Problemen met de ping-procedure oplossen

Als u tijdens de ping-procedure geen antwoord ontvangt met de mededeling dat de ping-opdracht is gelukt, is het adres dat u wilt pingen veranderd en veroorzaakt het een conflict of is het niet meer beschikbaar.

Opmerking: gebruikers van Linux kunnen stap 3 tot en met 7 uitvoeren na het openen van een terminalvenster.

1. Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  2. Ga als volgt te werk in het dialoogvenster Uitvoeren:
    Gebruikers van Windows XP, 2000 en NT: typ cmd en klik op OK.

Gebruikers van Windows Me, 98 en 95: typ command en klik op OK.
  3. Typ Ping 127.0.0.1. Dit is het adres van de lokale host-computer en garandeert dat het TCP/IP-protocol correct is geïnstalleerd en naar behoren werkt. Als u deze ping niet kunt voltooien, raadpleegt u de documentatie bij uw besturingssysteem om TCP/IP te installeren.
  4. Verzamel de IP-gegevens voor de computer (IP-adres).

Gebruikers van Windows XP, 2000 of NT:
    Klik op Start en op Uitvoeren.
    Typ cmd en druk op ENTER.
    Typ ipconfig en druk op ENTER.

Gebruikers van Windows Me, 98 en 95:
    Klik op Start en op Uitvoeren.
    Typ winipcfg en druk op ENTER.
  5. Typ Ping gevolgd door het IP-adres van de computer. Op deze manier weet u zeker dat uw pc op verzoeken reageert. Als het IP-adres van uw computer 169.254.xxx.xxx is of als u deze ping niet kunt voltooien, controleert u of alle kabels juist zijn aangesloten, haalt u de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact en sluit u deze weer aan en start u de computer opnieuw op.
  6. Typ Ping gevolgd door het IP-adres van het Access Point. Als u verbinding kunt maken met het Wireless MAXg Access Point, kunt u naar de webinterface gaan en de instellingen configureren. Als u geen communicatie met het Access Point tot stand kunt brengen, controleert u of alle kabels juist zijn aangesloten, haalt u de stekker van het Access Point uit het stopcontact en sluit u deze weer aan en start u de computer opnieuw op. Als u deze ping nog steeds niet kunt voltooien, raadpleegt u Ik kan niet communiceren met het Wireless MAXg Access Point in het gedeelte Problemen oplossen.
  7. Typ Ping gevolgd door het LAN IP-adres van uw gateway om de communicatie met de gateway te controleren. Hiermee verkrijgt u de zekerheid dat u via het Access Point kunt communiceren met de gateway. Een voorbeeld van een gateway is een router.

Opmerking: voordat u stap 8 en 9 uitvoert, dient u de WAN-gegevens van de gateway te verzamelen, waaronder het WAN IP-adres van de gateway en het adres van de DNS-server.
  8. Typ Ping gevolgd door het WAN IP-adres van uw gateway. Dit is het adres dat wordt geleverd door uw internetprovider of door de externe LAN. Deze procedure controleert of u toegang hebt tot het internet.
  9. Typ Ping gevolgd door het adres van de u bekende DNS-server. Op deze manier kunt u geldige internethostnamen (zoals usr.com) omzetten in IP-adressen en controleren of u kunt surfen op het internet.