USB-nyomtató telepítése Macintosh OS X környezetben

USB-nyomtató csatlakoztatható az útválasztóhoz, és használható hálózati nyomtatóként, ha olyan operációs rendszert használ, amely támogatja a nyomtatást az internetes nyomtatóprotokoll (IPP) alapú nyomtatókkal. A Macintosh OS X 10.3 és későbbi verziói beépített módon támogatják ezt a funkciót.

 

Első lépés: Helyi nyomtató telepítése

Megjegyzés: Ha a nyomtatót már minden számítógépre telepítették, használni fogja, ha az a hálózaton van, ugorjon Második lépés pont: Nyomtató-kiszolgáló információinak lekérése pontra.

Mielőtt nyomtatóját nyomtató-kiszolgálóhoz csatlakoztatná, fontos a nyomtató gyártójától kapott illesztőprogram telepítése minden egyes olyan számítógépre, amely használni fogja a nyomtatót.

  1. Csatlakoztassa az USB-nyomtatót a számítógép egyik USB-portjára.

  2. Telepítse a nyomtatót a megjelenő telepítési utasítások alapján.

  3. Nyomtasson tesztoldalt, hogy meggyőződjön a nyomtató helyes működéséről.

  4. Kapcsolja ki a nyomtatót

 

Második lépés: Nyomtató-kiszolgáló információinak lekérése

  1. Csatlakoztassa le a nyomtatót a számítógépéről, és illessze az USB-kábel vékony téglalap alakú végét az útválasztó USB-portjába.

  1. Csatlakoztassa a nyomtatóhoz a tápkábelt, majd kapcsolja be a nyomtatót.

  2. Indítson el egy webböngészőt. A hely- vagy címsorba írja be a 192.168.2.1 címet, és nyomja meg az ENTER gombot.

Megjegyzés: Ha módosította az útválasztó IP-címét, az új IP-címet írja be a 192.168.2.1 helyett.

  1. Mikor megjelenik a felhasználónév és jelszó ablaka, írja be a létrehozott felhasználónevet és jelszót. Kattintson az OK lehetőségre az útválasztó beállítási oldalán.

Megjegyzés: A rendszer nem kéri, hogy jelentkezzen be, amikor először csatlakozik az útválasztó beállítási oldalaihoz. A Telepítővarázsló használata során a varázsló hoz létre felhasználónevet és jelszót az útválasztóba való belépéshez. Mindig ezeket kell használnia, amikor bejelentkezik az útválasztóba. A felhasználónév és a jelszó megadásakor ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára.

  1. A Status (Állapot) oldal Device (Eszköz) részében keresse ki a Printer status (Nyomtatóállapot) és Printer location (Nyomtató helye) adatot. Írja le a Printer location (Nyomtató helye) címet. A címre a nyomtató beállításához van szüksége ahhoz a hálózathoz kapcsolódó számítógépeken, amelyről el kívánja érni a nyomtatót.

Harmadik lépés: Csatlakoztasson klienseket a vezeték nélküli USB-nyomtatókiszolgálóra.

Megjegyzés: Ezt a folyamatot a hálózat minden egyes számítógépén végre kell hajtania, hogy lehetővé tegye a nyomtatást az útválasztó nyomtató-kiszolgálóján.

  1. Nyissa meg a Utilities (Eszközök) ablakot, és kattintson kettőt a Print Center (Nyomtatóközpont) elemre.


  2. Tartsa lenyomva az Alt/Option billentyűt, és kattintson az Add (Hozzáadás) lehetőségre.


  3. Válassza az Advanced (Speciális) lehetőséget, és válassza ki vagy írja be az alábbi értékeket:
    Eszköz: internetes nyomtatóprotokoll HTTP használatával
    Eszköz neve: HP Deskjet 990c (ez csak példa, válassza ki az Ön által használt nyomtatót)
    Eszköz URI: http://192.168.2.1:1631/printers/My_Printer

Megjegyzés: Az Eszköz URI adatnál lényeges a kis- és nagybetű megkülönböztetése, és pontosan úgy kell megadni, mint ahogyan az útválasztó Status (Állapot) oldalának Printer location (Nyomtató helye) részén szerepel. Ha módosította az útválasztó IP-címét, a 192.168.2.1 helyett az útválasztó IP-címét adja meg.

  1. Válassza ki a nyomtató gyártóját vagy típusát a Printer Model (Nyomtató típusa) mezőben. Kattintson az Add (hozzáadás) gombra.

Megjegyzés: Ha nincs felsorolva a nyomtató gyártója vagy típusa, forduljon a gyártóhoz IPP-kompatibilis PostScript Printer Description (PPD) fájlért a Macintosh rendszerhez.

Megjegyzés: Ha nem látja a fenti képernyőt, tartsa lenyomva az Alt/Option billentyűt, és kattintson a További nyomtatók... opcióra

  1. A nyomtató kiválasztása után kattintson a Make Default (Beállítás alapértelmezettként) elemre.


Negyedik lépés: A nyomtató csatlakozásának ellenőrzése

  1. Nyissa meg az Applications (Alkalmazások) ablakot, és nyomtatási tesztoldal létrehozásához kattintson kettőt a TextEdit (Szövegszerk.) elemre.


  1. Írjon be valamilyen szöveget.


  2. Nyomtassa ki, ezzel ellenőrizve a nyomtató működését.