Na op mijn computer een VPN-verbinding te hebben ingeschakeld, kan ik niet geen verbinding meer maken met lokale computers op mijn netwerk om bestanden te delen of af te drukken.

Oplossing:

Als u met bepaalde VPN-servers bent verbonden, zijn lokale netwerkbronnen niet altijd beschikbaar. Dit kan vanaf twee mogelijke plaatsen, namelijk Client of Server, worden geconfigureerd en is afhankelijk van het bedrijfsbeleid op uw VPN-server. De beste optie is de VPN-verbinding uit te schakelen wanneer u uw lokale netwerkbronnen wilt gebruiken. Als dit niet mogelijk is, dient u de documentatie bij de VPN-client die u gebruikt te lezen. Neem als u meer vragen over VPN-clients hebt contact op met de systeembeheerder die uw VPN-server onderhoudt.