Nemohu vytvořit bezdrátové připojení k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

Možné řešení:

Zkontrolujte, zda používáte stejné hodnoty Network name (Název sítě) (SSID) a Security (Zabezpečení) jako bezdrátový router nebo přístupový bod. Ověření proveďte následujícím postupem a v případě potřeby aktualizujte nastavení:

  1. Klepněte pravým tlačítkem na ikonu nástroje na hlavním panelu operačního systému a zvolte možnost Open Utility (Otevřít nástroj) nebo klepněte levým tlačítkem na ikonu nástroje a klepněte na kartu Advanced (Upřesnit).
  2. Na kartě Wireless Networks (Bezdrátové sítě) procházejte seznam dostupných bezdrátových sítí a najděte požadovanou síť. Pokud se nezobrazí požadovaná bezdrátová síť, aktualizujte seznam klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat). Po nalezení požadované bezdrátové sítě danou síť zvolte a klepněte na tlačítko Configure (Nakonfigurovat). Pokud se požadovaná bezdrátová síť stále nezobrazuje, klepněte v části Preferred networks (Upřednostňované sítě) na tlačítko Add (Přidat) a vytvořte položku ručně aktualizací příslušných údajů.
  3. Po zobrazení okna Properties (Vlastnosti) zkontrolujte údaje a podle potřeby zadejte příslušné údaje pro připojení a zabezpečení zařízení bezdrátové sítě. Zkontrolujte, zda není zaškrtnuto políčko vedle údaje This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Toto je síť mezi počítači (ad hoc)). Po dokončení klepněte na tlačítko OK.
  4. Na hlavní obrazovce klepněte na tlačítko Apply (Použít). Vytvoří se připojení.

 

Návrat na stránku Řešení problémů