Security (Biztonság)

A Security (Biztonság) oldal lehetővé teszi, hogy konfigurálja és módosítsa a hozzáférési pont biztonsági beállításait, beleértve a vezeték nélküli biztonsági beállításokat, MAC-cím szűrőopciókat és a bejelentkezési információt.

Bejelentkezés a hozzáférési pontba

Ebben a részben lehetőség van a hozzáférési pont beállítási oldalaihoz szükséges felhasználói név és jelszó megváltoztatására. Ha változtatni akarja ezeket a mezőket, gépelje be az új felhasználónevet és jelszót, majd kattintson a Save (Mentés) elemre a lap alján. Ezután használja az új nevet és jelszót az elérési pontba való belépéshez.

Jelszószabályok:

  1. A jelszó maximum 15 karakterből állhat. A legbiztonságosabb jelszavak általában 8 és 15 karakter közöttiek.

  2. Használhat szóközt vagy más központozást a jelszón belül.

  3. Használjon vegyesen nagy- (AZ) és kisbetűket (az).

  4. Ha a jelszóba számokat 09 is ír, az növeli a biztonságot.

  5. Használjon ASCII-jeleket, mint például ~ ! @ # $ % & ^ * stb. a jelszó biztonságának további növelése érdekében.

Wireless (Vezeték nélküli)

Ebben a részben kapcsolhatja be a vezeték nélküli biztonsági szolgáltatásokat. A USRobotics nyomatékosan ajánlja a vezeték nélküli biztonság valamilyen formáját, hogy jogosulatlan vezeték nélküli készülékek ne férhessenek hozzá a hálózathoz.

Megjegyzés: a vezeték nélküli biztonsági beállításokhoz ajánlott, hogy a WPA2 és WPA (PSK) vagy WPA2 és WPA és 802.1x (RADIUS) vezeték nélküli biztonsági módszert használja a TKIP- és AES-titkosítással a legbiztonságosabb vezeték nélküli hálózat érdekében.

Megjegyzés: minden vezeték nélküli eszköznek, amelyet a hálózathoz kíván csatolni, ugyanolyan vezeték nélküli biztonsági beállításokkal kell rendelkeznie, melybe beletartozik a jelmondat, vagy a kulcs, amellyel a vezeték nélküli hálózatot biztosítja.

Azt a titkosítási Method (Módszer) elemet válassza, amelyet a vezeték nélküli hálózaton használni kíván. A következő lehetőségek közül választhat:

Attól függően, hogy milyen vezeték nélküli biztonsági módozatot választott, különféle titkosítási típusok és jelmondatok vagy jelszóbeállítások lehetségesek.

WPA2 és WPA (PSK) opciók

  1. Válasszon az alábbi WPA2 és WPA opciók közül egyet:

  2. Válassza ki az Encryption (Titkosítás) típusát: TKIP and AES (TKIP és AES), AES, vagy TKIP.

    Megjegyzés: nem minden vezeték nélküli készülék támogatja az AES-titkosítást, amikor WPA (PSK) biztonságot használ. A TKIP titkosítást WPA (PSK) módszerrel a legtöbb vezeték nélküli készülék támogatja. Alkalmazhatja a TKIP and AES (TKIP és AES) titkosítást, így mind az AES, mind a TKIP készülék titkosítva lesz.

  3. Gépeljen be egy Pass phrase (Jelmondat) elemet (melyet gyakran neveznek úgy, hogy Network key (Hálózati kulcs), WPA key (WPA-kulcs) vagy WPA Pre-shared key (WPA előzetesen osztott kulcs)). A jelmondatnak nyolc és hatvanhárom karakter közöttinek kell lennie. Ennek a jelmondatnak ugyanannak kell lennie a vezeték nélküli hálózatoz csatlakozó összes számítógépen.

  4. Ezen kívül meghatározhatja a Key rotation (Kulcsforgatás) idejét másodpercben, vagy az opció tiltására írja be a 0 számot a mezőbe. A Kulcsforgatás határozza meg, hogy az útválasztó milyen gyakran hoz létre új csoportkulcsot szórt és többcélú csomagokhoz.

WEP-opciók

  1. Válassza az alábbi WEP-opciók valamelyikét:

  2. Jelölje meg a Key type (Kulcstípus) értékét 128-bit ASCII, 128-bit hex, 64-bit ASCII (128 bites ASCII, 128 bites hex, 64 bites ASCII) vagy 64-bit hex (64 bites hex) opcióban.
  3. Írjon be legalább egy Key (Kulcs) elemet (amelynek az általánosan használt elnevezése Network key (Hálózati kulcs)).

    A kulcsnak 13 karakter hosszúnak kell lennie a 128 bites ASCII-kulcs típusnál, 26 karakter hosszúnak a 128 bites hex kulcstípusnál, és 5 karakter hosszúnak 64 bites ASCII-kulcs esetén, vagy 10 karakteresnek 64 bites hex kulcstípusnál.

    Ha több kulcsot ad meg, válassza a Current key (Jelenlegi kulcs) elemet, amely vezeték nélküli kapcsolatoknál használatos.

RADIUS opciók

Csak akkor használhatja a RADIUS opciókat, ha van hozzáférése RADIUS kiszolgálóhoz.

  1. Válassza az alábbi RADIUS opciók valamelyikét:

  2. Válassza ki az Encryption (Titkosítás) típusát: TKIP and AES (TKIP és AES), AES, vagy TKIP.

    Megjegyzés: nem minden vezeték nélküli készülék támogatja az AES-titkosítást, amikor WPA (PSK) biztonságot használ. A TKIP titkosítást WPA (PSK) módszerrel a legtöbb vezeték nélküli készülék támogatja. Alkalmazhatja a TKIP and AES (TKIP és AES) titkosítást, így mind az AES, mind a TKIP készülék titkosítva lesz.

  3. Írja be a RADIUS server (RADIUS kiszolgáló) IP-címét és a RADIUS kiszolgáló RADIUS Port (RADIUS port) beállításait.
  4. Adja meg a RADIUS kiszolgáló RADIUS key (RADIUS kulcs) értékét.
  5. Írja be a Re-authentication (Újrahitelesítés) beállítását percben.
  6. Ha a rendszer kéri a RADIUS kiszolgálóhoz való csatlakozást, válassza a Pre-authentication (Előhitelesítés) elemet. Ez a beállítás nem használható a következőnél: WPA with 802.1x (RADIUS).

Nincs

None (Nincs) kikapcsolja a hozzáférési pont minden vezeték nélküli biztonsági elemét.

Megjegyzés: a None (Nincs) beállítás nem ajánlatos, mert titkosítás nélkül a hálózat sebezhetővé válik a külső támadásokkal szemben.

MAC Filter (MAC-szűrő)

Ezen a területen meghatározhatja, hogy a hozzáférési pont a MAC-címük alapján mely vezeték nélküli eszközök számára engedélyezze vagy tiltsa meg a hálózat használatát. A MAC-cím általában a külső vezeték nélküli eszköz címkéjén található, vagy a vezeték nélküli eszköz konfigurációs segédprogramja segítségével olvasható ki, attól függően, hogy milyen vezeték nélküli eszközt használ.

Kiválaszthatja az Allow Current Clients (A jelenlegi készülékek engedélyezése) gombot, ha a hozzáférési ponthoz jelenleg csatlakozó összes készülék hozzáférését biztosítani kívánja, illetve alkalmazhatja a következő szűrők valamelyikét a hozzáférésre kiválasztott készülékek meghatározásához:

Megjegyzés: kattintson a Save (Mentés) feliratra az összes új beállítás alkalmazásához, és indítsa újra a hozzáférési pontot, miután minden módosítást végrehajtott.