Intrusion Detection (Yetkisiz Erişim Tespiti )

Yetkisiz Erişim Tespiti Özellikleri

SPI ve Anti-DoS güvenlik duvarı koruması: ADSL2+ Ethernet/USB Router cihazının Yetkisiz Erişim Tespiti Özelliği WAN portundaki gelen trafik için erişimi sınırlar. SPI özelliği açıkken Duruma Göre Paket Kontrolü bölümünde işaretlenmiş olan tipler haricindeki tüm gelen paketler engellenecektir.

RIP Hatası: Eğer bir RIP isteği yönlendirici tarafından bildirilmemişse giriş kuyruğunda kalacak ve bırakılmayacaktır. Birikmiş paketler giriş kuyruğunun dolmasına ve tüm protokollerde önemli sorunlara neden olabilir. Bu özelliğin etkinleştirilmesi paketlerin birikmesini önler.

WAN Tarafına Pingi Yoksay: ADSL2+ Ethernet/USB Router cihazının WAN portundaki bir pingin ağa yönlendirilmesini önler.

 

Güvenlik Duvarı Yetkisiz Erişim Tespiti

Stateful Packet Inspection

“Duruma” göre paket kontrolü olarak adlandırılır çünkü iletişimin durumunu belirlemek için paketin içeriğini inceler; örneğin, hedef bilgisayarın geçerli iletişimi daha önceden istediğinden emin olur. Bu, iletişimini alıcı bilgisayar tarafından başlatıldığından ve sadece önceki etkileşimler dolayısıyla bilinen ve güvenilen kaynaklarla gerçekleştiğinden emin olmak için bir yöntemdir. Duruma göre paket kontrolü güvenlik duvarları, paketlerin denetlenmesinde daha sıkı olmasının yanı sıra belirli porta bağlantı isteği gelene kadar portları kapatır.

Belirli trafik tipleri kontrol edildiğinde sadece dahili LAN'dan başlatılan trafik tipine izin verilecektir. Örneğin, eğer kullanıcı Stateful Packet Inspection bölümünde sadece FTP Service (FTP Servisi) seçeneğini seçerse yerel LAN'dan başlatılan FTP bağlantıları haricindeki tüm giriş trafiği engellenecektir.

Stateful Packet Inspection, dinamik port numaraları kullanan farklı uygulama tiplerini seçmenize izin verir.

Duruma Göre Paket Kontrolünü devreye almak için:

  1. Intrusion Detection (Yetkisiz Erişim Tespiti) seçenekleri arasında SPI and Anti-DoS firewall protection (SPI ve Anti-DoS güvenlik duvarı koruması) seçeneğini seçin.
  2. Güvenlik duvarı tarafından izin verilecek trafik türlerini seçin: Packet Fragmentation (Paket Bölme), TCP Connection (TCP Bağlantısı), UDP Session (UDP Oturumu), FTP Service (FTP Servisi), H.323 Service (H.323 Servisi), ya da TFTP Service (TFTP Servisi).

    Dahili LAN'dan başlatılan trafik tipleri arasında yalnızca seçilen tiptekilere izin verilecektir. Örneğin, yalnızca FTP Servisi seçilirse, yerel LAN'dan başlatılan trafik arasında FTP bağlantısı hariç tüm gelen trafik engellenecektir.

  3. Save Settings (Ayarları Kaydet) seçeneğini tıklatın.

 

Bilgisayar korsanları ağınıza girmeye çalıştıklarında sizi e-postayla uyarabiliriz

ADSL2+ Ethernet/USB Router cihazı, bilgisayar korsanları ağınıza erişim sağlamaya çalıştığında bilgilendirme amaçlı uyarı e-postaları gönderebilir. Bilgilendirmeleri ayarlamak için, aşağıdaki bilgileri girin:

Connection Policy (Bağlantı Kuralları)

TCP/UDP oturumları için gerekli değerleri girin:

 

DoS Detect Criteria (DoS Algılama Kriteri)

Servis Reddi (DoS) algılama ve port tarama kriterleri için uygun değerleri girin: