Odstraňování chyb při používání příkazu Ping

Pokud kdykoliv během používání příkazu ping neobdržíte odpověď s hlášením o úspěšném provedení příkazu, znamená to, že adresa, kterou se pokoušíte kontaktovat, byla změněna a způsobuje problémy, nebo již není dostupná. Zkontrolujte adresu na stránkách s konfigurací a proveďte potřebné úpravy pomocí konzolového režimu. Po provedení úprav pokračujte v proceduře s příkazem ping.

Poznámka: Uživatelé systému Linux mohou provést kroky 3 až 7 po otevření terminálu.

  1. Následujícím postupem otevřete příkazový řádek:

    Windows Vista:

    1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start.
    2. Do pole Hledat zadejte text Příkazový řádek a stiskněte tlačítko ENTER.
    3. V seznamu výsledků poklepejte na položku Příkazový řádek.

    Ostatní operační systémy Windows:

    1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start > Spustit.
    2. V dialogovém okně Spustit:
      • Windows XP, 2000 a NT: Zadejte příkaz cmd a klepněte na tlačítko OK.
      • Windows Me, 98 a 95: Zadejte příkaz command a klepněte na tlačítko OK.
  2. Proveďte jeden z následujících postupů: Zobrazí se konfigurace IP, včetně následujících hodnot:

    IP Address (Adresa IP): 192.168.2.2
    Subnet Mask (Maska podsítě): 255.255.255.0
    Default Gateway (Výchozí brána): 192.168.2.1 (Jedná se o výchozí bránu sítě LAN.)
    DNS Server (Server DNS): 192.168.2.1



    Pokud se nezobrazí informace o připojení adaptéru Ethernet, počítač s adaptérem Ethernet nekomunikuje.

    Pokud obdržíte zprávu, že médium je odpojeno, počítač komunikuje s adaptérem, ale neobdržel adresu IP z routeru. Ověřte, zda nastavení zabezpečení bezdrátového připojení pro adaptér odpovídá nastavení zabezpečení bezdrátového připojení v routeru.

    Máte-li adresu IP 196.254 nebo 0.0.0.0, ověřte, zda nastavení zabezpečení bezdrátového připojení pro adaptér odpovídá nastavení zabezpečení bezdrátového připojení v routeru, a upravte připojení k síti v počítači.
  1. Zadejte příkaz Ping 127.0.0.1 a stiskněte klávesu ENTER. Toto je adresa místního hostitele a tento příkaz ověří, zda je v počítači nainstalován protokol TCP/IP a zda správně funguje. Pokud nelze proceduru s příkazem ping dokončit, je nutné nainstalovat strukturu TCP/IP pro používaný operační systém. Informace o instalaci struktury TCP/IP naleznete v dokumentaci k operačnímu systému.

  2. Zadejte příkaz Pingadresou IP, kterou jste zaznamenali v kroku 3, a stiskněte klávesu ENTER. Tím zajistíte, aby váš počítač reagoval na požadavky. Pokud příkaz Ping nelze dokončit, ujistěte se, zda jsou řádně připojeny všechny kabely a zda jsou instalovány všechny správné ovladače.

  3. Zadejte příkaz Ping s adresou IP sítě LAN, což je hodnota Default Gateway (Výchozí brána), kterou jste zaznamenali v kroku 3, a stiskněte klávesu ENTER. Příkaz zkontroluje komunikaci s bránou nebo bezdrátovým routerem. Tím zajistíte, že se budete moci připojit k routeru. Pokud lze navázat komunikaci s routerem, můžete získat přístup ke stránkám s konfigurací a konfigurovat nastavení. Pokud nelze proceduru s příkazem ping dokončit, ujistěte se, že je napájecí kabel routeru zapojen do napájecího zdroje a router je správně připojen k počítači.

  4. Zadejte příkaz Ping s adresou IP vnější sítě WAN routeru. Ta není shodná s adresou Default Gateway (Výchozí brána) pro síť LAN, která se zobrazila v kroku 3. Tuto adresu můžete získat na stránce Status (Stav) routeru. Uvedený postup vám zajistí přístup k Internetu.

  5. Zadejte příkaz Ping s adresou serveru DNS, kterou jste zaznamenali v kroku 3, a stiskněte klávesu ENTER. Tím povolíte překlad platných názvů hostitelů v Internetu na adresy IP a ověříte možnost přístupu k Internetu.

Návrat na stránku Řešení problémů