Tutorial: ik wil een internettoepassing gebruiken (een game, instant messaging, enzovoort).

Er is een aantal toepassingen waarvoor uw computer het internet moet gebruiken, maar de firewall van uw router kan deze toegang blokkeren. Deze procedure laat zien hoe u de router kunt configureren om toch met deze toepassingen te kunnen werken.

Opmerking: raadpleeg de bijlage bij deze gebruikershandleiding voor meer informatie over het openen van de firewall voor andere toepassingen.

1. Selecteer Virtual Server (Virtuele server) in het menu Security (Beveiliging). De volgende pagina verschijnt.

2. Dit zijn de velden op deze pagina:

Veld Omschrijving
    Select a service (Een service selecteren) In dit veld kiest u de internettoepassing die u wilt inschakelen. De webinterface vult automatisch de velden in de tabel eronder in.
    Custom Server (Aangepaste server) Als de service die u wilt inschakelen niet in de servicelijst voorkomt, kunt u de naam van de service hier invoeren. U dient de resterende parameters in te voeren zoals beschreven in de documentatie van de service.
    Server IP Address (IP-adres server) Het IP-adres van de computer die als server moet fungeren.
    External Port (start/end) (Externe poort, begin/eind) Hiermee kunt u één externe poort of een poortbereik opgeven.
    Protocol (Protocol) Hiermee kunt u een transportprotocol selecteren (UDP, TCP of beide).
    Internal Port (start/end) (Interne poort, begin/eind) Hiermee kunt u één interne poort of een poortbereik opgeven.
  3. In het veld Server IP address voert u het IP-adres van de computer in die de internettoepassing moet uitvoeren.
  4. In de lijst Select a service selecteert u de naam van de service of de toepassing die uw wilt gebruiken. Indien de service in de lijst staat, worden de instellingen automatisch ingevoerd:

5. Opmerking: indien uw service niet in de lijst voorkomt, dient u de documentatie te raadplegen om te controleren welke instellingen u dient in te voeren.

6. Wanneer u op Apply (Toepassen) klikt, worden de instellingen naar de vorige pagina verplaatst.

Gefeliciteerd. U kunt uw internettoepassing nu gebruiken.

Terug naar de pagina Tutorials