Anslut till en trådlös router eller åtkomstpunkt efter installationen

Om du vill ansluta till en Ndx eller någon annan certifierad trådlös SecureEasySetup-nätverksenhet läser du Anslut ditt PC Card eller din PCI Adapter till en certifierad trådlös SecureEasySetup-router eller -åtkomstpunkt.

Om du vill ansluta till en router eller åtkomstpunkt manuellt läser du Anslut ditt PC Card eller din PCI Adapter till en trådlös router eller åtkomstpunkt manuellt.


Anslut ditt PC Card eller din PCI Adapter till en trådlös SecureEasySetup-router eller -åtkomstpunkt.

Med SecureEasySetup-guiden blir det lika enkelt att ansluta din USRobotics Wireless Ndx PCI Adapter eller PC Card till en USRobotics Wireless Ndx Router eller Access Point som att trycka på en knapp. SecureEasySetup-guiden upprättar automatiskt kommunikation och säkerhet mellan PCI Adapter eller PC Card och en Ndx-router eller åtkomstpunkt.

  1. Välj USRobotics Ndx SecureEasySetup-guiden på programmappen på Start-menyn.
  2. Klicka på Next (nästa) och följ instruktionerna på skärmen. Säkerhet och kommunikation mellan den certifierade trådlösa SecureEasySetup-routern eller åtkomstpunkten och PC Card och PCI Adapter konfigureras automatiskt.

    I slutet av konfigurationen har du möjlighet att skriva ut nätverksnamnet och säkerhetsinställningarna eller spara dem på en fil.

Anslut ditt PC Card eller din PCI Adapter till en trådlös router eller åtkomstpunkt manuellt

Windows Vista

Du måste använda Windows för att skapa en trådlös anslutning.

  1. Högerklicka på det trådlösa Ndx-konfigurationsverktyget i systemfältet och välj Connect Using Wizard (anslut med guiden) .
  2. Om det trådlösa nätverket finns med i listan dubbelklickar du på det för att skapa en anslutning. Ange säkerhetsnyckel/lösenord för det trådlösa nätverket om du uppmanas till det.

Om det trådlösa nätverket inte finns med i listan gör du så här:

  1. Klicka på Skapa en anslutning eller ett nätverk.
  2. Välj Anslut till ett trådlöst nätverk manuellt och klicka på Nästa.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa en nätverksprofil. Skapa en anslutning. Du kan behöva ha tillgång till nätverksnamn, säkerhetstyp, krypteringstyp och säkerhetsnyckel/lösenord till routern eller åtkomstpunkten.

Alla andra Windows-operativsystem

Du kan använda guiden för trådlösa nätverk eller konfigurationsverktyget för att upprätta en trådlös anslutning manuellt.

Använda guiden för trådlösa nätverk

  1. Öppna USRobotics det trådlösa Ndx-konfigurationsverktyget och välj fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk).
  2. Välj menyn Add (lägg till) och sedan Use Wizard (använd guide). Välj ett trådlöst nätverk i listan och klicka på Next (nästa).
  3. Om säkerhet är aktiverat för den angivna trådlösa nätverksenheten anger du Network key, (nätverksnyckel), klickar på Next (nästa) och sedan på Connect (anslut). Om säkerhet inte är aktiverat för den angivna trådlösa nätverksenheten klickar du på Connect (anslut).
  4. Du ska då anslutas till den valda trådlösa nätverksenheten.

Använda konfigurationsverktyget

  1. Öppna USRobotics det trådlösa Ndx-konfigurationsverktyget och välj fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk).
  2. Klicka på menyn Add (lägg till) och välj Use Utility (använd verktyg).
  3. Klicka på Select (välj) för att visa en lista över trådlösa enheter.
  4. Välj en trådlös enhet.
  5. Om du inte ser rätt enhet klickar du på Refresh (uppdatera), så uppdateras listan. Om du fortfarande inte ser rätt enhet klickar du på Cancel (avbryt) och anger enhetens nätverksnamn manuellt.
  6. Klicka på OK.
  7. Ange anslutnings- och säkerhetsinformationen för den trådlösa nätverksenheten, om tillämpligt, och klicka på OK.
  8. Om du klickar på OK så försöker Ndx PC Card eller PCI Adapter att upprätta en anslutning till det trådlösa nätverket. Om kortet eller adaptern inte ansluts till det trådlösa nätverket öppnar du fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk) i konfigurationsverktyget, väljer det trådlösa nätverket och klickar på Edit (redigera). Kontrollera att informationen för det trådlösa nätverket är korrekt och klicka på OK.