Připojení k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu po instalaci

Informace o připojení k zařízení Ndx nebo jinému certifikovanému zařízení bezdrátové sítě SecureEasySetup uvádí část Připojení karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter k certifikovanému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu SecureEasySetup.

Chcete-li se ručně připojit k jakémukoli routeru nebo přístupovému bodu, získáte informace v části Ruční připojení karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter k libovolnému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.


Připojení karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter k certifikovanému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu SecureEasySetup

Díky průvodci SecureEasySetup Wizard je připojení bezdrátového adaptéru USRobotics Wireless Ndx PCI Adapter nebo karty PC Card k bezdrátovému routeru USRobotics Wireless Ndx Router nebo přístupovému bodu stejně snadné jako stisknutí jediného tlačítka. Průvodce SecureEasySetup Wizard automaticky naváže komunikaci a zajišťuje zabezpečení mezi adaptérem PCI Adapter nebo kartou PC Card a routerem Ndx nebo přístupovým bodem.

  1. V programové složce nabídky Start vyberte položku USRobotics Ndx SecureEasySetup Wizard (Průvodce instalací USRobotics Ndx SecureEasySetup).
  2. Klepněte na tlačítko Next (Další) a postupujte podle pokynů na obrazovce. Zabezpečení a komunikace mezi certifikovaným bezdrátovým routerem nebo přístupovým bodem SecureEasySetup Wireless a kartou PC Card či adaptérem PCI Adapter jsou konfigurovány automaticky.

    Na konci procesu nastavení budete mít možnost vytisknout nebo uložit síťový název a nastavení zabezpečení do souboru.

Ruční připojení karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter k libovolnému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu

Windows Vista

Je nutné vytvořit bezdrátové připojení pomocí systému Windows.

  1. Na hlavním panelu systému klepněte pravým tlačítkem myši na konfigurační nástroj Ndx a vyberte možnost Connect Using Wizard  (Připojit pomocí průvodce).
  2. Je-li bezdrátová síť uvedena v seznamu, poklepáním na její název se k ní připojte. Při výzvě zadejte bezpečnostní klíč nebo přístupové heslo bezdrátové sítě.

Není-li bezdrátová síť uvedena v seznamu:

  1. Klepněte na položku Nastavit připojení nebo síť.
  2. Vyberte možnost Ručně připojit k bezdrátové síti a klepněte na tlačítko Další.
  3. Podle pokynů na obrazovce vytvořte síťový profil a navažte připojení. V některých případech bude nutné zadat síťový název, typ zabezpečení, typ šifrování a bezpečnostní klíč nebo heslo routeru nebo přístupového bodu.

Ostatní operační systémy Windows:

Pomocí průvodce bezdrátovými sítěmi nebo konfiguračního nástroje můžete ručně vytvořit bezdrátové připojení.

Použití průvodce bezdrátovými sítěmi

  1. Otevřete konfigurační nástroj USRobotics Wireless Ndx a klepněte na kartu Wireless Networks (Bezdrátové sítě).
  2. Otevřete nabídku Add (Přidat) a zvolte příkaz Use Wizard (Použít průvodce). Ze seznamu vyberte bezdrátovou síť a klepněte na tlačítko Next (Další).
  3. Pokud je u zadaného zařízení bezdrátové sítě povoleno zabezpečení, zadejte hodnotu Network key (Síťový klíč), klepněte na tlačítko Next (Další) a potom na tlačítko Connect (Připojit). Jestliže pro dané zařízení bezdrátové sítě není aktivováno zabezpečení, klepněte na tlačítko Connect (Připojit).
  4. Nyní byste měli být připojeni k zadanému zařízení bezdrátové sítě.

Používání konfiguračního nástroje

  1. Otevřete konfigurační nástroj USRobotics Wireless Ndx a klepněte na kartu Wireless Networks (Bezdrátové sítě).
  2. Otevřete nabídku Add (Přidat) a zvolte příkaz Use Utility (Použít nástroj).
  3. Klepnutím na tlačítko Select (Vybrat) zobrazte seznam bezdrátových zařízení.
  4. Vyberte bezdrátové zařízení.
  5. Pokud v seznamu není správné zařízení zobrazeno, aktualizujte seznam klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat). Pokud se správné zařízení stále nezobrazuje, klepněte na tlačítko Cancel (Storno) a ručně zadejte síťový název zařízení.
  6. Klepněte na tlačítko OK.
  7. Pokud je to nutné, zadejte příslušné informace o připojení a zabezpečení zařízení bezdrátové sítě a klepněte na tlačítko OK.
  8. Klepněte na tlačítko OK a karta Ndx PC Card nebo adaptér PCI Adapter se pokusí navázat připojení s bezdrátovou sítí. Pokud se karta nebo adaptér k bezdrátové síti nepřipojí, otevřete kartu Wireless Networks (Bezdrátové sítě) v konfiguračním nástroji, vyberte bezdrátovou síť a klepněte na tlačítko Edit (Upravit). Ověřte, zda jsou informace o zařízení bezdrátové sítě správné, a klepněte na tlačítko OK.