Tutorial: ik wil voorkomen dat een computer toegang krijgt tot het internet.

In dit voorbeeld worden de filters voor uitgaand verkeer van de router gebruikt. U kunt ook Toegangsbeheer voor het internet gebruiken om een computer op basis van een MAC-adres te filteren. Ter demonstratie van filters voor uitgaand verkeer laten we u stappen zien voor het configureren van het volgende scenario:

Een bedrijf heeft twee computers die zijn verbonden met de U.S. Robotics ADSL 4-Port Router. Een kantoormedewerker gebruikt een van de computers, terwijl de eigenaar van het bedrijf de andere computer gebruikt. De eigenaar wil voorkomen dat zijn medewerker internet gebruikt. De eigenaar heeft een computer waar de router het IP-adres 192.168.1.2 aan heeft toegewezen. Aan de computer van deze medewerker is het IP-adres 192.168.1.3 toegewezen.

1. Open de webinterface van de router als deze nog niet open is (klik hier voor meer informatie hierover).
  2. Ga naar het menu Security (Beveiliging) en selecteer IP Filtering - Outbound Filters (IP-filtering - uitgaande filters).
  3. Klik op Add (Toevoegen).
  4. Voer de volgende filtergegevens in:

5. Wanneer u op Apply (Toepassen) klikt, verschijnt het nieuwe filter op deze pagina.

Gefeliciteerd! Het instellen van het uitgaande adresfilter is nu voltooid. De computer met het IP-adres dat is ingevoerd in Address Filter (Adresfilter) is nu niet meer in staat om toegang te krijgen tot de internetpoort van de router.

Terug naar de pagina Tutorials