A USRobotics Wireless Ndx Router a legújabb 802.11n draft technológiával rendelkezik, optimális vezeték nélküli kapcsolatot biztosít számítógépének, laptopjának, és más vezeték nélküli eszközének. Az útválasztó biztosítja a legnagyobb sebességet is – akár 270 Mbps-ig –, melynek segítségével a hálózaton gyorsan és hatékonyan vihetők át nagyméretű fájlok, például MP3-, digitális fotó- és digitális videofájlok. Az útválasztó biztonsági funkcióinak köszönhetően beleértve többek között a hálózatot a behatolás ellen védő Stateful Packet Inspection tűzfalat, a Wi-Fi Protected Access (WPA és WPA2) protokollt, a WPA2/802.11i, TKIP- és AES-titkosítást és a MAC-cím hitelesítését hálózata biztonságban lesz.

A csúcsminőségű vezeték nélküli kapcsolaton túl az útválasztó beépített nyomtató-kiszolgálóval is rendelkezik, lehetővé téve USB-nyomtató megosztását a hálózat más számítógépeivel, és egy 4 portos Ethernet-kapcsoló is rendelkezésre áll további Ethernet-eszközök csatlakoztatására.

Az egyszerű, könnyen érthető telepítés érdekében a USRobotics útválasztó SecureEasySetup™ lehetőséggel is rendelkezik. SecureEasySetup végigkíséri a vezeték nélküli biztonság beállításának folyamatán az útválasztója és a vezeték nélküli kliensek között. Az internet-hozzáférés megosztása, legyen vezetékes vagy vezeték nélküli, sosem volt ennél könnyebb.

 

Rendszerkövetelmények

 

A készülék kijelzői

Előlap


Felirat Név State (Állapot) Condition (Állapot)
Power Nem világít Nincs tápfeszültség.
Világít Van tápfeszültség.
WLAN Nem világít A vezeték nélküli kapcsolat tiltott
Világít A vezeték nélküli kapcsolat engedélyezett.
villog Adatok küldése és fogadása
SecureEasySetup Nem világít A SecureEasySetup mód nem áll készen.1
Világít A SecureEasySetup mód készen áll.
Villog Kommunikáció SecureEasySetup eszközökkel.
WAN Nem világít Internetkapcsolat nem jött létre.
villog Adatok küldése és fogadása
Világít Internetkapcsolat létre jött.
LAN
1 - 4
Nem világít Nincs LAN-kapcsolat.
Világít Létrejött a LAN-kapcsolat
villog Adatok küldése és fogadása
Nyomtató Nem világít Nem észlelhető nyomtatócsatlakozás.
Világít Nyomtatócsatlakozás észlelve.
villog Adatküldés a nyomtatónak.

 

Hátlap

Elem Funkció
WAN

Kábelmodemhez, DSL-modemhez, vagy hálózathoz csatlakoztatja az útválasztót.

Az internetet, vagy a munkahelyi/irodai hálózatot gyakran nevezik nagykiterjedésű hálózatnak (WAN).

1-4 LAN-port További eszközöket csatlakoztat az útválasztóhoz.
USB Az útválasztót USB-nyomtatóhoz csatlakoztatja.
Reset (alaphelyzetbe állítás)

Az útválasztó újraindítása vagy a gyári alapbeállítások visszaállítása.

  • Az útválasztó újraindításához az adott beállítások módosítása nélkül nyomja meg, és tartsa nyomva 1 másodpercig a Reset (Visszaállítás) gombot.

  • Az útválasztó gyári alapbeállításainak visszaállításához nyomja meg, és tartsa lenyomva a Reset (Visszaállítás) gombot 7 másodpercre.

15 V DC Csatlakoztatja a hálózati adaptert az útválasztóhoz.
SecureEasySetup gomb

Engedélyezi a SecureEasySetup használatát az útválasztón.1

  • A SecureEasySetup engedélyezéséhez az útválasztón nyomja meg, és tartsa nyomva 1 másodpercig a SecureEasySetup gombot.

  • Ha a vezeték nélküli biztonsági beállításokat a gyári alapbeállításokra szeretné visszaállítani (biztonság nincs engedélyezve), nyomja be, és tartsa nyomva 7 másodpercig a SecureEasySetup gombot.

Antennát csatlakoztat az útválasztóhoz.

 

1 Ha a SecureEasySetup funkciót készenlétbe kívánja helyezni az útválasztón, WPA2 és WPA (PSK) vezeték nélküli biztonságra kell állítani TKIP és AES titkosítással, és egy jelmondattal (melyet gyakran neveznek úgy, hogy Network key (Hálózati kulcs), WPA key (WPA-kulcs), vagy WPA Pre-shared key (WPA előzetesen osztott kulcs)). Konfigurálhatja a beállításokat manuálisan, vagy nyomja meg a SecureEasySetup gombot a vezeték nélküli beállítások konfigurálásához.

R46.1812.00
rev 2.2 3/07