Konfigurera LAN-inställningarna

I webbanvändargränssnittet klickar du på fliken LAN (lokalt nätverk). I det här avsnittet kan du konfigurera och ändra LAN-inställningarna (Local Area Network) för Wireless MAXg Range Extender. De här inställningarna gäller endast för det lokala nätverket.

IP Address (IP-adress)

I det här avsnittet kan du visa och ändra den aktuella IP-adressen till Dynamic (dynamisk) eller Static (statisk). Om du väljer Dynamic behöver du inte ange någon information.

Om du väljer Static behöver du ange IP address (IP-adress), Subnet mask (nätmask), Gateway och DNS Server (DNS-server). IP-adressen är den nätverksidentifierande adressen för Wireless MAXg Range Extender och är den adress du skriver i webbläsaren när du vill få öppna Range Extenders webbaserade användargränssnitt. Med nätmasken identifierar du det lokala nätverkets IP-adressintervall för Range Extender. Det enda skälet att ändra de här inställningarna är om du har en annan nätverksenhet ansluten som står i konflikt med Wireless MAXg Range Extender. Den nya IP-adress som du anger bör vara i samma subnät som den befintliga nätverksenheten.

Om du ändrar Range Extenders IP-adress måste du ange den nya IP-adressen på webbläsarens adressrad när du vill öppna Range Extenders webbsidor.

802.1d

Du kan aktivera eller avaktivera den här funktionen genom att markera eller avmarkera kryssrutan bredvid 802.1d spanning tree protocol (802.1d sammanbindande trädprotokoll). Sammanbindande trädprotokoll är ett länkhanteringsprotokoll med sökvägsredundans som förhindrar oönskade slingor när flera Range Extender används i nätverket. Endast en aktiv sökväg kan förekomma mellan en klient och Range Extender. Om det förekommer slingor kan meddelanden från en klient skickas flera gånger och skapa förvirring i Range Extender och medföra flera svar till klienten eller att information vidarebefordras flera gånger. Alternativet är avaktiverat som standard.