Az eszközbeállítások konfigurálása

A webes kezelőfelületen kattintson az Eszköz fülre. Ezen a részen a Wireless MAXg Router néhány alapbeállítását változtathatja meg, illetve rendszergazdai feladatokat láthat el.

Time (idő)

Ezen a területen választhatja ki a Time zone (Időzóna) értékét a legördülő menüből, és akár három különböző IP-címet vagy tartománynevet is meghatározhat az NTP servers (NTP-kiszolgálók) számára az útválasztó órájának automatikus beállításához. NTP kiszolgáló megadásához kattintson a Synchronize (Szinkronizálás) gombra, ekkor a Wireless MAXg Router átveszi az NTP kiszolgáló pontos időinformációját, és beállítja az útválasztó óráját. Ezt a naplóüzenetek időbélyegzéséhez használják.

Reboot Router (Az útválasztó újraindítása)

Ha a Wireless MAXg Router nem működik megfelelően, a Reboot (Újraindítás) gombra kattintva újraindíthatja az útválasztót.

Upgrade Router (Az útválasztó frissítése)

A készülékszoftver új verziója jelenik meg, ha új vagy frissített szolgáltatások válnak elérhetővé. Ha tudni szeretné, hogy vannak-e frissítések a Wireless MAXg Router készülékszoftveréhez, győződjön meg róla, hogy internetkapcsolata aktív, és kattintson a Check for Update (Frissítés keresése) gombra. A Wireless MAXg Router belép a U.S. Robotics honlapjára, és automatikusan megkeresi a frissítéseket.

Ha van elérhető új verzió, a készülékszoftver új verziója jelenik meg. Az útválasztó frissítéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az új készülékszoftver letöltéséhez, majd mentse számítógépére a szoftvert.
  2. A Continue (tovább) gombra kattintva visszajut az Eszköz oldalra, és folytathatja a frissítést.
  3. A Browse (tallózás) gombra kattintva keresse meg és válassza ki az imént letöltött szoftverfájlt.
  4. Miután letöltötte, az Upgrade (frissítés) gombra kattintva kezdje meg a frissítést.
  5. Amikor a folyamat befejeződött, az útválasztót újra kell indítani, ezért körülbelül 15 másodperc várakozás után az útválasztó kérni fogja, hogy kattintson a Continue (Tovább) gombra.

    Ezután a Device (Eszköz) fejezet Status (Állapot) oldalán a készülékszoftver új verzióját kell látnia. Ha nem látja, ismételje meg a frissítési eljárást.

Back up Settings (Beállítások biztonsági mentése)

Ezen a területen bármikor kattinthat a Back Up (biztonsági mentés) gombra. Ezzel a Wireless MAXg Router aktuális beállításairól készül egy fájl. Ez akkor lehet hasznos, ha az útválasztó több beállításának jelentős változtatását tervezi, és szeretne egy olyan biztonságos verziót, amelyet probléma esetén visszaállíthat. Olyan helyre mentse a beállítások állományát, amelyre emlékezni fog, ha a jövőben szüksége lenne rá.

Megjegyzés Internet Explorer felhasználóknak: az IE 5.5 nem támogatja a beállítások biztonsági mentését. Ehhez a funkcióhoz IE 6.0 verziót kell használni.

Restore Settings (beállítások visszaállítása)

Ha elveszíti vagy megváltoztatta a beállításokat, és az útválasztó nem működik megfelelően, ezen a területen visszaállíthatja az elmentett beállításokat a korábban készített biztonsági másolatból. Az előzőleg létrehozott biztonsági másolat megkereséséhez kattintson a Browse (keresés) gombra. Ha megtalálta, kattintson a Restore (Visszaállítás) gombra, és a fájlban tárolt beállítások visszakerülnek az útválasztóba. Ha nem készített biztonsági másolatot, az eredeti gyári beállításokat kell visszaállítani..

Factory Settings (gyári beállítások)

Ha az útválasztó összes személyes beállítását ki szeretné törölni, a gyári alapértékek visszaállításához ezen a területen kattintson a Reload (Visszatöltés) gombra. Ezzel az összes jelenlegi beállítás elvész. Ha módosítja az útválasztó konfigurációját, és az nem működik megfelelően, a probléma megoldása érdekében töltse be újra a gyári beállításokat.

A gyári alapbeállítások visszaállításának másik módszere, ha öt–tíz másodpercig lenyomva tartja a Wireless MAXg Router RESET gombját. A gyári alapbeállítások visszaállításakor minden személyes beállítás elvész. Erre akkor lehet szükség, ha nem éri el a webes kezelőfelületet, vagy ha elfelejtette jelszavát.