Jag har uppgraderat fabriksprogramvaran och nu svarar inte Wireless MAXg Access Point.

Möjlig lösning:

Det kan hända att uppgraderingsprocessen avbröts innan du försökte använda det webbaserade användargränssnittet. Se till att du väntar i två minuter innan du försöker använda det webbaserade användargränssnittet.

Möjlig lösning:

Koppla ur och anslut strömförsörjningsenheten till Wireless MAXg Access Point igen. Då startas Wireless MAXg Access Point om. Vänta i 30 sekunder innan du försöker komma åt det webbaserade användargränssnittet i Wireless MAXg Access Point.

Möjlig lösning:

Håll RESET-knappen nedtryckt i fem till tio sekunder. Fabriksinställningarna för Wireless MAXg Access Point återställs. Om du gjort några personliga konfigurationsinställningar måste du göra ändringarna igen eller återställa inställningarna om du skapat en säkerhetskopieringsfil.

Möjlig lösning:

Avbildningen av fabriksprogramvaran kan ha förstörts under uppgraderingsproceduren.

Windows XP-, 2000- och NT-användare kan utföra följande halvautomatiska uppgraderingsprocedur av fabriksprogramvaran vid installation av fabriksprogramvaran.

Obs! Datorn som du använder vid den här proceduren måste vara ansluten till routern med en nätverkskabel. Routern måste vara ansluten till LAN-uttaget på åtkomstpunkten med en nätverkskabel.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för den nätverksanslutning som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj Använd följande IP-adress:
    Under det här steget anger du en temporär statisk IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste vara i samma nätmask som routern och Wireless MAXg Access Point. Om t.ex. routerns IP-adress är 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100 som tillfällig IP-adress för nätverkskortet. Om routern har en annan IP-adress använder du de tre första talen, xxx.xxx.x, i routerns adress och ändrar det fjärde talet till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
    Klicka på OK. Klicka på OK.
  5. Leta upp dem mapp som du sparade den fabriksprogramvarufilen i.
  6. Gå till verktyget Manual_Upgrade.cmd på den cd-skiva som medföljde Wireless MAXg Access Point.
  7. Dra filen med fabriksprogramvaran till ikonen för verktyget Manual_Upgrade.cmd och följ instruktionerna på skärmen.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för det nätverkskort som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka på OK.

Möjlig lösning:

Avbildningen av fabriksprogramvaran kan ha förstörts under uppgraderingsproceduren. Utför följande procedur för manuell uppgradering av fabriksprogramvaran när du vill installera fabriksprogramvaran.

Obs! Datorn som du använder vid den här proceduren måste vara ansluten till routern med en nätverkskabel. Routern måste vara ansluten till LAN-uttaget på åtkomstpunkten med en nätverkskabel.

Användare av Windows XP, 2000 och NT ska utföra denna procedur.

Användare av Windows Me, 98 och 95 ska utföra denna procedur.

Användare av Windows XP, 2000 och NT:

Utför följande steg om du vill installera åtkomstpunktens fabriksprogramvara manuellt.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för den nätverksanslutning som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj Använd följande IP-adress:
    Under det här steget anger du en temporär statisk IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste vara i samma nätmask som routern och Wireless MAXg Access Point. Om t.ex. routerns IP-adress är 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100 som tillfällig IP-adress för nätverkskortet. Om routern har en annan IP-adress använder du de tre första talen, xxx.xxx.x, i routerns adress och ändrar det fjärde talet till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
    Klicka på OK. Klicka på OK.
  5. Kör MAXg Device Detection Utility (verktyg för enhetsidentifiering), så hämtas IP-adresserna för enheterna i det lokala nätverket. Jämför MAC-adressen som är tryckt på undersidan av åtkomstpunkten med de adresser som visas i verktyget, så hittar du åtkomstpunktens IP-adress.
  6. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  7. I dialogrutan Kör:
  8. Skriv cmd och klicka på OK.

9. Leta upp dem mapp som du sparade den fabriksprogramvarufilen i. Skriv cd och sedan sökvägen till fabriksprogramvarufilen. Sökvägen ska anges inom citattecken och cd och sökvägen ska avgränsas med blanksteg. Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\usr5451, skriver du
    cd "C:\networking\usr5451"
    och trycker sedan på ENTER
  10. Skriv följande kommando (men TRYCK INTE PÅ ENTER)
    tftp -i xxx.xxx.x.x put 5451.usr
    där xxx.xxx.x.x är åtkomstpunktens IP-adress.
  11. Var beredd på att trycka på ENTER för det kommando du skrev ovan. Koppla ur strömförsörjningsenheten på Wireless MAXg Access Point. Koppla in strömförsörjningen och tryck omedelbart på ENTER.
  12. Nu bör ett meddelande visas på kommandoraden som anger att bilden har överförts. Vänta i minst 15 sekunder så att uppgraderingen slutförs.

Obs! Om ett "timeout"-meddelande visas upprepar du steg h till j. Glöm inte att trycka på ENTER så snart som du kopplat in strömförsörjningen.
  13. Koppla ur och anslut strömförsörjningsenheten till Wireless MAXg Access Point igen så att den startas om.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för det nätverkskort som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka på OK.

Användare av Windows Me, 98 och 95:

Utför följande steg om du vill installera åtkomstpunktens fabriksprogramvara manuellt.

1. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.
  2. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.
  3. Välj Använd följande IP-adress:
    Under det här steget anger du en temporär statisk IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste vara i samma nätmask som routern och Wireless MAXg Access Point. Om t.ex. routerns IP-adress är 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100 som tillfällig IP-adress för nätverkskortet. Om routern har en annan IP-adress använder du de tre första talen, xxx.xxx.x, i routerns adress och ändrar det fjärde talet till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
    Klicka på OK. Klicka på OK.
  4. Kör MAXg Device Detection Utility (verktyg för enhetsidentifiering), så hämtas IP-adresserna för enheterna i det lokala nätverket. Jämför MAC-adressen som är tryckt på undersidan av åtkomstpunkten med de adresser som visas i verktyget, så hittar du åtkomstpunktens IP-adress.
  5. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  6. I dialogrutan Kör:
  7. Skriv command och klicka på OK.

8. Leta upp dem mapp som du sparade den fabriksprogramvarufilen i. Skriv cd och sedan sökvägen till fabriksprogramvarufilen. Sökvägen ska omges av citattecken. Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\usr5451, skriver du
    cd "C:\networking\usr5451"
    och trycker sedan på ENTER
  9. Skriv följande kommando (men TRYCK INTE PÅ ENTER)
    tftp -i xxx.xxx.x.x put 5451.usr
    där xxx.xxx.x.x är åtkomstpunktens IP-adress.
  10. Var beredd på att trycka på ENTER för det kommando du skrev ovan. Koppla ur strömförsörjningsenheten på Wireless MAXg Access Point. Koppla in strömförsörjningen och tryck omedelbart på ENTER.
  11. Nu bör ett meddelande visas på kommandoraden som anger att bilden har överförts. Vänta i minst 15 sekunder så att uppgraderingen slutförs.

Obs! Om ett "timeout"-meddelande visas upprepar du steg h till j. Glöm inte att trycka på ENTER så snart som du kopplat in strömförsörjningen.
  12. Koppla ur och anslut strömförsörjningsenheten till Wireless MAXg Access Point igen så att den startas om.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.
  2. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka på OK.