Trådlösa inställningar

I det här avsnittet ändrar du åtkomstpunktens trådlösa nätverksinställningar.

Nätverksnamn (SSID)

Trådlösa enheter ansluter till åtkomstpunkten med Network name (nätverksnamn) (SSID).

Åtkomstpunktens standardinställda Network name (nätverksnamn) är USR. Om du har fler än en och vill använda dem var för sig måste du ställa in ett eget nätverksnamn för varje åtkomstpunkt.

Välj Broadcast network name (sänd nätverksnamn) om du vill att trådlösa enheter ska kunna känna av åtkomstpunkten när en sökning sker.

Om du avmarkerar Broadcast network name (sänd nätverksnamn) kan trådlösa enheter inte upptäcka det trådlösa nätverket under en sökning. Du måste ange nätverksnamnet (SSID) för åtkomstpunkten manuellt i varje enhet för att de ska kunna ansluta.

WDS-begränsningar

Med hjälp av WDS kan åtkomstpunkter och trådlösa routrar kommunicera med varandra trådlöst och upprätta kontakt mellan flera nätverk. Genom att ansluta en åtkomstpunkt eller trådlös router till varje nätverk och aktivera WDS-funktionen kan trådlösa klienter ströva fritt i båda nätverken.

Åtkomstpunkten och den andra trådlösa nätverksenheten måste ha samma kanal, nätverksnamn (SSID) och inställningar för trådlös säkerhet. Varje enhet måste ha MAC-adressen till den andra enheten i sin WDS Restrictions-tabell.

I den här typen av trådlöst nätverk kan dataflöde begränsas genom bryggan. Därför bör man inte använda bryggkopplade routrar eller åtkomstpunkter för tung trafik som även tillåter att trådlösa enheter ansluts till nätverket. Exempel på när tillämpning av bryggkoppling är användbart är vid tillhandahållande av nätverksåtkomst till delar av en byggnad som inte kan nås med kablar eller till ett konferensrum under en begränsad tid.

Du kan ställa in begränsningar för enheter som ansluts via WDS (Wireless Distribution System). Dessa begränsningar gäller endast för enheter som ansluts via WDS. De gäller alltså inte för alla trådlösa enheter som ansluter till åtkomstpunkten.

Om du valt WDS restrictions (WDS-begränsningar) måste du ange MAC-adresserna för de trådlösa routrarna eller åtkomstpunkterna som ansluter till den här åtkomstpunkten och klicka på Add (lägg till).

Om du vill ta bort en befintlig WDS-anpassning klickar du på knappen Delete (ta bort) bredvid MAC-adressen:

Åtkomstpunktens WDS-anslutningar har inte stöd för WPA2 (PSK) eller någon av RADIUS-säkerhetsmetoderna eller TKIP and AES-kryptering.

Vi rekommenderar att samtliga WDS-enheter ansluter till åtkomstpunkten med WPA-PSK och TKIP-kryptering.

Den lösenordsfras (kallas även nätverksnyckel, nyckel eller personlig delad nyckel) som du angav för åtkomstpunktens trådlösa säkerhet används också som personlig delad nyckel (PSK) för WDS-anslutningar. Däremot ska alla trådlösa klienter som ansluts till åtkomstpunkten använda samma säkerhetsmetod och krypteringstyp som du konfigurerade i åtkomstpunkten.

Wi-Fi-multimedia (WMM)

Som standard är den här funktionen avaktiverad. Om du vill aktivera den här funktionen markerar du kryssrutan WMM (WMM) (Wi-Fi-multimedia). Om de övriga enheter som du ansluter till ska använda den här funktionen måste även de stödja WMM och ha funktionen aktiverad.

Med den här funktionen kan du använda Quality of Service (QoS) som används för multimedietillämpningar, t.ex. Voice-over-IP (VoIP) och video. Då kan nätverkspaketen i multimedietillämpningen få prioritet över vanliga datanätverkspaket vilket gör att multimedietillämpningarna körs smidigare och med färre fel.

Om du aktiverar WMM kan du sedan välja No-acknowledgement (ingen bekräftelse). No-acknowledgement (ingen bekräftelse) syftar på den bekräftelseprincip som används på MAC-nivån. Om du aktiverar den här funktionen kan du få ett snabbare dataflöde men en högre felfrekvens i brusiga RF-miljöer (RF=radiofrekvens).

Om du aktiverar WMM kan du även välja Enable APSD (Automatic Power Save Delivery) (aktivera APSD (automatisk strömsparleverans)). APSD hanterar radioanvändningen för batteridrivna enheter och kan under visa förhållanden ger längre batteritid. Med APSD kan ett längre signaleringsintervall användas tills en tillämpning startas som kräver ett kort paketutbytesintervall. VoIP (röst över IP) är ett exempel på en tillämpning som kräver ett kort paketutbytesintervall. APSD påverkar radioanvändningen och batteritiden enbart om den trådlösa klienten hanterar APSD.

Obs! Acceleration-alternativet MAXg (125 Mbit/s) är inte kompatibelt med WMM. Du måste ställa in Acceleration-alternativet till 54g+ (Xpress™) för att aktivera WMM.

Överföring

Fälten i det här området är till för mer avancerade trådlösa funktioner som de flesta användare inte behöver ändra. Om du vill ändra någon av inställningarna skriver du ned standardinställningarna innan du gör några ändringar så att du kan återställa dem i händelse av problem med de nya inställningarna.

Obs! Klicka på Save (spara) om du vill använda alla de nya inställningarna och starta om åtkomstpunkten när du har slutfört alla ändringar.