Min Wireless MAXg Router svarar inte när jag uppgraderat fabriksprogramvaran.

Möjlig lösning:

Det kan hända att uppgraderingsprocessen inte slutfördes innan du försökte använda det webbaserade användargränssnittet. Vänta två minuter och försök sedan igen.

Möjlig lösning:

Koppla ur och sätt tillbaka strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router. Din Wireless MAXg Router startas då om. Vänta i 30 sekunder innan du försöker komma åt det webbaserade användargränssnittet i Wireless MAXg Router.

Möjlig lösning:

Håll återställningsknappen nedtryckt i fem till tio sekunder. Fabriksinställningarna för Wireless MAXg Router återställs. Om du gjort några personliga konfigurationsinställningar måste du göra ändringarna igen eller återställa inställningarna om du skapat en säkerhetskopieringsfil.

Möjlig lösning:

Avbildningen av fabriksprogramvaran kan ha förstörts under uppgraderingsproceduren.

Obs! Datorn som du använder för den här proceduren måste vara ansluten till routern med en nätverkskabel.

Användare av Windows XP, 2000 och NT ska utföra denna procedur.

Användare av Windows Me, 98 och 95 ska utföra denna procedur.

Användare av Windows XP, 2000 och NT:

Utför följande steg om du vill installera routerns fabriksprogramvara manuellt.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för den nätverksanslutning som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj Använd följande IP-adress:
    I det här steget får du ange en IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste ligga i samma delnät som routern. Om routerns IP-adress fortfarande är standardadressen 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100. Om routerns IP-adress har ändrats använder du de första tre siffrorna (oktetter) från routerns adress och ändrar den fjärde siffran till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
    Klicka på OK. Klicka på OK.

Obs!
    Routerns standard-IP-adress är 192.168.2.1. Om routerns IP-adress har ändrats och du inte känner till den kan du återställa den till 192.168.2.1 genom att hålla återställningsknappen nedtryckt i mellan fem och tio sekunder. Om du återställer routern kan du behöva förnya IP-adressen för datorns nätverkskort.
  5. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  6. I dialogrutan Kör:
  7. Skriv cmd och klicka på OK.

8. Leta upp dem mapp som du sparade den fabriksprogramvarufilen i. Skriv cd och sedan sökvägen till fabriksprogramvarufilen. Sökvägen ska anges inom citattecken och cd och sökvägen ska avgränsas med blanksteg. Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\usr5461, skriver du
    cd "C:\networking\usr5461"
    och trycker sedan på ENTER
  9. Skriv följande kommando (men TRYCK INTE PÅ ENTER)
    tftp -i 192.168.2.1 put 5461.usr
  10. Var beredd på att trycka på ENTER för det kommando du skrev ovan. Koppla ur strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router. Koppla in strömförsörjningen och tryck omedelbart på ENTER.
  11. Nu bör ett meddelande visas på kommandoraden som anger att bilden har överförts. Vänta i minst 15 sekunder så att uppgraderingen slutförs.

Obs! Om ett "timeout"-meddelande visas upprepar du steg h. till steg j. Glöm inte att trycka på ENTER så snart som du kopplat in strömförsörjningen.
  12. Koppla ur och sätt tillbaka strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router så att den startas om.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Öppna Kontrollpanelen och dubbelklicka på Nätverksanslutningar.
  2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för det nätverkskort som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka på OK.

Användare av Windows Me, 98 och 95:

Utför följande steg om du vill installera routerns fabriksprogramvara manuellt.

1. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.
  2. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.
  3. Välj Använd följande IP-adress:
    I det här steget får du ange en IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste ligga i samma delnät som routern. Om routerns IP-adress fortfarande är standardadressen 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100. Om routerns IP-adress har ändrats använder du de första tre siffrorna (oktetter) från routerns adress och ändrar den fjärde siffran till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
    Klicka på OK. Klicka på OK.

Obs!
    Routerns standard-IP-adress är 192.168.2.1. Om routerns IP-adress har ändrats och du inte känner till den kan du återställa den till 192.168.2.1 genom att hålla återställningsknappen nedtryckt i mellan fem och tio sekunder. Om du återställer routern kan du behöva förnya IP-adressen för datorns nätverkskort.
  4. Klicka på Windows Start och välj Kör.
  5. I dialogrutan Kör:
  6. Skriv command och klicka på OK.

7. Leta upp dem mapp som du sparade den fabriksprogramvarufilen i. Skriv cd och sedan sökvägen till fabriksprogramvarufilen. Sökvägen ska omges av citattecken. Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\usr5461, skriver du
    cd "C:\networking\usr5461"
    och trycker sedan på ENTER
  8. Skriv följande kommando men TRYCK INTE PÅ ENTER tftp -i 192.168.2.1 put 5461.usr
  9. Var beredd på att trycka på ENTER för det kommando du skrev ovan. Koppla ur strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router. Koppla in strömförsörjningen och tryck omedelbart på ENTER.
  10. Nu bör ett meddelande visas på kommandoraden som anger att bilden har överförts. Vänta i minst 15 sekunder så att uppgraderingen slutförs.

Obs! Om ett "timeout"-meddelande visas upprepar du steg h. till steg j. Glöm inte att trycka på ENTER så snart som du kopplat in strömförsörjningen.
  11. Koppla ur och sätt tillbaka strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router så att den startas om.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.
  2. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka på OK.