Csatlakozás a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz telepítés után

Ndx vagy más tanúsított SecureEasySetup vezeték nélküli hálózati eszközhöz való csatlakozáshoz lásd a PC Card vagy PCI Adapter csatlakoztatása tanúsított SecureEasySetup vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz című részt.

Az útválasztó vagy hozzáférési pont manuális csatlakoztatásához lásd: PC Card vagy PCI Adapter manuális csatlakoztatása tanúsított SecureEasySetup vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz.


PC Card vagy PCI Adapter csatlakoztatása tanúsított SecureEasySetup vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz

A SecureEasySetup varázslóval egyszerűen csatlakoztathatja USRobotics Wireless Ndx PCI Adapterét vagy PC Cardját USRobotics Wireless Ndx útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz. A SecureEasySetup Wizard automatikusan létrehozza a kommunikációt és a biztonsági beállításokat a PCI Adapter vagy PC Card és az Ndx útválasztó vagy hozzáférési pont között.

  1. Válassza a USRobotics Ndx SecureEasySetup Wizard varázslót a Start menü Programok mappájából.
  2. Kattintson a Next (tovább) gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A hitelesített SecureEasySetup Wireless útválasztó vagy hozzáférési pont és a PC Card vagy PCI Adapter közötti biztonság és kommunikáció beállítása automatikusan megtörténik.

    A beállítás végén a hálózat nevét és a biztonsági beállításokat kinyomtathatja vagy fájlba mentheti.

PC Card vagy PCI Adapter manuális csatlakoztatása bármilyen vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz

Windows Vista

Vezeték nélküli kapcsolat létrehozásához Windows rendszert kell használnia.

  1. Jobb gombbal kattintson a Wireless Ndx konfigurációs segédprogram ikonjára a rendszertálcán, majd válassza a Connect Using Wizard  (Csatlakozás a segédprogram használatával) elemet.
  2. Ha a vezeték nélküli hálózat szerepel a listán, kattintson duplán a csatlakozáshoz. Ha a rendszer kéri, adja meg a vezeték nélküli hálózat biztonsági kulcsát vagy aktivációs kódját.

Ha a vezeték nélküli hálózat nem látható:

  1. Kattintson a Kapcsolat vagy hálózat beállítása elemre.
  2. Válassza a Csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz elemet, majd kattintson a Tovább gombra.
  3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a hálózati profil létrehozásához és a csatlakozáshoz. Előfordulhat, hogy meg kell adnia az útválasztó vagy hozzáférési pont hálózatnevét, biztonsági típusát, titkosítási típusát és biztonsági kulcsát vagy aktivációs kódját.

Az összes többi Windows operációs rendszer esetén

A Wireless Networks Wizard varázsló vagy a konfigurációs segédprogram segítségével manuálisan hozhat létre vezeték nélküli kapcsolatot.

A Wireless Networks Wizard varázsló használata

  1. Nyissa meg a USRobotics Wireless Ndx konfigurációs segédprogramot, és válassza a Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) fület.
  2. Gördítse le az Add (hozzáadás) menüt, és válassza a Use Wizard (Varázsló használata) elemet. Válasszon vezeték nélküli hálózatot a listából, majd kattintson a NEXT (tovább) gombra.
  3. Ha a kiválasztott vezeték nélküli eszköz biztonsági beállításai engedélyezve vannak, adja meg a Network key (hálózati kulcs) értékét, majd kattintson a Next (tovább), majd a Connect (csatlakozás) gombra. Ha a kiválasztott vezeték nélküli eszköz biztonsági beállításai engedélyezve vannak, kattintson a Connect (csatlakozás) gombra.
  4. Így most működnie kell a hálózati kapcsolatnak a kiválasztott vezeték nélküli eszközön keresztül.

A konfigurációs segédprogram használatával

  1. Nyissa meg a USRobotics Wireless Ndx konfigurációs segédprogramot, és válassza a Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) fület.
  2. Gördítse le az Add (hozzáadás) menüt, és válassza a Use Utility (segédprogram használata) elemet.
  3. A vezeték nélküli eszközök listájának megjelenítéséhez kattintson a Select (kiválasztás) elemre.
  4. Vezeték nélküli eszköz kiválasztása
  5. Ha nem látja a keresett eszközt, a lista frissítéséhez kattintson a Refresh (frissítés) gombra. Ha még mindig nem látja a megfelelő eszközt, kattintson a Cancel (mégse) gombra, és manuálisan adja meg az eszköz hálózati nevét.
  6. Kattintson az OK gombra.
  7. Adja meg a vezeték nélküli hálózati eszköz megfelelő kapcsolódási és biztonsági adatait, majd kattintson az OK gombra.
  8. Az OK gombra kattintva az Ndx PC Card vagy PCI Adapter megpróbál csatlakozni a vezeték nélküli hálózathoz. Ha a kártya vagy az adapter nem csatlakozik a vezeték nélküli hálózathoz, nyissa meg a Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) lapot a konfigurációs segédprogramban, válassza ki a vezeték nélküli hálózatot, majd kattintson az Edit (szerkesztés) parancsra. Ellenőrizze a vezeték nélküli hálózati eszköz adatainak helyességét, majd kattintson az OK gombra.