Ik kan geen draadloze verbinding tot stand brengen met een wireless router of access point.

Mogelijke oplossing:

Controleer of u dezelfde instellingen voor SSID, kanaal en beveiliging gebruikt als de draadloze router of het access point. Voer de volgende stappen uit om de instellingen te controleren en, indien nodig, bij te werken.

  1. Klik ofwel met de rechtermuisknop op het configuratiehulpmiddelpictogram in de systeembalk en selecteer Open Utility (Configuratiehulpmiddel openen) ofwel met de linkermuisknop op het configuratiehulpmiddelpictogram en klik op Advanced (Geavanceerd).
  2. Blader in het scherm Draadloze netwerken door de lijst met beschikbare draadloze netwerkapparaten en zoek de juiste wireless router of access point. Als u het juist apparaat niet ziet, klikt u op Refresh (Verversen) om de lijst bij te werken. Als u de juiste wireless router of access point hebt gevonden, dan selecteert u deze en klikt u op Configure (Configureren). Als het apparaat nog steeds niet verschijnt, klikt u op Add (Toevoegen) in het gedeelte Preferred networks (Voorkeursnetwerken) en werkt u handmatig de juiste informatie bij om de vermelding aan te maken.
  3. Als het venster Eigenschappen verschijnt, controleert en werkt u indien nodig de juiste verbinding en beveiligingsinformatie bij voor het draadloze netwerkapparaat. Zorg dat u het vakje naast This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Dit is een computer-naar-computer (ad hoc) netwerk) niet hebt geselecteerd. Als u klaar bent, klikt u op OK.
  4. Klik in het hoofdscherm op Apply (Toepassen) waarna er een verbinding tot stand zal worden gebracht.

 

Terug naar de pagina Problemen oplossen