Om du under en pingoperation inte får ett returmeddelande som säger att pingoperationen har lyckats, innebär det att adressen som du pingade har ändrats och orsakar en konflikt eller att den inte längre är tillgänglig. Kontrollera adressen i det webbaserade användargränssnittet och gör nödvändiga ändringar i konsolläget. När du har gjort ändringarna fortsätter du med pingoperationen.

Obs! Linux-användare kan utföra steg 3 till 7 efter att ha öppnat en terminal.

1. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  2. I dialogrutan Kör:
    Användare av Windows XP, 2000 eller NT: skriv cmd och klicka sedan på OK.
    Användare av Windows Me, 98 eller 95: skriv command och klicka sedan på OK.
  3. Skriv Ping 127.0.0.1. Det här är adressen till din lokala värd och det kontrollerar att TCP/IP-protokollet har installerats och fungerar på rätt sätt. Om du inte kan slutföra den här pingoperationen kopplar du från Wireless MAXg Router och upprepar installationen.
  4. Skriv Ping följt av IP-adressen. Det säkerställer att datorn svarar på begäran. Om du inte kan slutföra pingoperationen måste du kontrollera att alla kablar sitter i ordentligt och att de rätta drivrutinerna har installerats.
  5. Kontrollera att kommunikationen med din gateway fungerar genom att skriva Ping följt av gateway-adressen. Standardgatewayadressen är 192.168.2.1. Detta säkerställer att du får åtkomst till Wireless MAXg Router. Om du kan upprätta kommunikation med Wireless MAXg Router får du åtkomst till administrationssidan och kan konfigurera inställningarna. Om du inte kan slutföra den här pingoperationen kontrollerar du att strömsladden till Wireless MAXg Router sitter i och är ordentligt ansluten till datorn.
  6. Skriv Ping följt av den externa Internet-adressen för Wireless MAXg Router. Det här är den adress som tillhandahålls antingen av Internet-leverantören eller av det externa lokala nätverket. Den här proceduren säkerställer att Wireless MAXg Router fungerar och att trafik kan passera.
  7. Skriv Ping följt av den kända DNS-serveradressen. På det här sättet kan du matcha giltiga Internet-värdnamn med IP-adresser och verifiera att du har åtkomst till Internet.