Wireless Settings (Ρυθμίσεις ασύρματης δικτύωσης)

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου για το σημείο πρόσβασης.

Όνομα δικτύου (SSID)

Οι συσκευές ασύρματου δικτύου χρησιμοποιούν τη δικτυακή επωνυμία Network name (SSID) για να συνδεθούν με το σημείο πρόσβασης.

Η προεπιλεγμένη τιμή Network name του σημείου πρόσβασης είναι USR. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά μεμονωμένα, πρέπει να τα ρυθμίσετε, ώστε το καθένα να έχει μια μοναδική δικτυακή επωνυμία.

Επιλέξτε Broadcast network name αν θέλετε οι ασύρματες συσκευές να έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν το ασύρματο σημείο πρόσβασης όταν εκτελούν σάρωση.

Εάν αποεπιλέξετε το Broadcast network name, οι ασύρματες συσκευές δεν θα μπορέσουν να εντοπίσουν το ασύρματο δίκτυό σας κατά τη σάρωση. Προκειμένου να συνδεθούν, οι συσκευές θα πρέπει να ρυθμιστούν με μη αυτόματο τρόπο να χρησιμοποιούν τη δικτυακή επωνυμία (SSID) του σημείου πρόσβασης.

WDS Restrictions (Περιορισμοί WDS)

Το WDS επιτρέπει στα σημεία πρόσβασης και τους ασύρματους δρομολογητές να επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ πολλαπλών δικτύων. Με τη σύνδεση ενός σημείου πρόσβασης ή ασύρματου δρομολογητή σε κάθε δίκτυο και ενεργοποιώντας τη δυνατότητα WDS, δίνετε στους ασύρματους πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν περιαγωγή στο εύρος και των δύο δικτύων.

Το σημείο πρόσβασης και η άλλη συσκευή ασύρματου δικτύου θα πρέπει να διαθέτει το ίδιο κανάλι και όνομα δικτύου (SSID), καθώς και τις ίδιες ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου. Κάθε συσκευή θα πρέπει να έχει τη διεύθυνση MAC της άλλης συσκευής στον πίνακα WDS Restrictions της.

Με αυτό τον τύπο ασύρματου δικτύου, η δίοδος ενδέχεται να μειωθεί σε όλο το εύρος της γέφυρας. Ως εκ τούτου, οι δρομολογητές ή τα σημεία πρόσβασης με γεφύρωση που επιτρέπουν και τη σύνδεση ασύρματων συσκευών στο δίκτυο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλη ροή δεδομένων. Στα παραδείγματα στα οποία η γεφύρωση ενδέχεται να είναι χρήσιμη συγκαταλέγεται η παροχή διαδικτυακής πρόσβασης σε σημεία ενός κτιρίου τα οποία δεν μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση καλωδίων ή η παροχή βραχυπρόθεσμης πρόσβασης δικτύου σε μια συνεδριακή εγκατάσταση.

Μπορείτε να θέσετε περιορισμούς για τις συσκευές που συνδέονται μέσω WDS (Ασύρματο σύστημα διανομής). Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν αποκλειστικά για τις συσκευές που συνδέονται μέσω WDS, όχι για όλες τις ασύρματες συσκευές που συνδέονται στο σημείο πρόσβασης.

Εάν επιλέξετε WDS restrictions (Περιορισμοί WDS), θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τις διευθύνσεις MAC των ασύρματων δρομολογητών ή σημείων πρόσβασης που θα συνδεθούν με το σημείο πρόσβασης και να κάνετε κλικ στο κουμπί Add (Προσθήκη).

Για να διαγράψετε μια υπάρχουσα απεικόνιση WDS, κάντε κλικ στο κουμπί Delete (Διαγραφή) πλάι στην αναγραφόμενη διεύθυνση MAC:

Οι συνδέσεις WDS του σημείου πρόσβασης δεν υποστηρίζουν WPA2 (PSK) ή οποιαδήποτε μέθοδο προστασίας RADIUS αλλά ούτε και συνδυασμένη κρυπτογράφηση τύπου TKIP and AES.

Συνιστάται όλες οι συσκευές WDS να συνδέονται στο σημείο πρόσβασης χρησιμοποιώντας WPA (PSK) με κρυπτογράφηση TKIP.

Η Pass phrase (Κωδική φράση) (που απαντάται συνήθως και ως Network key (Κωδικός δικτύου), key (κωδικός) ή Personal shared key (Προσωπικός κοινόχρηστος κωδικός) που πληκτρολογήσατε για την ασφάλεια ασύρματου δικτύου του δρομολογητή σας, θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως ο Προσωπικός κοινόχρηστος κωδικός (PSK) για τις συνδέσεις WDS. Ωστόσο, όλοι οι ασύρματοι πελάτες που συνδέονται στο σημείο πρόσβασης θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο προστασίας και τύπο κρυπτογράφησης που διαμορφώσατε στο δικό σας σημείο πρόσβασης.

Wi-Fi Multimedia (WMM)

Η δυνατότητα αυτή είναι απενεργοποιημένη κατά προεπιλογή. Εάν θέλετε να την ενεργοποιήσετε, επιλέξτε τη ρύθμιση WMM (Πολυμέσα Wi-Fi). Οι άλλες συσκευές στις οποίες συνδέεστε για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αυτήν πρέπει επίσης να υποστηρίζουν και να έχουν ενεργοποιήσει το WMΜ.

το χαρακτηριστικό αυτό ενεργοποιεί τη λειτουργία Quality of Service (QoS) που χρησιμοποιείται σε εφαρμογές πολυμέσων, όπως Voice-over-IP (VoIP) και βίντεο. Η λειτουργία αυτή δίνει προτεραιότητα στα πακέτα δικτύου της εφαρμογής πολυμέσων έναντι των απλών πακέτων δεδομένων δικτύου, γεγονός που επιτρέπει στις εφαρμογές πολυμέσων να εκτελούνται πιο ομαλά και με λιγότερα σφάλματα.

Εάν ενεργοποιήσετε το WMM, μπορείτε να επιλέξετε No-acknowledgement (Χωρίς επιβεβαίωση). Ο όρος "No-Acknowledgement" αναφέρεται στην πολιτική επιβεβαίωσης που χρησιμοποιείται σε επίπεδο MAC. Χάρη στην ενεργοποίηση αυτής της επιλογής μπορεί να επιτευχθεί πιο αποτελεσματική λειτουργία, αλλά να αυξηθούν τα σφάλματα σε περιβάλλοντα με υψηλό ραδιοσυχνοτικό (RF) θόρυβο.

Όταν είναι ενεργοποιημένο το WMM, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Enable APSD (Automatic Power Save Delivery) [Ενεργοποίηση APSD (Αυτόματη ενεργοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας)]. To APSD διαχειρίζεται τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων από συσκευές που τροφοδοτούνται από μπαταρία, προκειμένου να επιτρέπεται η παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το APSD επιτρέπει μεγαλύτερο μεσοδιάστημα φάρου, ωσότου εκκινηθεί κάποια εφαρμογή που απαιτεί συντομότερο μεσοδιάστημα ανταλλαγής πακέτων δεδομένων. Το πρωτόκολλο Voice Over Internet Protocol (VoIP) αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής που απαιτεί μικρό μεσοδιάστημα ανταλλαγής πακέτων δεδομένων. Το APSD επηρεάζει τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μόνον εάν ο ασύρματος πελάτης υποστηρίζει επίσης APSD.

Σημείωση: Η επιλογή Acceleration MAXg (125 Mbps) δε είναι συμβατή με το WMM. Για να ενεργοποιήσετε το WMM, θα πρέπει να ρυθμίσετε την επιλογή Acceleration στο 54g+ (Xpress™).

Transmission (Μετάδοση)

Τα πεδία στην περιοχή αυτή αφορούν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του ασύρματου δικτύου, τα οποία δεν χρειάζονται αλλαγή στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν θέλετε να αλλάξετε οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις αυτές, σημειώστε τις προεπιλεγμένες τιμές προτού κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, για την περίπτωση που θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα και θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις αρχικές τιμές.

Σημείωση: Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις και επανεκκινήστε το σημείο πρόσβασης.