Biztonsági beállítások

A Security (Biztonság) oldal lehetővé teszi, hogy konfigurálja és módosítsa az útválasztó biztonsági beállításait, beleértve a vezeték nélküli biztonsági beállításokat, MAC-cím szűrőopciókat és a bejelentkezési információt.

Bejelentkezés az útválasztóba

Ez megjeleníti az útválasztóhoz rendelt aktuális felhasználói nevet és jelszót. A felhasználónév és/vagy jelszó módosításához írja be az új felhasználónevet és jelszót, és kattintson a Save (mentés) feliratra a lap alján. Be kell jelentkezni az útválasztóra az új felhasználónévvel és jelszóval.

Jelszószabályok:

  1. A Wireless Ndx Router lehetővé teszi, hogy akár 15 karakterből álló jelszót hozzon létre. A legbiztonságosabb jelszavak általában 8 és 15 karakter közöttiek.

  2. Az útválasztó lehetővé teszi, hogy szóközt, vagy más írásjelet tegyen a jelszavába.

  3. Használjon vegyesen nagy-(A - Z) és kisbetűket (a - z).

  4. Ha a jelszóba számokat 0 - 9 is ír, az növeli a biztonságot.

  5. Használjon olyan ASCII-jeleket, mint például ~ ! @ # $ % & ^ * stb. a jelszó biztonságának további növelése érdekében.

 

Wireless (Vezeték nélküli)

Ebben a részben kapcsolhatja be a vezeték nélküli biztonsági szolgáltatásokat. A USRobotics nyomatékosan ajánlja a vezeték nélküli biztonság valamilyen formáját, hogy jogosulatlan kliensek ne férhessenek hozzá a hálózathoz. Minden vezeték nélküli eszköznek, amelyet a hálózathoz kíván csatolni ugyanolyan biztonsági beállításokkal kell rendelkeznie, melybe beletartozik a jelmondat, vagy a kulcs, amellyel a vezeték nélküli hálózatot biztosítja.

Megjegyzés: A vezeték nélküli biztonsági beállításokhoz ajánlott, hogy a WPA2 és WPA (PSK) vagy WPA2 és WPA és 802.1x (RADIUS) vezeték nélküli biztonsági módszert használja a TKIP és AES titkosítással a legbiztonságosabb vezeték nélküli hálózat érdekében.


Azt a titkosítási Method (Módszer) elemet válassza, amelyet a vezeték nélküli hálózaton használni kíván. A következő módszereket választhatja, és beírhatja a jelmondatot, vagy kulcsot:

Megjegyzés: Nem minden vezeték nélküli kliens támogatja az AES-titkosítást, amikor WPA (PSK) biztonságot használ. A TKIP titkosítást WPA (PSK) módszerrel a legtöbb vezeték nélküli kliens támogatja. Kioszthatja a WPA (PSK) biztonságot TKIP és AES titkosítással, hogy elérje az AES és TKIP klienseket is.

Megjegyzés: Nem minden vezeték nélküli kliens támogatja az AES-titkosítást, amikor WPA (PSK) biztonságot használ. A TKIP-titkosítást WPA-módszerrel a legtöbb vezeték nélküli kliens támogatja.

Megjegyzés: A None (Nincs) beállítása nem ajánlatos, mert titkosítás nélkül a hálózat sebezhetővé válik a külső támadásokkal szemben.

 

MAC Filter (MAC-szűrő)

Ezen a területen meghatározhatja, hogy az útválasztó MAC-címük alapján mely vezeték nélküli eszközök számára engedélyezze, vagy tiltsa meg a hálózat használatát. A MAC -cím általában a külső vezeték nélküli eszköz címkéjén található, vagy a vezeték nélküli eszköz konfigurációs segédprogramja segítségével olvasható ki, attól függően, hogy milyen vezeték nélküli eszközt használ.

Az útválasztó beállítási oldalai lehetővé teszik, hogy beállítsa a hozzáférést a MAC-címek alapján az Allow Current Clients (Jelenlegi ügyfelek engedélyezése) gombra kattintva, vagy meghatározhat egy alkalmazandó szűrőszintet:

Megjegyzés: A Save (mentés) feliratra kell kattintani az új beállítások elmentéséhez, és újra kell indítani az útválasztót miután minden módosítást végrehajtott.