Security (Ασφάλεια)

Η σελίδα Security (Ασφάλεια) σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε και να αλλάζετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του σημείου πρόσβασης, περιλαμβανομένων και των ρυθμίσεων για την ασφάλεια ασύρματου δικτύου, τις επιλογές φίλτρων για τις διευθύνσεις MAC, καθώς και τα στοιχεία εισόδου για τη σύνδεση εξουσιοδοτημένων χρηστών.

Σύνδεση σημείου πρόσβασης

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να αλλάζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που απαιτείται γαι τη χρήση των σελίδων διαμόρφωσης στο σημείο πρόσβασης. Για να αλλάξετε αυτά τα πεδία, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση) στο κάτω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το νέο όνομα και κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο σημείο πρόσβασής σας.

Κανόνες για τους κωδικούς:

  1. Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης μήκους έως και 15 χαρακτήρων. Οι πιο ασφαλείς κωδικοί αποτελούνται συνήθως από 8 έως 15 χαρακτήρες.

  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κενό ή άλλα σημεία στίξης στον κωδικό πρόσβασής σας.

  3. Χρησιμοποιήστε συνδυασμούς κεφαλαίων (A έως Z) και πεζών (a έως z) λατινικών χαρακτήρων.

  4. Η προσθήκη αριθμών από το 0 έως το 9 στον κωδικό αυξάνει το επίπεδο ασφαλείας του.

  5. Χρησιμοποιήστε σύμβολα χαρακτήρων ASCII, όπως ~ ! @ # $ % & ^ * κ.λπ. για να αυξήσετε περισσότερο την ασφάλεια του κωδικού σας.

Ασύρματο

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του ασύρματου δικτύου. Η USRobotics σάς συνιστά ιδιαίτερα να ενεργοποιήσετε κάποια μέθοδο ασφάλειας ασύρματου δικτύου, ώστε να εμποδίσετε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων ασύρματων συσκευών στο δίκτυό σας.

Για τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ασύρματου δικτύου σας, συνιστάται η επιλογή της μεθόδου WPA2 and WPA (PSK) ή της WPA2 and WPA with 802.1x (RADIUS) με χρήση κρυπτογράφησης TKIP and AES για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του ασύρματου δικτύου.

Σημείωση: Όλες οι ασύρματες συσκευές που επιθυμείτε να συνδέσετε στο δίκτυο θα πρέπει να διαθέτουν τις ίδιες ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου, περιλαμβανομένης της κωδικής φράσης πρόσβασης ή κλειδιού του που χρησιμοποιείτε για την προστασία του ασύρματου δικτύου σας.

Επιλέξτε τη μέθοδο κρυπτογράφησης (Method) που επιθυμείτε να χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυό σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις ακόλουθες επιλογές:

Ανάλογα με τη μέθοδο ασφαλείας ασύρματου δικτύου που θα επιλέξετε, υπάρχουν διάφοροι τύποι κρυπτογράφησης και ρυθμίσεις κωδικών φράσεων ή κλειδιών.

Επιλογές WPA2 και WPA (PSK)

  1. Κάντε μία από τις παρακάτω επιλογές WPA2 και WPA:

  2. Επιλέξτε τύπο Encryption (Κρυπτογράφησης): TKIP and AES, AES ή TKIP.

    Σημείωση: Η κρυπτογράφηση AES με τη μέθοδο ασφαλείας WPA (PSK) δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές ασύρματου δικτύου. Η κρυπτογράφηση TKIP με τη μέθοδο WPA (PSK) υποστηρίζεται από τις περισσότερους συσκευές ασύρματου δικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση TKIP and AES για να καλυφθούν τόσο οι συσκευές AES όσο και οι TKIP.

  3. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε μια Pass phrase (Κωδική φράση) [που κοινώς ονομάζεται επίσης Network key (Κωδικός δικτύου) WPA key (Κωδικός WPA) ή WPA Pre-shared key (Προκοινοποιημένος κωδικός WPA)]. Η κωδική φράση θα πρέπει να έχει μήκος μεταξύ οχτώ και εξηντατριών χαρακτήρων. Αυτή η κωδική φράση θα πρέπει να είναι η ίδια σε όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυο.

  4. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το χρόνο εναλλαγής κλειδιών (Key rotation) σε δευτερόλεπτα, ή να εισαγάγετε 0 στο πεδίο για να απενεργοποιήστε την επιλογή αυτή. Η εναλλαγή των κλειδιών καθορίζει τη συχνότητα με την οποία δημιουργεί το σημείο πρόσβασης ένα νέο ομαδικό κλειδί για πακέτα broadcast και multicast.

Επιλογές WEP

  1. Επιλέξτε μια από τις παρακάτω επιλογές WEP:

  2. Επιλέξτε Key type (Τύπο κωδικού κλειδιού) 128-bit ASCII, 128-bit hex, 64-bit ASCII ή 64-bit hex.
  3. Κατόπιν, πληκτρολογήστε τον κωδικό Key, [γνωστό και ως Network key (Κωδικό δικτύου)].

    Κάθε κωδικός θα πρέπει να έχει μήκος 13 χαρακτήρες για τύπο κλειδιού 128-bit ASCII, 26 χαρακτήρες για δεκαεξαδικό (hex) τύπο κλειδιού 128-bit και 5 χαρακτήρες για τύπο κλειδιού 64-bit ASCII ή 10 χαρακτήρες για δεκαεξαδικό τύπο κλειδιού 64-bit.

    Αν καταχωρίσετε πολλαπλούς κωδικούς, επιλέξτε το Current key (Τρέχον κωδικός) που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τις ασύρματες συνδέσεις.

Επιλογές RADIUS

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές RADIUS μόνον αν έχετε πρόσβαση σε κάποιον διακομιστή RADIUS.

  1. Επιλέξτε μια από τις παρακάτω επιλογές RADIUS:

  2. Επιλέξτε τύπο Encryption (Κρυπτογράφησης): TKIP and AES, AES ή TKIP.

    Σημείωση: Η κρυπτογράφηση AES με τη μέθοδο ασφαλείας WPA (PSK) δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές ασύρματου δικτύου. Η κρυπτογράφηση TKIP με τη μέθοδο WPA (PSK) υποστηρίζεται από τις περισσότερους συσκευές ασύρματου δικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση TKIP and AES για να καλυφθούν τόσο οι συσκευές AES όσο και οι TKIP.

  3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του RADIUS server και τις ρυθμίσεις RADIUS Port του διακομιστή RADIUS σας.
  4. Εισαγάγετε το RADIUS key του διακομιστή RADIUS σας.
  5. Εισαγάγετε το χρόνο Re-authentication (Επανάληψης της αναγνώρισης ταυτότητας) σε δευτερόλεπτα.
  6. Αν απαιτείται για τη σύνδεσή σας στο διακομιστή RADIUS, επιλέξτε Pre-authentication (Αναγνώριση ταυτότητας εκ των προτέρων). Η επιλογή αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε WPA with 802.1x (RADIUS).

Καμία

None (Καμία): Η επιλογή αυτή απενεργοποιεί όλες τις ρυθμίσεις του σημείου πρόσβασής σας που αφορούν στην ασφάλεια του ασύρματου δικτύου.

Σημείωση: Η επιλογή None δεν συνιστάται, καθώς το δίκτυό σας θα είναι ευπρόσβλητο σε εξωτερικές επιθέσεις εάν δεν ενεργοποιήσετε καμία κρυπτογράφηση.

MAC Filter (Φίλτρο MAC)

Στην περιοχή αυτή μπορείτε να ορίσετε τις ασύρματες συσκευές στις οποίες θα επιτρέπεται ή θα απαγορεύεται η πρόσβαση στο σημείο πρόσβασης, ανάλογα με τη διεύθυνση MAC τους. Η διεύθυνση MAC συνήθως αναγράφεται είτε σε μια ετικέτα, επάνω στα εξωτερικά ασύρματα προϊόντα, είτε στο βοηθητικό πρόγραμμα διαμόρφωσης της ασύρματης συσκευής, ανάλογα με την ασύρματη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Allow Current Clients (Να επιτρέπεται η σύνδεση υφισταμένων πελατών) για να επιτραπεί σε όλους τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι τη δεδομένη στιγμή να έχουν πρόσβαση στο σημείο πρόσβασης ή μπορείτε να εφαρμόσετε ένα από τα ακόλουθα φίλτρα για να προσδιορίσετε σε ποιες συσκευές θα επιτραπεί η πρόσβαση:

Σημείωση: Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις και επανεκκινήστε το σημείο πρόσβασης.