Sistem tepsisindeki Wireless USB Manager simgesi kablosuz bağlantının durumunu gösterir.
Simgenin rengi, kablosuz ağınızın durumunu gösterir.
Sistem Tepsisi Simge Rengi | Kablosuz Bağlantı Durumu | |
---|---|---|
Yeşil | ![]() |
İyi kablosuz bağlantı |
Sarı | ![]() |
Orta veya kötü kaliteli kablosuz bağlantı |
Kırmızı | ![]() |
Kablosuz bağlantı yok |
Wireless USB Manager'ı açmak için simgeyi çift tıklatın.
Wireless Configuration Manager, beş bölümden oluşmaktadır: Konfigürasyon, Bağlantı Bilgileri, IP Bilgileri, Alan Denetimi ve Sürüm Bilgileri.
Her bölümde, Kablosuz USB Adaptörünün radyo fonksiyonunu açıp kapatmak için bir düğme bulunmaktadır.
Turn Radio On (Radyoyu Aç) yazısını görürseniz, USB Adapter'ın kablosuz işlevselliği devre dışı demektir. Etkinleştirmek için düğmeyi tıklatın.
Yardımcı Program sayfalarından birindeki ayarlarda bir değişiklik yaparsanız değişikliklerin uygulanması için Apply'a (Uygula) tıklayın. Bilgileri görüntülemeyi veya değişiklik yapmayı tamamladığınızda Exit (Çık) düğmesini tıklatın.
Bir bağlantı profili oluşturmak veya Kablosuz USB Adaptörünün bağlantı ayarlarını özelleştirmek için Configuration (Konfigürasyon) sekmesini tıklatın.
Farklı alanlardaki farklı kablosuz ağlara bağlanacaksanız, bulunduğunuz konum veya duruma bağlı olarak ağlar arasında kolay geçişler yapabilmenizi sağlamak üzere profiller oluşturabilirsiniz.
Eğer güvenlik ayarları etkin olan bir ağa bağlanmaya çalışıyorsanız bir profil oluşturmanız ve gerekli bilgiyi sağlamanız gerekecektir. Gerekli güvenlik bilgilerini nasıl bulacağınız konusunda talimatlar için kablosuz yönelticiniz veya erişim noktanızın belgelerine başvurun.
Kablosuz bir bağlantı gerçekleştirmeden önce ağınız için aşağıdaki konfigürasyon bilgilerine sahip olmanız gerekmektedir:
Altyapı, genelde kablosuz bir yönelticiye veya erişim noktasına bağlanırken ev ağları, kurumsal ağlar veya genel kalabalık noktalar için kullanılır
Ad Hoc, doğrudan başka bir kablosuz adaptöre bağlanırken eşler arası ağ bağlantısı için kullanılır. Özel bir Ad Hoc kablosuz LAN'da bulunan kablosuz aygıtlar aynı radyo kanalını kullanmalıdır.
Kablosuz aygıt, ağ adını yayınlıyorsa bu, Ağ Adı açılır listesinde görüntülenecektir.
Eğer ağda güvenlik etkinleştirilmişse, aşağıdaki bilgilere de sahip olmanız gerekecektir:
Select Profile (Profil Seç) yazısının yanında New'a (Yeni) tıklayarak ve açılan pencereye bir Profil Adı girerek yeni bir profil oluşturabilirsiniz. Bir profil oluşturduktan sonra, istediğiniz zaman Select Profile açılır menüsünden bunu seçebilirsiniz. Eğer Default (Varsayılan) tercihi seçilmişse Kablosuz USB Adaptörü bir ağa bağlanmaya çalışırken herhangi bir özel konfigürasyon bilgisinden yararlanmaz. Oluşturduğunuz bir profili seçerseniz sadece aynı konfigürasyon bilgilerine sahip olan bir ağa bağlanmanız mümkün olur.
Eğer bir profil oluşturur ve ona özel konfigürasyon bilgileri sağlarsanız, konfigürasyon ayarlarını değiştirdikten sonra Save'i (Kaydet) tıklayın. Bu yeni profile yapılan değişikliklerin kaydedilmesini sağlar.
Eğer oluşturmuş olduğunuz bir profili kaldırmak isterseniz, önce profil seçin sonra da Delete'i (Sil) tıklayın.
Yeni bir profil seçerseniz, değişikliğin etkin hale gelmesi için Apply'a (Uygula) tıklayın.
Konfigürasyon ayarlarında bir değişiklik yapmanız veya yeni bir profil seçmeniz durumunda, yeni ayarların etkin hale geçmesi için Apply'a (Uygula) tıklayın.
Configuration (Konfigürasyon) sekmesinde ayarları değiştirebileceğiniz üç alan bulunmaktadır: Common (Genel), Security (Güvenlik) ve Advanced (Gelişmiş).
bir ağ seçmek için Ortak sekmesini tıklatın.
Bu alanda, algılanan ağın Ağ Adını seçebilirsiniz.
Daha sonra ya Altyapı ya da Ad Hoc olarak Çalışma Modunu seçmeniz gerekmektedir.
Infrastructure (Altyapı): Kablosuz bir yönelticiye veya erişim noktasına bağlanmak için bu modu seçin. Altyapı modu, güç tasarrufu ve genişletilmiş aralık gibi ek özelliklere sahiptir.
Ad hoc: Kablosuz bir yöneltici veya erişim noktası kullanmanızı gerektirmeksizin başka bir kablosuz aygıta bağlanmak için bu modu seçin.
Transmit Rate (İletim Hızı) için kablosuz ağa yapmak istediğiniz bağlantı hızını seçebilirsiniz. Eğer auto (otomatik) tercihini seçerseniz, Kablosuz USB Adaptörü seçilen ağ için mümkün olan en yüksek hızda bağlantı kuracaktır.
Güç Tasarrufu için, Disabled (Devre dışı) veya Enabled (Etkin) tercihlerinden birini seçebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarda Enabled seçeneğini seçerseniz Power Save (Güç Tasarrufu) modu, Kablosuz USB Adaptörünün güç tüketimini azaltabilir ve dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü uzatabilir. Varsayılan ayar, Disabled (Devre Dışı) olarak ayarlanmıştır.
Kablosuz USB Adaptörünün güvenlik ayarlarını görüntülemek veya değiştirmek için Security (Güvenlik) sekmesini tıklatın.
Güvenlik alanında, Turn Security On (Güvenliği Aç) veya Turn Security Off (Güvenliği Kapat) iletilerinden birini gösteren bir düğme bulunmaktadır.
Kimlik Denetimi tipi için WEP, WPA-PSK veya WPA2-PSK seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
WEP
WEP, kablosuz veri iletişimlerinizi korumanız için kullanılan bir şifreleme düzenidir . WEP, tüm veri iletimlerinde ağınızın erişimini kontrol etmek ve şifre güvenliği sağlamak için 40/64-bit anahtarlar ve 104/128-bit anahtarların bir kombinasyonundan yararlanır. Veri iletiminin şifresini çözmek için ağ üzerindeki her bir kablosuz istemci, eşdeğer 64-bit veya 128-bit 256-bit anahtar kullanmalıdır.
Eğer WEP seçeneğini seçerseniz Kimlik Denetimi Modunu seçmeniz gerekir. Open (Açık) veya Shared (Paylaşımlı) tercihlerinden birini seçebilirsiniz.
Default Key'i (Varsayılan Anahtar) 1, 2, 3 veya 4 olarak ayarlayabilirsiniz. Birden fazla Anahtar girişi yaptığınızda bu hangisinin kullanılacağına karar verir. Bu, WEP anahtarından başka aynı konfigürasyona sahip olan farklı ağlar arasında geçiş yapmanın kolay bir yöntemidir.
Ayrıca, aşağıdaki Anahtar Tiplerinden birini de seçmeniz gerekir: 40/64bit şifreleme, 40/64bit şifreleme (ASCII), 104/128bit şifreleme veya 104/128bit şifreleme (ASCII). ASCII olmayan Anahtar Tipleri Onaltılıktır.
Anahtar kullanmak yerine Use Passphrase (Parola Kullan) seçeneğini seçebilir ve kablosuz ağ veya kablosuz aygıt ve kablosuz USB adaptörü arasında paylaşılan bir Parola girebilirsiniz. Bu seçeneği seçerseniz, bağlandığınız kablosuz ağ veya kablosuz aygıtlar bu seçeneği destekliyor ve aynı parolayı kullanıyor olmalıdır.
Bilgi girişi yapmayı tamamladığınız zaman Apply'a (Uygula) tıklayın.
WPA-PSK ve WPA2-PSK
Eğer WPA-PSK veya WPA2-PSK seçtiyseniz bir Shared Secret Key (PSK, Paylaşımlı Gizli Anahtar) girişi yapmanız gerekecektir. Anahtar, 8 ile 63 karakter arası bir uzunlukta olmalıdır.
WPA ile anahtar kullanımı, WEP ile anahtar kullanımına çok benzerdir. WPA ve WPA2 ile, anahtar sadece işlemi başlatmak için bir kez kullanılır. İletişim kurulduğunda, anahtar rasgele değişecektir. Bu şekilde daha yüksek bir güvenlik seviyesi sağlanır.
WPA-PSK ve WPA-PSK2 ile TKIP veya AES şifrelemelerinden birini seçebilirsiniz. Temporal Key Integrity Protocol (TKIP-Geçici Anahtar Bütünlüğü Protokolü), WEP'den daha sağlam bir şifreleme yöntemi kullanmaktadır. Advanced Encryption System (AES-Gelişmiş Şifreleme Sistemi), TKIP'den daha güvenlidir.
Not: Seçtiğiniz şifreleme yöntemi ve anahtar tipi, bağlanmaya çalıştığınız kablosuz ağda kullanılıyor olmalıdır. Onaylama modlarının eşleşmemesi, kablosuz ağa bağlanmanızı engelleyecektir.
Bilgileri girdikten sonra Apply'a (Uygula) tıklayın.
USRobotics, Kablosuz USB Adaptörünüz üzerinde mevcut en güvenli ayarları kullanmanızı önerir.
USRobotics, bir ağ yöneticisi sizden istemediği sürece bu ayarların hiçbirini değiştirmemenizi tavsiye etmektedir.
Advanced alanında aşağıdaki alanlar üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz:
RTS Eşiği, Gönderim İsteği (RTS, Request to Send) sinyalinin, kablosuz gönderme ünitesinin açılış iletişimlerinden önce kablosuz alıcı ünitesine gönderilmek durumunda olduğu paket boyutlu eşiktir. Varsayılan değeri 2347'dir.
Parçalama Eşiği, gönderilen parçanın verimi arttırmak üzere küçük parçalara bölünmesinden önce ne büyüklükte olduğunu belirler. Varsayılan değeri 2346'dır.
Preamble Type (Başlangıç Tipi), Kablosuz USB Adaptörü ve kablosuz yöneltici veya erişim noktası arasındaki iletişim için CRC (Cyclic Redundancy Check-Dönüşümsel Fazlalık Kontrolü) bloğunun uzunluğunu belirler. Bu, veri iletim hatalarının tespit edilmesinde kullanılır. Kablosuz ağınızda çok fazla trafik varsa Short & Long (Kısa ve Uzun) tercihini seçmelisiniz.
Transmit Power (İletim Gücü), Kablosuz USB Adaptörünün radyo seviyesi çıkışını belirler. Bu, Kablosuz USB Adaptörünün dışarı sinyal yayma ve dışarıdan sinyal alma menzilinin aralığını belirler. Güvenlik sebebiyle daha küçük bir iletim menzili istiyorsanız ve paraziti azaltmak amacındaysanız daha düşük bir seviye seçin. Daha uzun bir iletim menzili istiyorsanız daha yüksek bir seviye seçebilirsiniz.
Bu ayarları değiştirmeyi tamamladığınızda Apply'a (Uygula) tıklayın.