Jag kan inte skriva ut på en nätverksskrivare som är ansluten till routern i Windows Vista, XP eller 2000.

Lösning 1:

Kontrollera att skrivaren är installerad på rätt sätt och att den är påslagen.

Lösning 2:

Kontrollera att det finns bläck och papper i skrivaren. En skrivare som är ansluten till skrivarservern kan inte skicka sin status till din dator.

Lösning 3:

Starta om routern genom att ta ut nätsladden. Vänta i minst 30 sekunder och sätt sedan tillbaka den. Då rensas utskriftskön från ev. väntande dokument.

Lösning 4:

Se till att du har angett skrivarplatsens URL-adress korrekt (URL-informationen är skiftlägeskänslig och måste anges exakt så som den visas i avsnittet Printer location (skrivarplats) på sidan Status).

Lösning 5:

Se till att datorns brandvägg är konfigurerad för att lita på det lokala nätverket (LAN) eller avaktiverad.

Lösning 6:

1. Gör något av följande:

Användare av Windows Vista :Klicka på Start > Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Skrivare.

Användare av Windows XP: Klicka på Windows Start > Skrivare och fax.

Användare av Windows 2000: Klicka på Start > Inställningar > Skrivare.

1. Gör något av följande:
  2. Användare av Windows Vista : Högerklicka på Min_skrivare på http://192.168.2.1:1631 och sedan på Run as administrator > Egenskaper.

Användare av Windows XP eller 2000: Högerklicka på Min_skrivare på http://192.168.2.1:1631 och sedan på Egenskaper.

3. Klicka på fliken Avancerat , kontrollera att Aktivera avancerade utskriftsfunktioner är avaktiverat och klicka sedan på Skrivarprocessor.

4. Vid Standarddatatyp väljer du RAW och klickar sedan på OK.

5. Klicka på Verkställ och sedan på OK.