Om du under en pingoperation inte får ett returmeddelande som säger att pingoperationen har lyckats, innebär det att adressen som du pingade har ändrats och orsakar en konflikt eller att den inte längre är tillgänglig. Kontrollera adressen på konfigurationssidorna och gör nödvändiga ändringar i konsolläget. När du har gjort ändringarna fortsätter du med pingoperationen.

1. Öppna kommandotolken så här:

Windows Vista:

1. Klicka på Start i Windows.
    2. Skriv Kommandotolken i sökrutan och tryck på RETUR.
    3. Dubbelklicka på Kommandotolken i resultatlistan.

Övriga Windows-operativsystem:

1. Klicka på Start > Kör i Windows.
    2. I dialogrutan Kör:
  2. Skriv ipconfig /all och tryck på ENTER.

Då visas IP-konfigurationen, inklusive värden som följande:

IP Address (IP-adress): 192.168.2.2
    Subnet Mask (nätmask): 255.255.255.0
    Default Gateway (standardgateway): 192.168.2.1 (det här är standardgateway för ditt lokala nätverk)
    DNS Server (DNS-server): 192.168.2.1

Om du inte ser någon information om Ethernet-adapterns anslutning kommunicerar inte datorn med Ethernet-adaptern.

Om du får ett meddelande om att mediet är frånkopplat betyder det att datorn kommunicerar med adaptern men att den inte har fått någon IP-adress från routern. Kontrollera att inställningarna för trådlös säkerhet för adaptern stämmer överens med inställningarna för trådlös säkerhet för routern.

Om du har en IP-adress som är 196.254 eller 0.0.0.0 kontrollerar du att inställningarna för trådlös säkerhet för adaptern stämmer överens med inställningarna för trådlös säkerhet för routern och återupptar nätverksanslutningen på datorn.

1. Skriv Ping 127.0.0.1 och tryck på ENTER. Det här är adressen till din lokala värd och med den kontrollerar du att TCP/IP-protokollet har installerats och fungerar på rätt sätt. Om du inte kan slutföra pingoperationen måste du installera TCP/IP-struktur för ditt operativsystem. I dokumentationen för ditt operativsystem finns information om hur du installerar TCP/IP-strukturen.

2. Skriv Ping och sedan den IP-adress du angav i steg 3 och tryck därefter på ENTER. Det säkerställer att datorn svarar på begäran. Om du inte kan slutföra pingoperationen måste du kontrollera att alla kablar sitter i ordentligt och att de rätta drivrutinerna har installerats.

3. Skriv Ping och sedan LAN-IP-adressen, som är den standardgateway du angav i steg 3 och tryck på ENTER. Då kontrolleras kommunikationen med din gateway eller trådlösa router. Det säkerställer att du kan ansluta routern. Om du kan upprätta en anslutning till routern får du åtkomst till konfigurationssidorna där du kan göra inställningar. Om du inte kan slutföra den här pingoperationen kontrollerar du att strömsladden till routern sitter i och är ordentligt ansluten till datorn.

4. Skriv Ping följt av routerns yttre WAN-IP-adress. Det är inte samma som standardgatewayen för ditt lokala nätverk som i steg 3. Läs dokumentationen till routern för att ta reda på var du hittar informationen. Med den här proceduren säkerställer du att du har åtkomst till Internet.

5. Skriv Ping följt av den DNS-serveradress som du angav i steg 3 och tryck på ENTER. På det här sättet kan du matcha giltiga Internetvärdnamn med IP-adresser och verifiera att du har åtkomst till Internet.