Virtual Server (Virtuális kiszolgáló)

Ha a Wireless ADSL2+ Routert virtuális kiszolgálónak konfigurálja, a web- vagy FTP-szolgáltatásokat nyilvános IP-címen igénybe vevő távoli felhasználók automatikusan átirányíthatók magán IP-címmel konfigurált helyi kiszolgálókra. A kért szolgáltatástól függően, az útválasztó átirányítja a külső szolgáltatási kérelmet egy másik, belső IP-címen található kiszolgálóra. Ha például a Protocol Type/Public Port (Protokoll típusa/ nyilvános port) beállításait TCP/80 (HTTP vagy Web) értékre, a Private IP/Port (Magán IP/port) beállítását pedig 192.168.2.2/80-ra módosítja, a külső felhasználóktól érkező minden HTTP-kérés a 80-as porton levő 192.168.2.2 címre kerül továbbításra. Így az internetszolgáltatótól kapott IP-címet begépelve az internetfelhasználnálók azon a helyi címen érhetik el a szükséges szolgáltatást, ahova Ön átirányítja őket.

NAT Virtual Server (NAT virtuális kiszolgáló)

  1. Hozzon létre egy sort minden olyan belső LAN IP Address (LAN IP-cím) értékhez, amely megosztva használja a nyilvános IP-címet.
  2. Jelölje be az Enable (Engedélyezés) négyzetet minden olyan belső IP-címhez, amely megosztva használja a nyilvános IP-címet.
  3. Kattintson az Add (Hozzáadás) gombra.
  4. Nyissa meg a LAN Settings (LAN beállítások) részt, és ellenőrizze, hogy a DHCP-kiszolgáló kapcsolati időtartamának beállítása Forever (Mindig)-e.

 

A következő hivatkozás alatt található portlista karbantartásra kerül:
http://www.iana.org/assignments/port-numbers