Mijn Wireless MAXg Access Point reageert niet nadat ik de firmware heb bijgewerkt.

Mogelijke oplossing:

Het is mogelijk dat het upgradeproces is onderbroken voordat u de webinterface probeerde te openen. Wacht twee minuten en probeer vervolgens opnieuw toegang tot de webinterface te krijgen.

Mogelijke oplossing:

Haal de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact en steek deze daar vervolgens weer in. Het Wireless MAXg Access Point wordt opnieuw opgestart. Wacht 30 seconden voordat u de webinterface van het Wireless MAXg Access Point probeert te openen.

Mogelijke oplossing:

Houd de RESET-knop vijf tot tien seconden lang ingedrukt. De fabrieksinstellingen van het Wireless MAXg Access Point worden dan weer hersteld. Als u persoonlijke configuratie-instellingen hebt ingesteld, dient u de wijzigingen opnieuw aan te brengen of uw instellingen te herstellen indien u over een back-upbestand beschikt.

Mogelijke oplossing:

De firmware-image kan zijn beschadigd tijdens de upgradeprocedure.

Gebruikers van Windows XP, 2000 en NT kunnen de volgende semi-automatische upgradeprocedure uitvoeren om de firmware te installeren.

Opmerking: de computer die u voor deze procedure gebruikt, moet op de router zijn aangesloten met een netwerkkabel. De router moet met een netwerkkabel zijn verbonden met de LAN-aansluiting op het Access Point.

1. Open het Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de LAN-verbinding van de netwerkverbinding die de computer met de router verbindt en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) op het tabblad Algemeen van Eigenschappen van de LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  4. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken:
    Tijdens deze stap moet u een tijdelijk statisch IP-adres voor de netwerkadapter invoeren. Dit adres moet zich in hetzelfde subnet bevinden als uw router en Wireless MAXg Access Point. Als het IP-adres van uw router bijvoorbeeld 192.168.2.1 is, voert u 192.168.2.100 in als het tijdelijke IP-adres voor de netwerkadapter. Als het IP-adres van de router hiervan verschilt, gebruikt u de eerste drie xxx.xxx.x-nummers van het adres van de router en wijzigt u het vierde nummer in 100. Controleer of het subnetmasker 255.255.255.0 is.
    Klik op OK. Klik op OK.
  5. Zoek vervolgens de map waar u het firmwarebestand naartoe hebt gedownload.
  6. Zoek het hulpprogramma Manual_Upgrade.cmd op de cd-rom die is meegeleverd met het Wireless MAXg Access Point.
  7. Sleep het firmwarebestand naar het pictogram van het hulpprogramma Manual_Upgrade.cmd en volg de instructies op het scherm.

U moet de IP-adressering van de netwerkadapter nu opnieuw instellen op de optie 'Automatisch een IP-adres verkrijgen'.

1. Open het Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de LAN-verbinding van de netwerkadapter waarmee de computer is verbonden met de router en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) op het tabblad Algemeen van Eigenschappen van de LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  4. Selecteer Automatisch een IP-adres verkrijgen en klik op OK. Klik op OK.

Mogelijke oplossing:

De firmware-image kan zijn beschadigd tijdens de upgradeprocedure. Voer de volgende handmatige upgradeprocedure uit om de firmware te installeren.

Opmerking: de computer die u voor deze procedure gebruikt, moet op de router zijn aangesloten met een netwerkkabel. De router moet met een netwerkkabel zijn verbonden met de LAN-aansluiting op het Access Point.

Gebruikers van Windows XP, 2000 en NT dienen deze procedure uit te voeren.

Gebruikers van Windows Me, 98 en 95 dienen deze procedure uit te voeren.

Gebruikers van Windows XP, 2000 of NT:

Voer de volgende stappen uit om de firmware van het Access Point handmatig te installeren.

1. Open het Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de LAN-verbinding van de netwerkverbinding die de computer met de router verbindt en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) op het tabblad Algemeen van Eigenschappen van de LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  4. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken:
    Tijdens deze stap moet u een tijdelijk statisch IP-adres voor de netwerkadapter invoeren. Dit adres moet zich in hetzelfde subnet bevinden als uw router en Wireless MAXg Access Point. Als het IP-adres van uw router bijvoorbeeld 192.168.2.1 is, voert u 192.168.2.100 in als het tijdelijke IP-adres voor de netwerkadapter. Als het IP-adres van de router hiervan verschilt, gebruikt u de eerste drie xxx.xxx.x-nummers van het adres van de router en wijzigt u het vierde nummer in 100. Controleer of het subnetmasker 255.255.255.0 is.
    Klik op OK. Klik op OK.
  5. Voer het MAXg-detectieprogramma voor apparaten uit om de IP-adressen van de apparaten op uw lokale netwerk te verkrijgen. Controleer of het MAC-adres dat is afgedrukt aan de onderzijde van het Access Point overeenkomt met de adressen die worden weergegeven door het hulpprogramma en zoek het IP-adres van het Access Point.
  6. Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  7. Ga als volgt te werk in het dialoogvenster Uitvoeren:
  8. Typ cmd en klik op OK.

9. Zoek vervolgens de map waar u het firmwarebestand naartoe hebt gedownload. Typ cd en vervolgens het pad van het firmwarebestand. Het pad dient tussen aanhalingstekens te staan en cd en het pad dienen van elkaar te worden gescheiden door een spatie. Als het firmwarebestand zich in de map C:\networking\usr5451 bevindt, typt u:
    cd "C:\networking\usr5451"
    Druk vervolgens op ENTER.
  10. Typ de volgende opdracht, maar DRUK NIET OP ENTER:
    tftp -i xxx.xxx.x.x put 5451.usr
    waarbij xxx.xxx.x.x het IP-adres van het Access Point is.
  11. Houd u klaar om op ENTER te drukken voor de bovenstaande opdracht. Haal de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact. Steek de stekker weer in het stopcontact en druk onmiddellijk op ENTER.
  12. Er moet nu een bericht in het opdrachtvenster verschijnen met de mededeling dat de image is overgebracht. Wacht ten minste 15 seconden totdat de upgrade is voltooid.

Opmerking: als er een 'time-out'-bericht wordt weergegeven, dient u stap h tot en met j te herhalen. Zorg ervoor dat u onmiddellijk nadat u de stekker opnieuw in het stopcontact hebt gestoken op ENTER drukt.
  13. Haal de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact en steek deze er meteen weer in om het apparaat opnieuw op te starten.

U moet de IP-adressering van de netwerkadapter nu opnieuw instellen op de optie 'Automatisch een IP-adres verkrijgen'.

1. Open het Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de LAN-verbinding van de netwerkadapter waarmee de computer is verbonden met de router en selecteer Eigenschappen.
  3. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) op het tabblad Algemeen van Eigenschappen van de LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  4. Selecteer Automatisch een IP-adres verkrijgen en klik op OK. Klik op OK.

Gebruikers van Windows Me, 98 en 95:

Voer de volgende stappen uit om de firmware van het Access Point handmatig te installeren.

1. Klik op het bureaublad met de rechtermuisknop op Netwerklocaties of Netwerkomgeving en selecteer Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Configuratie en selecteer de netwerkadapter waarmee de computer is verbonden met de router. Klik vervolgens op Eigenschappen.
  3. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken:
    Tijdens deze stap moet u een tijdelijk statisch IP-adres voor de netwerkadapter invoeren. Dit adres moet zich in hetzelfde subnet bevinden als uw router en Wireless MAXg Access Point. Als het IP-adres van uw router bijvoorbeeld 192.168.2.1 is, voert u 192.168.2.100 in als het tijdelijke IP-adres voor de netwerkadapter. Als het IP-adres van de router hiervan verschilt, gebruikt u de eerste drie xxx.xxx.x-nummers van het adres van de router en wijzigt u het vierde nummer in 100. Controleer of het subnetmasker 255.255.255.0 is.
    Klik op OK. Klik op OK.
  4. Voer het MAXg-detectieprogramma voor apparaten uit om de IP-adressen van de apparaten op uw lokale netwerk te verkrijgen. Controleer of het MAC-adres dat is afgedrukt aan de onderzijde van het Access Point overeenkomt met de adressen die worden weergegeven door het hulpprogramma en zoek het IP-adres van het Access Point.
  5. Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  6. Ga als volgt te werk in het dialoogvenster Uitvoeren:
  7. Voer command in en klik op OK.

8. Zoek vervolgens de map waar u het firmwarebestand naartoe hebt gedownload. Typ cd en vervolgens het pad van het firmwarebestand. Het pad dient tussen aanhalingstekens te staan. Als het firmwarebestand zich in de map C:\networking\usr5451 bevindt, typt u:
    cd "C:\networking\usr5451"
    Druk vervolgens op ENTER.
  9. Typ de volgende opdracht, maar DRUK NIET OP ENTER:
    tftp -i xxx.xxx.x.x put 5451.usr
    waarbij xxx.xxx.x.x het IP-adres van het Access Point is.
  10. Houd u klaar om op ENTER te drukken voor de bovenstaande opdracht. Haal de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact. Steek de stekker weer in het stopcontact en druk onmiddellijk op ENTER.
  11. Er moet nu een bericht in het opdrachtvenster verschijnen met de mededeling dat de image is overgebracht. Wacht ten minste 15 seconden totdat de upgrade is voltooid.

Opmerking: als er een 'time-out'-bericht wordt weergegeven, dient u stap h tot en met j te herhalen. Zorg ervoor dat u onmiddellijk nadat u de stekker opnieuw in het stopcontact hebt gestoken op ENTER drukt.
  12. Haal de stekker van het Wireless MAXg Access Point uit het stopcontact en steek deze er meteen weer in om het apparaat opnieuw op te starten.

U moet de IP-adressering van de netwerkadapter nu opnieuw instellen op de optie 'Automatisch een IP-adres verkrijgen'.

1. Klik op het bureaublad met de rechtermuisknop op Netwerklocaties of Netwerkomgeving en selecteer Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Configuratie en selecteer de netwerkadapter waarmee de computer is verbonden met de router. Klik vervolgens op Eigenschappen.
  3. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) op het tabblad Algemeen van Eigenschappen van de LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  4. Selecteer Automatisch een IP-adres verkrijgen en klik op OK. Klik op OK.