Den trådlösa länkkvaliteten är dålig.

Lösning 1:

Dålig länkkvalitet eller räckvidd kan orsakas av störningar i omgivningarna, t.ex. blybaserad färg och betongväggar. Försök flytta antennen för Wireless Ndx Router eller flytta de trådlösa klienterna och se om länkkvaliteten förbättras. Om det går kontrollerar du att det inte finns några hinder mellan de trådlösa klienterna och routern.

Lösning 2:

Du kan visa de aktuella inställningarna för Wireless (trådlöst) på sidan Status. Titta på informationen för Channel (kanal). Om du endast använder en kanal är routern inte inställd att köras i 802.11n-läge. Du kan gå till Transmission (överföring) på sidan Wireless (trådlöst) om du vill ändra 802.11n-läge till Automatic (automatiskt)

Lösning 3:

Utför en trådlös platssökning i klientverktyget för din trådlösa adapter för att söka efter eventuella angränsande nätverk. Om du hittar några angränsande nätverk kontrollerar du vilka kanaler nätverket använder. Trots att routern försöker att välja den bästa tillgängliga trådlösa kanalen kan du behöva justera de trådlösa överföringsinställningarna i routern för att använda en annan kanal om routern och ett annat nätverk körs på samma kanal.

Lösning 4:

Vissa elektroniska enheter, t.ex. 2,4 GHz-telefoner och mikrovågsugnar kan störa den trådlösa signalen och påverka räckvidden och länkkvaliteten. Försök skapa en trådlös anslutning på en annan kanal.

Återgå till sidan Felsökning