Konfigurera inställningarna för trådlöst

I webbanvändargränssnittet klickar du på fliken Wireless (trådlöst). I det här avsnittet kan du konfigurera och ändra inställningarna för trådlöst nätverk för Wireless MAXg Access Point.

Obs! Varje trådlös klient i det trådlösa nätverket måste ha läget Infrastructure (infrastruktur) valt i sitt konfigurationsverktyg samt rätt nätverksnamn (SSID) och säkerhetsinformation för att kunna ansluta till Wireless MAXg Access Point. Information om hur du konfigurerar dessa inställningar finns i handboken till den trådlösa klienten.

Network Name (SSID) (nätverksnamn (SSID))

Som standard är nätverksnamnet för Wireless MAXg Access Point USR5451. Detta används av trådlösa klienter när de identifierar Wireless MAXg Access Point. Vi rekommenderar att du ändrar nätverksnamnet till något unikt så att du enkelt kan identifiera det trådlösa nätverk som du vill ansluta till om flera nätverk finns tillgängliga. Nätverksnamnet kan bestå av högst 26 alfanumeriska tecken, inklusive understreck (_).

Du kan också ange huruvida nätverksnamnet ska sändas ut genom att markera eller avmarkera kryssrutan bredvid Broadcast network name (sänd nätverksnamn). Om du har den här funktionen aktiverad sänds nätverksnamnet ut så att alla i närheten som söker efter trådlösa enheter kan se åtkomstpunkten. Om du har avaktiverat den här funktionen kan endast trådlösa klienter som känner till nätverksnamnet hitta åtkomstpunkten. U.S. Robotics rekommenderar att du väljer att inte sända ut nätverksnamn. Det ger höjd säkerhet för åtkomstpunkten.

WDS Restrictions (WDS-begränsningar)

U.S. Robotics Wireless MAXg Router och Wireless MAXg Access Point har en funktion som kallas WDS (Wireless Distribution System, trådlöst distributionssystem). Med WDS kan nätverk sammanfogas trådlöst genom att bryggor skapas mellan trådlösa routrar och åtkomstpunkter. Samtidigt kan trådlösa klienter ansluta till åtkomstpunkterna och routrarna. Din Wireless MAXg Access Point och den trådlösa åtkomstpunkt eller router som du använder för att skapa en brygga måste använda samma kanal och samma nätverksnamn. Dessutom måste MAC-adressen till varje överbryggande åtkomstpunkt eller router finnas i tabellen WDS Restrictions (WDS-begränsningar) i de övriga bryggningsheterna. Bryggningsåtkomsten är begränsad till de MAC-adresser som finns i enhetens tabell med WDS-begränsningar. Som standard är den här funktionen avaktiverad.

Om du aktiverar WDS kan du bara använda följande typer av krypteringsmetoder: WPA (PSK), WEP open (WEP öppen) WEP shared (WEP delad) eller None (ingen). Om du väljer WPA (PSK) kan du välja antingen TKIP eller AES, men inte TKIP and AES (TKIP och AES).

Exempel på WDS-begränsningar

En sak att tänka på med den här typen av trådlöst nätverk är att dataflödet kan sänkas för bryggningsdelen. Därför bör man inte använda bryggkopplade routrar eller åtkomstpunkter för tung trafik som även tillåter att trådlösa klienter ansluts till nätverket. Vissa exempel på de typer av situationer där du kan använda den här typen av nätverk är för säkerhetskameror, för att tillhandahålla nätverksåtkomst till vissa delar av en byggnad som inte kan nås av kablar eller för att tillhandahålla ett konferensrum med nätverksåtkomst under en begränsad tid.

Wi-Fi Multimedia (WMM)

Som standard är den här funktionen avaktiverad. Om du vill aktivera den här funktionen markerar du kryssrutan WMM. Om de övriga enheter som du ansluter till ska använda den här funktionen måste även de stödja WMM och ha funktionen aktiverad.

Med den här funktionen kan du använda Quality of Service (QoS) som används för multimediatillämpningar, t.ex. Voice-over-IP (VoIP) och video. Då kan nätverkspaketen i multimedietillämpningen få prioritet över vanliga datanätverkspaket vilket för att multimediatillämpningar körs smidigare och med färre fel.

Om du aktiverar WMM kan du sedan välja No-acknowledgement (ingen bekräftelse). No-acknowledgement (ingen bekräftelse) syftar på den bekräftelseprincip som används på MAC-nivån. Om du aktiverar den här funktionen kan du få ett snabbare dataflöde men en högre felfrekvens i brusiga RF-miljöer (RF=radiofrekvens).

Om du aktiverar WMM kan du även välja APSD (Automatic Power Save Delivery) (automatisk strömsparleverans). APSD hanterar radioanvändningen för batteridrivna enheter och kan under visa förhållanden ger längre batteritid. Med APSD kan ett längre signaleringsintervall användas tills en tillämpning startas som kräver ett kort paketutbytesintervall. VoIP (Voice Over Internet Protocol) är ett exempel på en tillämpning som kräver ett kort paketutbytesintervall. APSD påverkar radioanvändningen och batteritiden enbart om den trådlösa klienten hanterar APSD.

Obs! WMM kan inte användas om Acceleration är inställt på MAXg (125 Mbit/s). Du måste ändra Acceleration till 54G+ (XPress) eller None (Ingen).

Transmission (överföring)

Fälten i det här området är till för mer avancerade trådlösa funktioner som de flesta användare inte behöver ändra. Om du vill ändra någon av dessa inställningar skriver du ned standardinställningarna innan du gör några ändringar så att du kan återställa dem i händelse av problem med de nya inställningarna.

Multicast rate (multisändningshastighet) är den hastighet som multisändningspaket överförs med av åtkomstpunkten i det trådlösa nätverket. Multisändningspaket används för sändning av ett enskilt meddelande till en uppsättning mottagare i en definierad grupp. Telekonferenser, videokonferenser och grupputskick via e-post är exempel på multisändningstillämpningar. Om du anger ett högt värde kan du förbättra prestanda för multisändningsfunktioner.

Du kan avmarkera Multicast rate om du vill förhindra att åtkomstpunkten överför multisändningspaket.

Vid Power level (effektnivå) kan du välja 100%, 50% eller 25% i listrutan. Effektnivån anger styrkan hos den trådlösa signal som Wireless MAXg Access Point sänder ut. Du kan använda en lägre inställning om du bor i ett område där din trådlösa signal kan överlappa andra trådlösa nätverk och vill minska den störning som kan uppstå.

Vid Channel (kanal) kan du välja en annan kanal för den trådlösa nätverkstrafiken. Om du upplever störningar eller problem med det trådlösa nätverket kan det hjälpa att byta kanal.

Vid 54g mode (54g-läge) kan du välja Automatic (automatisk), 802.11g Performance (802.11g-prestanda) eller 802.11b Only (endast 802.11b). Om du bara använder 802.11g-utrustning får du bäst prestanda med 802.11g Performance. Om du väljer 802.11b Only ansluter alla klienter som hanterar 802.11b till Wireless MAXg Access Point med 802.11b-datahastigheter.

Du kan markera eller avmarkera Automatic 54g protection (automatiskt 54g-skydd). Om du väljer det här alternativet använder Wireless MAXg Access Point RTS/CTS till att ge förbättrad 802.11g-prestanda i blandade 802.11-miljöer. Om du inte väljer det här alternativet maximeras 802.11g-prestanda i de flesta förhållanden medan de övriga 802.11-lägena (802.11b o.s.v.) blir sekundära.

Supported rate (stödd hastighet) är den trådlösa länkhastighet som information överförs med i det trådlösa nätverket. Du kan välja Auto, 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48, 54.

Vid Basic rate set (grundläggande hastighetsinställning) kan du välja Default (standard), All (alla) eller 1 & 2 Mbps.

Vid Acceleration kan du välja None (ingen), 54g+ (Xpress™) eller MAXg (125 Mbps). De här funktionerna fastställer antingen normala hastigheter eller accelererade hastigheter. Funktionen Wi-Fi Multimedia (WMM) är inte tillgänglig om du väljer MAXg (125 Mbps).
Obs! MAXg-acceleration (125 Mbit/s) kan endast uppnås om alla trådlösa klienter som är anslutna till åtkomstpunkten har funktioner för MAXg och den trådlösa miljön inte är allt för brusig (inga radiostörningar från andra radioenheter).

Beacon interval (signaleringsintervall) är tidsintervallet mellan sändningar. En signalering kan jämföras med hjärtslag i en trådlös klient eller router som sänder ut en signal som meddelar nätverket att den fortfarande är aktiv. Du bör använda ett värde mellan 1 och 1 000 millisekunder.

RTS threshold (RTS-tröskel) anger hur länge åtkomstpunkten avvaktar innan den skickar ett RTS-meddelande till en klient. RTS står för Request to Send. Ett RTS-meddelande talar om för måldatorn, nätverket eller servern, att klienten försöker skicka data och vill ha primär åtkomst till datorn eller nätverket under överföringen av informationen. Om en klient har svårigheter att överföra data till en dator, ett nätverk eller en server, kan du prova med att sänka detta värde.

Fragmentation threshold (fragmenteringströskel) är den högsta nivå som åtkomstpunkten når vid sändning av information i paket innan paketen bryts upp till fragment. Om du upplever problem vid sändning av information är det vanligen p.g.a. att det finns annan trafik i nätverket och att de data som skickas kolliderar. Detta kan korrigeras av att informationen delas in i fragment. Ju lägre nivå du anger desto mindre måste ett paket vara innan det delas upp i fragment. Om du anger det högsta värdet (2 346) innebär det att fragmentering i praktiken avaktiveras. Du bör bara ändra det här värdet om du är en avancerad användare.

DTIM Interval (DTIM-intervall) är tiden mellan när DTIM-meddelanden skickas till klienter i nätverket. DTIM står för Delivery Traffic Indication Message. Ett DTIM-meddelande är ett meddelande som skickas till klienter i nätverket som strömhanteras, med information om att det finns data som måste skickas till dem så att de måste aktiveras och ta emot dem. Ett lägre värde innebär att klienterna inte kan befinna sig i strömsparläge för länge. Ett högre värde innebär att de kan placeras i strömsparläge men att de måste vara aktiva längre eftersom mer information har ackumulerats för sändning till dem. Standardvärdet för DTIM-intervallet är 1.

Preamble (inledning) definierar längden på CRC-blocken (Cyclic Redundancy Check, cyklisk redundanskontroll) vid kommunikation mellan Wireless MAXg Access Point och trådlösa klienter. Nätverk med mycket trafik bör ställas in på Short (kort) medan nätverk med mycket trafik bör ställas in på Long (lång). En kort inledning förbättrar det allmänna dataflödet av information i det trådlösa nätverket. Om du har valt Short och en klient i nätverket inte kan hantera Short, kan den klienten inte kommunicera med Wireless MAXg Access Point.

När du har gjort ändringar i de trådlösa inställningarna för Wireless MAXg Access Point måste du klicka på Save (spara) så att ändringarna sparas och implementeras.