A vezeték nélküli adapterem nem tud az útválasztóhoz csatlakozni.

Megoldás:

Győződjön meg róla, hogy minden Wireless PC Card, PCI Adapter és USB Adapter Infrastructure (Infrastruktúra) módra van állítva. Ellenőrizze, hogy a Wireless MAXg Routerrel megegyező SSID, csatorna és biztonsági információkat használ. Tekintse át a vezeték nélküli PC-kártyák PCI-adapterek vagy USB-adapterek dokumentációját, hogy meghatározhassa, hogyan kell módosítani ezeket a beállításokat.

Megoldás:

A vezeték nélküli PC-kártyák, PCI-adapterek vagy USB-adapterek vezeték nélküli biztonsági beállításainak meg kell egyeznie a Wireless MAXg Router beállításaival.

  1. A vezeték nélküli kártya, vagy adapter konfigurációs segédprogramjával ellenőrizze a Wireless MAXg Router kapcsolatának MAC-címét, hálózati nevét (SSID) és vezeték nélküli biztonsági beállításait. A MAC cím a Wireless MAXg Router alján lévő címkén található.

  2. Ellenőrizze, hogy a rendszer a helyes jelmondatot, kulcsot és titkosítási lehetőségeket alkalmazza-e. Ha megváltoztatta a Wireless MAXg Router konfigurációs beállításait, ezeket meg kell változtatni a hálózathoz csatlakozó minden Wireless PC Card, PCI Adapter és USB Adapter esetében is.

Az új vezeték nélküli kliensekre vonatkozó további információkat az útválasztó konfigurációs oldalain található Oktatóanyagok című fejezetében találja. Az Oktatóanyagot a webes kezelőfelületen is elérheti, ha megnyit egy böngészőt, és beírja: 192.168.2.1/addclient.asp.

3. megoldás:

Ha engedélyezte a MAC-szűrést az útválasztón, nem tud új ügyfelet csatlakoztatni a hálózathoz, amíg az eszköz MAC-címét fel nem veszi a MAC-szűrési listára.

 

 

Vissza a Hibaelhárítás oldalra