Säkerhetsinställningar

På sidan Security (säkerhet) kan du konfigurera och ändra säkerhetsinställningarna för routern, inklusive de trådlösa säkerhetsinställningarna, alternativ för filtrering av MAC-adresser och inloggningsinformation.

Logga in på routern

Här visas det aktuella användarnamn och lösenord som har tilldelats till routern. Om du vill ändra användarnamn eller lösenord anger du det nya användarnamnet och lösenordet och klickar på Save (spara) längst ned på sidan. Du måste logga in på routern med det nya användarnamnet och lösenordet.

Lösenordsregler:

  1. För Wireless Ndx Router kan du ange ett lösenord på upp till 15 tecken. De säkraste lösenorden innehåller i allmänhet mellan 8 och 15 tecken.

  2. Du kan ange ett blanksteg eller skiljetecken i lösenordet.

  3. Använd en blandning av versala (A t.o.m. Z) och gemena (a t.o.m. z) bokstäver.

  4. Genom att lägga till siffror 0 t.o.m. 9 i ett lösenord ökar du säkerheten.

  5. Använd ASCII-symboler som ~ ! @ # $ % & ^ * osv. om du ytterligare vill öka lösenordets säkerhet.

 

Trådlöst

I det här avsnittet kan du aktivera funktionerna för trådlös säkerhet. USRobotics rekommenderar starkt att du aktiverar någon form av trådlös säkerhet så att obehöriga klienter inte kan få åtkomst till nätverket. Alla trådlösa enheter som du vill ansluta till nätverket måste ha samma säkerhetsinställningar, inklusive lösenordsfras eller nyckel som du använder för att säkra det trådlösa nätverket.

Obs! För de trådlösa säkerhetsinställningarna rekommenderas att du väljer den trådlösa säkerhetsmetoden WPA2 and WPA (PSK) (WPA2 och WPA (PSK)) eller WPA2 and WPA with 802.1x (RADIUS) (WPA2 och WPA med 802.1x (RADIUS)) med hjälp av krypteringsmetoden TKIP and AES (TKIP och AES) för de flesta säkra trådlösa nätverk.


Välj den Method (metod) för kryptering som du vill använda för det trådlösa nätverket. Du kan välja mellan följande metoder och ange lösenordsfras eller nyckel:

Obs! Alla trådlösa klienter har inte stöd för AES-kryptering vid användning av WPA-säkerhet (PSK). TKIP-kryptering med WPA (PSK) stöds av de flesta trådlösa klienter. Du kan tilldela routern WPA-säkerhet (PSK) med TKIP and AES-kryptering för att täcka in både AES- och TKIP-klienter.

Obs! Alla trådlösa klienter har inte stöd för AES-kryptering vid användning av WPA-säkerhet (PSK). TKIP-kryptering med WPA stöds av de flesta trådlösa klienter.

Obs! Inställningen None (ingen) rekommenderas inte eftersom nätverket utan kryptering blir sårbart för elakartade attacker.

 

MAC-filter

I det här avsnittet kan du styra vilka trådlösa enheter som tillåts eller nekas åtkomst till routern baserat på deras MAC-adresser. MAC-adresserna återfinns i allmänhet på en etikett utanpå den trådlösa produkten eller i konfigurationsverktyget för den trådlösa klienten, beroende på vilken trådlös enhet du använder.

På routerns konfigurationssidor kan du konfigurera åtkomsten till routern baserat på MAC-adresser genom att använda knappen Allow Current Clients (tillåt aktuella klienter) eller ange att en nivå av filter ska gälla:

Obs! Du måste klicka på Save (spara) så att alla nya inställningar sparas och starta om routern när du har slutfört alla ändringar.