Det trådlösa nätverk som jag vill ansluta till visas inte i listan Available Networks (tillgängliga nätverk) i konfigurationsverktyget.

Möjlig lösning:

Kontrollera att din åtkomstpunkt eller trådlösa router fungerar som den ska.

Möjlig lösning:

Din dator kan vara för långt ifrån routern. Flytta den närmare routern och kontrollera fliken Site Monitor (platsövervakaren) i Ndx-konfigurationsverktyget.

Möjlig lösning:

Windows Vista

1. Högerklicka på det trådlösa Ndx-konfigurationsverktyget i systemfältet och välj Connect Using Wizard (anslut med guiden) .
  2. Klicka på Skapa en anslutning eller ett nätverk.
  3. Välj Anslut till ett trådlöst nätverk manuellt och klicka på Nästa.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa en nätverksprofil. Skapa en anslutning. Du kan behöva ha tillgång till nätverksnamn, säkerhetstyp, krypteringstyp och säkerhetsnyckel/lösenord till routern eller åtkomstpunkten

Alla andra Windows-operativsystem

Nätverket kanske inte sänder något nätverksnamn (SSID). Öppna USRobotics Ndx-konfigurationsverktyget och klicka på fliken Wireless Networks (trådlösa nätverk). Klicka på Add (lägg till) och välj Use Utility (advanced network) (använd verktyg (avancerat nätverk)). Ange det nätverksnamn och säkerhetskonfiguration som används av routern eller åtkomstpunkt. Klicka på OK.

Möjlig lösning:

Ändra kanal för åtkomstpunkten eller den trådlösa routern till kanal 1 och gör om testet. Om problemet kvarstår ändrar du kanal för åtkomstpunkten eller den trådlösa routern till kanal 11 och gör om testet. Om problemet kvarstår ändrar du kanal för åtkomstpunkten eller den trådlösa routern till kanal 6 och gör om testet.