Installation av USB-nätverksskrivare

Du kan ansluta en USB-skrivare till Wireless MAXg Router och använda den som en nätverksskrivare om både operativsystemet och skrivaren har funktioner för protokollet IPP (Internet Printing Protocol).

Följande operativsystem har inbyggt stöd för dessa funktioner:

Kontakta skrivarens tillverkare och ta reda på om skrivaren har funktioner för IPP.

Obs! När routern används med flerfunktionsskrivare med funktioner för skanning och kopiering kan den endast användas för utskrift. För dubbelriktade kommunikationsfunktioner, t.ex. skanning, ansluter du flerfunktionsskrivaren direkt till datorn. Meddelanden för t.ex. påfyllning av bläck och papper överförs inte från routern till datorn.

När du har slutfört den initiala installationsproceduren för routern, inklusive den grundläggande konfigurationen, kan du aktivera routerns utskriftsserverfunktion. När du vill installera skrivaren väljer du länken nedan som beskriver den aktuella skrivarmiljön: