alıyorum.

Olası Çözüm: Bilgisayarınızın yönelticiden bir IP Adresi alıp almadığını kontrol edin. Almamışsa, IP Adresini yenilemeyi deneyin. Daha fazla bilgi için bu Kullanıcı Kılavuzunun İnternet Kullanıcı Arayüzü bölümüne başvurunuz.

Olası Çözüm: Yönelticinizin İnternet Servis Sağlayıcınızdan (İSS) bir IP Adresi alıp almadığını kontrol edin. Aşağıda açıklanan Ping Prosedürüne başvurun.

Özel uygulamalara bağlanamıyorum.

Olası Çözüm: USRobotics SureConnect ADSL 4 Portlu Yöneltici'yi doğru şekilde bağlamanıza ve Internet erişimi kurabilmenize rağmen, özel uygulamalara (örneğin ICQ, Battle.net vs.) bağlanma sorunu yaşıyorsanız, güvenlik duvarı fonksiyonunu bypass etmek için spesifik portlar atamalısınız. Daha fazla bilgi için bu Kullanıcı Kılavuzunun Ek bölümüne başvurunuz.

Varsayılan fabrika ayarlarına nasıl geri dönebilirim?

Varsayılan ayarlara geri dönmek için, bir iğne veya ataç kullanarak reset butonuna basın. Yöneltici yeniden başlatılacaktır. Bu düğmeye 5 saniyeden daha fazla süreyle basarsanız, yönelticinin konfigürasyonunu varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlayacaktır.

Yönelticide meydana gelen flaş görüntü bozulmasını nasıl gideririm?

Yazılım güncellemesi sırasında bir güç arızası meydana gelirse, flaş görüntü bozulabilir. USRobotics SureConnect ADSL 4 Portlu Yöneltici, bozulan flaş görüntünün düzeltilmesi için bir Flash Crash Recovery mekanizması ile donatılmıştır. Gereken güncel flaş görüntüsünü almak için servis sağlayıcınızla temasa geçmeniz gerekir.

Düzeltme Prosedürü:

  1. Muhafazanın arka tarafındaki Reset butonuna basın ve 40 saniyeden uzun süreyle basılı tutun. 40 saniye geçtikten sonra yöneltici yeniden başlamalı ve düzeltilmiş görüntüyü yüklemelidir.
  2. Bilgisayarınıza, yönelticinizin yönetim IP Adresi ile aynı alt ağa bir Statik IP Adresi atamanız gerekir. (Örneğin, yönelticinizin varsayılan yönetim IP Adresi: 192.168.1.1 ise, bilgisayarın IP Adresi 192.168.1.5, alt ağ maskesi 255.255.255.0 ve ağ geçidi IP Adresi 192.168.1.1 olur)
  3. Bir İnternet tarayıcı açın ve Adres alanına 192.168.1.1 yazın. Aşağıdaki grafikte gösterilen şekilde ekran üzerindeki talimatları izleyin:
  4. İnternet tarayıcıyı kapatın, bilgisayarınızı Dinamik IP adresine getirin (yukarıdaki Adım 2 talimatlarını uygulamadan önce bilgisayarınızda bulunan ayarlar) ve yönelticiyi tekrar konfigüre edin.

Yönelticiye gönderdiğim pingden başarılı bir mesaj alamazsam ne olur?

Olası Çözüm: Geri dönüş mesajı olmaması, bilgisayarın IP adres ataması yoluyla yönelticiyle iletişim kuramadığını gösterir.

  • Bilgisayarın IP adresini kontrol edin (Ağ Arayüz Kartı). Bunun, yönelticinin ağ geçidi adresi ile aynı alt ağda olduğundan emin olun. (Örneğin, yöneltici adresi 192.168.1.1 ise, bilgisayarın IP adresi 192.168.1.x olmalıdır, buradaki x 1'den büyüktür.) Aynı değilse, bilgisayarınızın IP adresini bırakın ve yenileyin.

Yönelticinin İnternet Kullanıcı Arayüzüne bağlanamıyorum.

Windows 95, 98 veya Me Kullanıcıları: Windows'ta Start (Başlat) ve ardından Run'a (Çalıştır) tıklayın. winipcfg yazın ve OK'a (Tamam) tıklayın. IP Adresi, Alt Ağ Maskesi, Varsayılan Ağ Geçidi ve DNS sunucu verilerinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Bilgiler doğru değilse önce Release All (Tümünü Temizle) ve ardından Renew All'ı (Tümünü Yenile) tıklayın.

Windows NT, 2000 veya XP Kullanıcıları:

Windows Start'a (Başlat) ve ardından Run'a (Çalıştır) tıklayın. cmd yazın ve OK'a (Tamam) tıklayın. DOS komut isteminde ipconfig /all yazın. IP Adresi, Alt Ağ Maskesi, Varsayılan Ağ Geçidi ve DNS sunucu verilerinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Bu bilgiler doğru değilse ipconfig /release yazın ve ENTER'a basın. Ardından ipconfig /renew yazıp ENTER'a basın. Broadband Router'a bağlantı kuramama sorununuz devam ediyorsa, aşağıdaki ping prosedürüne başvurunuz.

Olası Çözüm: İnternet tarayıcısının bağlantı ayarlarını ve İnternet tarayıcısının HTTP Proxy özelliğinin devre dışı olduğunu doğrulamalısınız. İnternet tarayıcınızın Broadband Router içindeki konfigürasyon sayfalarını okuyabilmesi için bu işlemi yapmanız gerekir. İnternet tarayıcınızı başlatın. <

Internet Explorer Kullanıcıları: Sırasıyla Tools (Araçlar), Internet Options (İnternet Seçenekleri) ve ardından Connections (Bağlantı) sekmesine tıklayın. Never dial a connection'ı (Asla bağlantı çevirme) seçin ve Apply (Uygula) ve ardından OK'a (Tamam) tıklayın. Tekrar Tools (Araçlar) ve Internet Options'a (İnternet Seçenekleri) tıklayın. Connections (Bağlantılar) sekmesine ve LAN Settings'e (LAN Ayarları) tıklayın. Tüm onay kutularını temizleyin ve OK'a (Tamam) tıklayın. OK'u (Tamam) tıklatın.

Netscape Navigator kullanıcıları: Edit (Düzenle), Preferences (Tercihler) seçeneklerini tıkladıktan sonra Category (Kategori) penceresindeki Advanced (Gelişmiş) seçeneğini çift tıklayın. Proxies'i (Proksiler) tıklayın, Direct connection to the Internet'i (Doğrudan İnternet Bağlantısı) seçin ve OK'a (Tamam) tıklayın. Tekrar Edit'e (Düzenle) ve ardından Preferences'a (Tercihler) tıklayın. Kategori altında Advanced'e (Gelişmiş) ve ardından Proxies'e (Proksiler) tıklayın. Direct connection to the İnternet'i (Doğrudan İnternet Bağlantısı) seçin ve OK'a (Tamam) tıklayın.

Sorun Giderme Ping Prosedürü

  1. Windows'ta Start (Başlat) ve daha sonra Run'a (Çalıştır) tıklayın. Run (Çalıştır) iletişim kutusunda, Windows 95, 98 ve Me kullanıcıları command (komut) yazmalı ve OK'a (Tamam) tıklamalıdır. Windows NT, 2000 ve XP kullanıcıları cmd yazmalı ve OK'a (Tamam) tıklamalıdır. Komut satırı ekranı açılır.
  2. Ping 127.0.0.1 yazın Bu, yerel ana bilgisayar adresinizdir. Bu adres, TCP/IP özelliğinin kurulu ve doğru biçimde çalışır durumda olmasını sağlar. Ping prosedürünü tamamlayamıyorsanız, yöneltici bağlantısını kesin ve kurulum prosedürünü tekrarlayın.
  3. Ping ve arkasından IP adresinizi yazın. Bu işlem PC'nizin isteğe yanıt vermesini sağlar. Bu pingi tamamlayamazsanız, tüm kabloların doğru bir şekilde bağlandığından ve doğru sürücülerin kurulu olduğundan emin olun.
  4. Ağ geçidinizle iletişimi kontrol etmek için, Ping ve ardından ağ geçidi adresinizi yazın. (Ağ geçidi varsayılan adresi 192.168.1.1.) Bu işlem, başka cihazlara ve yönelticiye bağlanabilmenizi sağlar. Yöneltici ile iletişim kurabilirseniz Administration (Yönetim) sayfasına girebilir ve ayarları yapılandırabilirsiniz. Bu pingi tamamlayamazsanız, yöneltici güç kablosunun takılı olduğundan emin olun. Ayrıca, yönelticinin PC'nize doğru biçimde bağlanmış olduğundan emin olun.
  5. Ping ve arkasından yönelticinizin harici İnternet adresini yazın. Bu, ISS veya harici LAN tarafından sağlanan adrestir. Bu işlem, yönelticinizin fonksiyonlarını doğru biçimde yerine getirmesini ve içinden trafik akışına izin vermesini sağlar.
  6. Ping ve arkasından bildiğiniz DNS sunucu adresini yazın. Bu, geçerli ana bilgisayar adlarını IP adreslerine ayırmanızı ve İnternet erişiminizi onaylayabilmenizi sağlayacaktır.

Başarılı bir ping prosedüründen sonra bir mesaj almazsam ne olur?

  • Mesaj alamamanız, IP adres ataması yoluyla PC'nizin yönelticinizle iletişim kuramadığını gösterir. Konfigürasyon programında yönelticinin adresini kontrol edin. Bilgisayarınızdaki IP Adresi, yönelticinin varsayılan IP Adresi olan 192.168.1.1 ile aynı alt ağda olmalıdır.
  • Bilgisayarınızın IP Adresini bırakabilir/yenileyebilirsiniz.
  • Düzeltmeleri yaptıktan sonra ping prosedürü ile devam edin.

Teknik Destek

Yardım için İnternet Servis Sağlayıcınıza (İSS) başvurabilirsiniz. İnternet Servis Sağlayıcınız bu ürünle ilgili olarak birçok durumda size yardım sağlayacaktır.

  • İnternet bağlantısı kuramıyorsanız, yardım için İnternet Servis Sağlayıcınızla temasa geçin.
  • İnternet Servis Sağlayıcınız size yardımcı olamıyor ve hala İnternet bağlantısı kuramıyorsanız, U.S. Robotics Teknik Destek Departmanını arayın. USRobotics ürünleriyle ilgili teknik sorular, teknik destek uzmanlarınca yanıtlanabilir.

Sorunlarınız devam ediyor mu?

1. www.usr.com/support adresinde bulunan USRobotics İnternet sitesinin Destek bölümünü ziyaret edin.

2. USRobotics Teknik Destek departmanı ile temasa geçin.

 

Ülke Ses Online (İnternet üzerinden) Destek Saatleri
Amerika Birleşik Devletleri (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 A.M. - 5:00 P.M., Pazartesi- Cuma CST
Kanada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 A.M. - 5:00 P.M., Pazartesi- Cuma CST

 

 

Ülke Telefon Online (İnternet üzerinden) Saatler
Almanya 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Avusturya 07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma

Belçika
(Flamanca)


(Fransızca)
+32 (0) 7 023 3545(Flamanca)

+32 (0) 7 023 3546(Fransızca)

http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Danimarka +45 70 10 4030 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Finlandiya +358 981710015 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Fransa +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Hollanda 0900 202 5857 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İngiltere 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İrlanda +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/me 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İspanya 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İsveç +46 (0) 77 128 1020 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İsviçre 0848 840 200 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
İtalya +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Lüksemburg +352 342 080 8318 http://www.usr.com/emailsupport/bn 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma

Macaristan

0180 567 1548
http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Norveç +47 23 50 0097 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Orta Doğu/Afrika +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/me 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Polonya
---
http://www.usr.com/emailsupport/pl 8:00 - 18:00
Pazartesi-Cuma
Portekiz +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 9:00 - 17:00
Pazartesi-Cuma
Rusya 8-800-200-
200-1
http://www.usr.com/emailsupport/ru 10:00 - 18:00
Pazartesi-Cuma

Destek iletişim bilgileri için aşağıdaki İnternet adresini ziyaret ediniz:

http://www.usr.com/emailsupport