Hibaelhárító pingművelet.

Ha a folyamat során nem kapna választ a sikeres pingről, ez azt jelenti, hogy a pingelt cím megváltozott és ütközést okoz, vagy már nem érhető el. Ellenőrizze a címet a konfigurációs segédprogramban és konzol mód segítségével javítsa ki az esetleges hibákat a beállítások megváltoztatásával. Miután kijavította a hibákat, folytassa a pingműveletet.

Megjegyzés: Linux felhasználók a 3–7. lépést hajthatják végre a terminál megnyitása után.

  1. Kattintson a Windows Start gombra, majd a Futtatás parancsra.
  2. A Futtatás párbeszédablakban:
    Windows XP, 2000 és NT felhasználó: Írja be a cmd parancsot, és kattintson az OK gombra.
    Windows Me, 98 és 95 felhasználó: Írja be a command parancsot, és kattintson az OK gombra.
  3. Gépelje be a Ping 127.0.0.1. parancsot. Ez az Ön helyi host címe. Ez biztosítja, hogy a TCP/IP protokoll helyesen van-e telepítve és megfelelően működik-e. Ha nem tudja végrehajtani a pinget, csatlakoztassa le a Wireless MAXg Routert, és ismételje meg a telepítési eljárást.
  4. Írja be a Ping parancsot, majd saját IP-címét. Így a számítógép válaszolni fog a kérésekre. Ha ezt a pingműveletet nem tudja befejezni, győződjön meg róla, hogy a kábelek rendben csatlakoznak-e és a megfelelő illesztőprogramokat telepítette-e.
  5. Az átjáróval történő kommunikáció ellenőrzéséhez írja be a Ping parancsot, majd az átjáró címét. Az alapértelmezett átjáró címe 192.168.2.1. Ez teszi lehetővé, hogy eljusson a Wireless MAXg Routerhez. Ha a Wireless MAXg Routerrel kommunikációs kapcsolatot tud létesíteni, akkor hozzáférhet az Administration (Rendszergazda) oldalhoz, és végrehajthatja a beállításokat. Ha nem tudja végrehajtani a pingműveletet, győződjön meg róla, hogy a Wireless MAXg Router tápkábele csatlakoztatva van-e a fali aljzatba, és megfelelően csatlakozik-e a számítógépéhez.
  6. Gépelje be a Ping parancsot, majd a Wireless MAXg Router külső internetcímét. Ez az az IP-cím, amelyet az internetszolgáltatótól vagy a külső hálózattól kapott. A folyamat biztosítja, hogy a Wireless MAXg Router rendben működjön, és átengedje az adatforgalmat.
  7. Írja be a Ping szót, majd pedig a DNS-kiszolgáló címét. Így biztosítja, hogy a gép az érvényes internet-host neveket IP-címekre fordítsa, egyúttal ellenőrizheti az internet elérhetőségét.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra