Nastavení zabezpečení

Stránka Security (Zabezpečení) umožňuje konfigurovat a měnit u routeru nastavení zabezpečení, včetně nastavení zabezpečení bezdrátového připojení, možností filtrování adres MAC a přihlašovacích informací.

Router Login (Přihlášení k routeru)

Zde je zobrazeno aktuální uživatelské jméno a heslo přiřazené k routeru. Chcete-li změnit uživatelské jméno nebo heslo, zadejte nové uživatelské jméno a heslo a klepněte na tlačítko Save (Uložit) v dolní části stránky. K routeru se budete muset přihlašovat novým uživatelským jménem a heslem.

Pravidla pro heslo:

Wireless (Bezdrátová síť)

V této části můžete povolit bezdrátové bezpečnostní funkce. Společnost USRobotics důrazně doporučuje povolit některou z funkcí zabezpečení bezdrátového připojení, aby do sítě neměli přístup neoprávnění klienti. Všechna bezdrátová zařízení, která chcete připojit k síti, musejí mít stejné nastavení zabezpečení, včetně hesla pro vpuštění nebo klíče, které používáte k zabezpečení bezdrátové sítě.

Poznámka: Pro nastavení maximálního zabezpečení bezdrátového připojení u bezdrátové sítě se doporučuje vybrat metodu zabezpečení WPA2 and WPA (PSK) nebo WPA2 and WPA se standardem 802.1x (RADIUS) využívající šifrování TKIP and AES.


Vyberte metodu šifrování, kterou má bezdrátová síť používat. Můžete vybrat některou z následujících metod a zadat heslo pro vpuštění nebo klíč:

Poznámka: Někteří bezdrátoví klienti nepodporují šifrování AES při použití zabezpečení WPA (PSK). Šifrování TKIP se zabezpečením WPA (PSK) je podporováno u většiny bezdrátových klientů. U routeru můžete nastavit zabezpečení WPA (PSK) se šifrováním TKIP a AES, které bude pokrývat klienty AES i TKIP.

Poznámka: Někteří bezdrátoví klienti nepodporují šifrování AES při použití zabezpečení WPA (PSK). U většiny bezdrátových klientů je podporováno šifrování TKIP se zabezpečením WPA.

Poznámka: Nastavení None (Žádné) se nedoporučuje, protože bez povolení šifrování bude síť vystavena nebezpečným vnějším útokům.

MAC Filter (Filtr adres MAC)

V této oblasti můžete určit, která bezdrátová zařízení smějí nebo nesmějí získat přístup k routeru, a to na základě jejich adres MAC. Adresa MAC je obvykle uvedena na štítku externích bezdrátových zařízení nebo ji lze zjistit pomocí konfiguračního nástroje bezdrátového klienta, podle toho, jaké bezdrátové zařízení používáte.

Stránky konfigurace routeru umožňují konfigurovat přístup k routeru na základě adres MAC. Můžete použít tlačítko Allow Current Clients (Povolit současné klienty) nebo zadat úroveň filtru, která má být použita:

Poznámka: Chcete-li po dokončení všech změn uložit všechna nová nastavení a restartovat router, musíte klepnout na tlačítko Save (Uložit).