Hibaelhárító pingművelet

Ha a folyamat során nem kapna választ a sikeres pingről, ez azt jelenti, hogy a pingelt cím megváltozott és ütközést okoz, vagy már nem érhető el. Ellenőrizze a címet a konfigurációs oldalakon, és konzol módban javítsa ki a hibát a beállítások megváltoztatásával, ha szükséges. Miután kijavította a hibákat, folytassa a pingműveletet.

Megjegyzés: Linux felhasználók a 3–7. lépést hajthatják végre a terminál megnyitása után.

  1. Nyisson meg egy parancssort az alábbiak szerint:

    Windows Vista:

    1. Kattintson a Windows Start menüjére.
    2. A Keresés mezőbe írja be: Command Prompt, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
    3. Az eredménylistában kattintson duplán a Command Prompt elemre.

    Az összes többi Windows operációs rendszer esetén:

    1. Kattintson a Windows Start > Futtatás parancsra.
    2. A Futtatás párbeszédpanelen:
  2. Tegye a következők egyikét: Ez megjeleníti az IP-beállításokat a következő értékekkel:

    IP Address (IP-cím): 192.168.2.2
    Subnet Mask (Alhálózati maszk): 255.255.255.0
    Default Gateway (Alapértelmezett átjáró): 192.168.2.1 (Ez a LAN alapértelmezett átjárója)
    DNS Server (DNS-kiszolgáló): 192.168.2.1



    Ha nem lát az Ethernet-adapter kapcsolatára vonatkozó információkat, a számítógépe nem kommunikál az Ethernet-adapterrel.

    Ha olyan üzenetet kap, hogy az adathordozója nincs csatlakoztatva, a számítógépe kommunikál az adapterrel, de nem kapott IP-címet az útválasztótól. Ellenőrizze, hogy az adapterre vonatkozó vezeték nélküli biztonsági beállítások egyeznek az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításaival.

    Ha az IP-címe 196.254 vagy 0.0.0.0, ellenőrizze, hogy az adapter vezeték nélküli biztonsági beállításai egyeznek-e az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításaival, és javítsa meg számítógépe hálózati kapcsolatát.
  1. Írja be a Ping 127.0.0.1 parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez az Ön helyi hostcíme, amely biztosítja, hogy a TCP/IP protokol helyesen van telepítve, és megfelelően működik. Ha nem tudja végrehajtani ezt a ping műveletet, telepítenie kell a TCP/IP keretet az operációs rendszerében. A TCP/IP-keret telepítésére vonatkozó információkért tekintse át operációs rendszere dokumentációját.

  2. Írja be a Ping parancsot és a 3. lépésben rögzített IP address (IP-cím) elemet, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Így a számítógép válaszolni fog a kérésekre. Ha ezt a pingműveletet nem tudja befejezni, győződjön meg róla, hogy a kábelek rendben csatlakoznak-e és a megfelelő illesztőprogramokat telepítette-e.

  3. Írja be a Ping parancsot és azt a LAN IP-címet, amely a 3. lépésben rögzített Default Gateway (Alapértelmezett átjáró), és nyomja meg az ENTER billentyűt. Ez ellenőrzi a kommunikációt az átjáró és a vezeték nélküli útválasztó között. Ezzel ellenőrizheti, hogy kapcsolatban van-e az útválasztóval. Ha kommunikálni tud az útválasztóval, hozzáférhet a beállítási oldalakhoz, és konfigurálhatja a beállításokat. Ha nem tudja végrehajtani a pingműveletet, győződjön meg róla, hogy az útválasztó tápkábele csatlakoztatva van-e a fali aljzatba, és megfelelően csatlakozik-e a számítógépéhez.

  4. Írja be a Ping parancsot az útválasztó külső WAN IP-címével. Ez nem ugyanaz, mint a LAN alapértelmezett átjárója, amelyet a 3. lépésben látott. Ezt a címet az útválasztó Status (Állapot) oldalán találja meg. Ezzel az eljárással győződhet meg arról, hogy van-e internet-hozzáférése.

  5. Írja be a Ping parancsot és a 3. lépésben rögzített DNS Server (DNS-kiszolgáló) címét, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Így biztosítja, hogy a gép érvényes internet-host nevet rendeljen az egyes IP-címek mellé, és hogy csatlakozni tudjon az internethez.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra