Konfigurace sítě LAN

Ve webovém uživatelském rozhraní klepněte na kartu LAN. V této části lze pro zařízení pro rozšíření dosahu Wireless MAXg Range Extender konfigurovat a měnit nastavení sítě LAN. Tato nastavení se týkají pouze vaší místní sítě.

IP Address (Adresa IP)

V této části lze prohlížet a měnit aktuální možnost nastavení hodnoty IP address mezi dynamickou a statickou. Pokud zvolíte možnost Dynamic (Dynamická), nebude třeba zadávat žádné údaje.

Pokud vyberete možnost Static (Statická), bude třeba zadat adresu IP, masku podsítě, bránu a server DNS. Adresa IP je identifikační adresa zařízení pro rozšíření dosahu Wireless MAXg Range Extender a zároveň adresa, kterou budete zadávat do webového prohlížeče pro získání přístupu k webovému uživatelskému rozhraní zařízení pro rozšíření dosahu. Maska podsítě určuje rozsah adres IP místní sítě pro dané zařízení pro rozšíření dosahu. Jediným důvodem pro změnu tohoto nastavení je situace, kdy se jiné připojené síťové zařízení dostává do konfliktů se zařízením Wireless MAXg Range Extender. Nová adresa IP, kterou zadáte, by měla být ve stejné podsíti jako stávající síťové zařízení.

Pokud adresu IP zařízení pro rozšíření dosahu Range Extender změníte, budete muset zadat novou adresu IP do řádku adresy webového prohlížeče, abyste získali přístup k webovému uživatelskému rozhraní.

802.1d

Tuto funkci můžete aktivovat nebo deaktivovat zaškrtnutím nebo zrušením zaškrtnutí políčka 802.1d spanning tree protocol. Protokol Spanning tree je protokol pro správu spojení, který zajišťuje nadbytečné trasy a zamezuje nežádoucím smyčkám při použití více zařízení pro rozšíření dosahu v síti. Mezi klientem a zařízením pro rozšíření dosahu smí existovat pouze jedna aktivní trasa. Pokud se vytvoří smyčky, mohou být zprávy od klienta odeslány opakovaně, což může zařízení pro rozšíření dosahu zmást a způsobit, že klientovi odpoví nebo předá informaci několikrát. Tato volba není ve výchozím nastavení zapnuta.