Az internetkapcsolat beállításai

  1. Válassza ki az internetkapcsolat típusát, majd írja be a kapcsolatra vonatkozó megfelelő információkat:

    Megjegyzés: Ha nem tudja, milyen internetkapcsolattal rendelkezik, lépjen kapcsolatba internet-szolgáltatójával.

  1. Ha internet-szolgáltatója Point-to-Point Tunneling protokollt (PPTP) használ, miután konfigurálta internetkapcsolatát az 1. lépésben, válassza a My ISP uses a PPTP connection (Internet-szolgáltatóm PPTP-kapcsolatot használ) lehetőséget, és írja be a PPTP-kiszolgáló tartományát, vagy IP-címét a Server (Kiszolgáló) mezőbe, és az internet szolgáltatótól kapott User name (Felhasználónév) és Password (Jelszó) elemet. Ha az internet-szolgáltató speciális hitelesítési módszert használt, válassza ki vagy szüntesse meg az adott jelölőnégyzetek bejelölését.

  2. Ha internet-szolgáltatója megkívánja hosztnév használatát, írja be azt a Host Name (Hosztnév) mezőbe.

  3. Ha internet-szolgáltatója speciális MAC-címet kér az internetkapcsolathoz, módosítania kell az útválasztó MAC-címét. Válassza ki a MAC-címet a listájából, vagy írja be manuálisan a Router (Útválasztó) mezőbe.

  4. A Távoli hozzáférés bármely, a teljes WAN-hálózaton lévő hosztnak lehetővé teszi, hogy belépjen az útválasztó beállítási oldalaira. Alapértelmezetten csak olyan eszközök léphetnek be az útválasztó beállítási oldalaira, amelyek Ethernet-kábellel egy LAN-porton csatlakoznak hozzá. A távoli hozzáférés engedélyezéshez válassza az Allow access to this router from the Internet (Hozzáférés az útválasztóhoz az internetről) lehetőséget. Alapértelmezetten a „8080" port van kiosztva. Ha másik portot kíván használni, írjon be egy portszámot.

  5. Ha engedélyezni szeretne az útválasztóhoz a LAN-on kívülről csatlakoztatott távoli nyomtatót, válassza a Allow access to the print server from the Internet (Hozzáférés a nyomtató-kiszolgálóhoz az internetről).

Megjegyzés: A Save (mentés) feliratra kell kattintani az új beállítások elmentéséhez, és újra kell indítani az útválasztót miután minden módosítást végrehajtott.

 

Static Routes (Statikus utak)

Ha fizikai kapcsolatot hoz létre az útválasztó WAN-portja és egy vagy több meglévő hálózat között, szükség lehet statikus útvonalak létrehozására. Így az útválasztó a saját hálózati címét használhatja, amely eltér attól a hálózattól, amelyhez csatlakozik. Így az útválasztó csatlakozhat a WAN-oldalon már meglévő adott hálózatokra.

Statikus útvonalak létrehozásához a WAN-on, az internet kapcsolatához használt alhálózatokon belüli értékeket kell használnia.

Megjegyzés: Az útválasztó alapértelmezett LAN IP-címe 192.168.2.1 és az alapértelmezett alhálózati maszk 255.255.255.0.

  1. Az IP address (IP-cím) mezőbe írja be az adott útválasztó hálózatának IP-címét.

  2. A Subnet mask (Alhálózati maszk) mezőbe írja be az adott útválasztó hálózatának alhálózati maszkját.

  3. A Gateway (Átjáró) mezőbe írja be az adott útválasztó hálózatának átjáróját.

  4. A Hops (Ugrások) mezőbe írja be azon útválasztók számát, amelyekhez ennek az útválasztónak csatlakozni kell ahhoz, hogy a másik hálózathoz csatlakozhasson.

    Az ugrások számát meghatározza, hogy hány útválasztó van az Ön útválasztója és a vonatkozó hálózat között.

    Példa
    : Ha egy másik útválasztó csatlakozik az útválasztó WAN-portjához, 1-et kell beírnia az útválasztó WAN-portja és bármely a második útválasztóhoz csatlakozott kliens közötti ugrások számának.

  5. Kattintson az Add (hozzáadás) gombra.

 

Dynamic DNS (Dinamikus DNS)

Egy DNS (tartománynév-szolgáltatás) az olyan internetcímeket, mint pl. a www.usr.com, lefordítja IP-címre. A dinamikus DNS-szolgáltatás olyan webelnevezés hozzárendelését teszi lehetővé az átjáró számára, mint a myUSRrouter.dynDNS.com. Így elérhetővé válik az internetről, a szolgáltató által kijelölt IP-cím ismerete nélkül.

Ezen az oldalon olyan paramétereket állíthat be, amelyek lehetővé teszik, hogy a tartománynév-szolgáltatások megtalálják az átjárót. Ezt a WAN IP-címzés dinamikus természetének kikerülésére használja, az internetről elérhető konzisztens hosztnevek alkalmazása céljából.

Megjegyzés: Ezen szolgáltatás használatához harmadik fél által nyújtott dinamikus DNS szolgáltatásra van szüksége.

Dinamikus DNS beállításához az útválasztón:

  1. Válassza ki DNS-szolgáltatóját. Ingyen regisztrálhat a DynDNS.org,TZO.com, DtDNS.com, és No-IP.com oldalakon.

  2. Írja be a DNS-szolgáltatójától kapott dinamikus DNS-beállításokat, melybe beletartozik a Host Name (Hosztnév), User name (Felhasználónév) és a Password (Jelszó). Kattintson az Add (hozzáadás) gombra, amikor kész.

DNS-kiosztás eltávolításához kattintson a Delete (Törlés) gombra a DNS-kiosztás mellett.

 

Megjegyzés: A Save (mentés) feliratra kell kattintani az új beállítások elmentéséhez, és újra kell indítani az útválasztót miután minden módosítást végrehajtott.