Mitt trådlösa kort stöder inte WPA. Kan jag fortfarande säkra mitt nätverk?

Ja! USR5461 Wireless MAXg Router stöder följande typer av trådlös säkerhet:

Under den första konfigurationen av USR5461 Wireless MAXg Router, väljs WPA2 och WPA som standardmetoder för säkerhet. Om du inte vill använda WPA2 eller WPA utför du följande steg för att välja en annan säkerhetsmetod.

1. Starta en webbläsare. På adressraden skriver du adressen till routerns webbaserade användargränssnitt och trycker sedan på Enter. Standardadressen är 192.168.2.1

2. Klicka på Start om du vill påbörja initialkonfigurationen av Wireless MAXg Router.

3. Din MAXg Wireless Router har möjligheten att konfigurera din Internet-anslutning automatiskt. Om Internet-anslutningen inte konfigureras automatiskt väljer du vilken typ av anslutning du har och anger sedan nödvändig information i motsvarande fält. När du är klar klickar du på Next (nästa).

4. Rensa rutan Secure the router against unauthorised access (recommended) (Skydda routern mot obehörig användning (rekommenderas)).

5. Klicka på Next (nästa).

6. Skriv ett användarnamn och lösenord i de angivna fälten. Klicka på Finish (slutför)

7. Klicka på Continue (fortsätt) om du vill fortsätta till routerns statussida.

8. När fönstret för användarnamn och lösenord visas skriver du det användarnamn och lösenord som du skapade. Klicka på OK så att routerns inställningssida läses in.

9. Klicka på Security (säkerhet) på huvudmenyn.

10. Klicka på menyn Method (metod) om du vill visa listan med tillgängliga typer av trådlös säkerhet som kan användas i Wireless MAXg Router. Välj önskad säkerhetsmetod och ange sedan nödvändig information i motsvarande fält. När du är klar klickar du på Save (spara) längst ned på sidan.

Obs! Alla trådlösa klienter som ansluter till routern måste vara konfigurerade med samma säkerhetsinformation.

11. Grattis! Du har nu säkrat routern. Alla trådlösa klienter med matchande säkerhetsparametrar kan nu få åtkomst till routern på ett säkert sätt.