Ρυθμίσεις για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο

  1. Επιλέξτε τον τύπο της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο και, κατόπιν, εισαγάγετε τα κατάλληλα στοιχεία για τη σύνδεση:

    Σημείωση: Εάν δεν γνωρίζετε πώς συνδέεστε στο Διαδίκτυο, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε.

  1. Εάν ο πάροχος που χρησιμοποιείτε χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο σύνδεσης Point-to-Point Tunneling (PPTP), αφού κάνατε τη ρύθμιση για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο στο βήμα 1, επιλέξτε το My ISP uses a PPTP connection και πληκτρολογήστε το Domain (Τομέα) ή IP address (Διεύθυνση IP) του διακομιστή PPTP στο πεδίο Server (Διακομιστής) και το User name και Password που σας δόθηκε από τον πάροχό σας. Εάν ο πάροχός σας χρησιμοποιεί κάποια συγκεκριμένη μέθοδο αναγνώρισης ταυτότητας, επιλέξτε ή επιλέξτε τα αντίστοιχα πλαίσια επιλογής.

  2. Εάν απαιτείται από τον πάροχό σας όνομα κεντρικού υπολογιστή, πληκτρολογήστε το στο πεδίο Host Name (Όνομα κεντρικού υπολογιστή)

  3. Εάν απαιτείται από τον πάροχό σας μια συγκεκριμένη διεύθυνση MAC για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη διεύθυνση MAC του δρομολογητή. Είτε επιλέγετε τη διεύθυνση MAC από τη λίστα είτε την πληκτρολογείτε οι ίδιοι στο πεδίο Router (Δρομολογητής).

  4. Η επιλογή για Remote Access (Πρόσβαση εξ αποστάσεως) επιτρέπει σε οποιονδήποτε κεντρικό υπολογιστή σε ολόκληρο το δίκτυο WAN να συνδέεται στις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή. Ως προεπιλογή, μόνο συσκευές που συνδέονται στο δρομολογητή με καλώδιο Ethernet μέσω μιας θύρας LAN μπορούν να έχουν πρόσβαση στις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή. Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή Remote Access, επιλέξτε το Allow access to this router from the Internet (Να επιτρέπεται η προσπέλαση αυτού του δρομολογητή από το Διαδίκτυο). Ως προεπιλογή, εκχωρείται η θύρα "8080". Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήστε κάποια άλλη θύρα εισαγάγετε τον αριθμό της.

  5. Για να ενεργοποιήσετε την εξ αποστάσεως και εκτός τοπικού δικτύου πρόσβαση σε κάποιον εκτυπωτή που ίσως είναι συνδεδεμένος στον δρομολογητή, επιλέξτε Allow access to the print server from the Internet (Να επιτρέπεται η προσπέλαση στο διακομιστή εκτυπώσεων από το Διαδίκτυο).

Σημείωση: Αφού ολοκληρώσετε όλες τις αλλαγές, χρειάζεται να κάνετε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να αποθηκευτούν όλες οι νέες ρυθμίσεις και να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή.

 

Static Routes (Στατικές οδοί)

Εάν συνδέσετε απευθείας τη θύρα WAN του δρομολογητή σε υφιστάμενο δίκτυο(α), ίσως χρειαστεί να προσδιορίσετε Static Routes (Στατικές οδούς). Έτσι ο δρομολογητής θα χρησιμοποιεί τη δική του δικτυακή διεύθυνση, η οποία διαφέρει από του δικτύου όπου συνδέεται. Έτσι, επίσης, ο δρομολογητής θα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στα συγκεκριμένα δίκτυα που ήδη υπάρχουν στο WAN.

Ως Static Routes για το δίκτυο WAN, πρέπει να ορίσετε τιμές που χρησιμοποιούνται στα ίδια υποδίκτυα που χρησιμοποιεί η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Σημείωση: Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP τοπικού δικτύου LAN στον δρομολογητή σας είναι 192.168.2.1 και η προεπιλεγμένη διεύθυνση για τη Subnet Mask (Μάσκα υποδικτύου) είναι 255.255.255.0.

  1. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του δικτύου για τον συγκεκριμένο δρομολογητή στο πεδίο IP address .

  2. Εισαγάγετε την τιμή για τη μάσκα υποδικτύου του δικτύου για το συγκεκριμένο δρομολογητή στο πεδίο Subnet mask .

  3. Εισαγάγετε την τιμή για την πύλη του δικτύου για το συγκεκριμένο δρομολογητή στο πεδίο Gateway (Πύλη).

  4. Εισαγάγετε τον αριθμό των δρομολογητών τους οποίους θα χρησιμοποιήσει αυτός ο δρομολογητής για να επιτύχει τη σύνδεση με το άλλο δίκτυο στο πεδίο Hops (Σκέλη διαδρομής).

    Ο αριθμός των σκελών διαδρομής προσδιορίζεται από τον αριθμό των δρομολογητών που μεσολαβούν μεταξύ του δρομολογητή σας και του αντίστοιχου δικτύου.

    Παράδειγμα
    : Εάν υπάρχει ένας άλλος δρομολογητής συνδεδεμένος με τη θύρα WAN του δρομολογητή, θα πληκτρολογούσατε 1 για τον αριθμό των σκελών διαδρομής μεταξύ της θύρας WAN του δρομολογητή και οποιουδήποτε πελάτη είναι συνδεδεμένος στο δεύτερο δρομολογητή.

  5. Κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη).

 

Δυναμικό σύστημα DNS

Μια υπηρεσία DNS (Domain Name Service, υπηρεσία ονομάτων τομέων) αντιστοιχείζει μια διεύθυνση Διαδικτύου, λ.χ. www.usr.com, με μια διεύθυνση IP. Μια δυναμική υπηρεσία DNS σάς επιτρέπει να εκχωρήσετε στην πύλη σας μια επωνυμία Web, όπως myUSRrouter.dynDNS.com, ώστε να είναι προσπελάσιμη από το Διαδίκτυο χωρίς να γνωρίζετε απαραίτητα την διεύθυνση IP που της εκχωρήθηκε από τον πάροχό σας.

Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να ορίσετε παραμέτρους που θα επιτρέψουν στις υπηρεσίες ονομάτων τομέα να εντοπίσουν την πύλη σας. Χρησιμοποιώντας αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να παρακάμψετε τη δυναμική φύση της διευθυνσιοδότησης δικτύων ευρείας περιοχής, WAN, ώστε να διατηρείτε προσπελάσιμο ένα σταθερό όνομα κεντρικού υπολογιστή στο Διαδίκτυο.

Σημείωση: Θα χρειαστείτε κάποια δυναμική υπηρεσία DNS που παρέχεται από τρίτη εταιρία για χρήση αυτής της δυνατότητας.

Για να ρυθμίσετε δυναμικό σύστημα DNS στο δρομολογητή σας:

  1. Επιλέξτε τον πάροχο υπηρεσιών DNS. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή χωρίς χρέωση στις τοποθεσίες web DynDNS.org, TZO.com, DtDNS.com και No-IP.com.

  2. Εισαγάγετε τις ρυθμίσεις για το δυναμικό DNS, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία Host name (Όνομα κεντρικού υπολογιστή), User name (Όνομα χρήστη) και Password (Κωδικός) που σας δίνονται από τον πάροχο υπηρεσιών DNS. Κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη) όταν είστε έτοιμοι.

Για να αφαιρέσετε μια εκχώρηση δυναμικού DNS, κάντε κλικ στο κουμπί Delete (Διαγραφή) δίπλα στα στοιχεία εκχώρησης DNS.

 

Σημείωση: Πρέπει να κάνετε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις και να επανεκκινήσετε το δρομολογητή αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας.