De USRobotics Wireless Ndx ADSL2+ Gateway biedt de nieuwste 802.11n concept-technologie in de branche en levert optimale draadloze verbindingen naar uw pc's, laptops en andere draadloze apparaten. De gateway biedt ook de hoogste snelheid, maximaal 270 Mbps, zodat grote bestanden zoals MP3's, digitale foto's en digitale video's snel en efficiënt over het netwerk worden verzonden. Bovendien wordt uw netwerk met de gateway beveiligd met een bijzonder uitgebreide beveiligingssuite, die bestaat uit een Stateful Packet Inspection-firewall om het netwerk tegen ongeoorloofde toegang te beschermen, Wi-Fi Protected Access (WPA en WPA2), WPA2/802.11i, TKIP- en AES-codering, MAC-adresverificatie, etc.

De gateway biedt echter niet alleen draadloze verbindingen van de hoogste kwaliteit, maar beschikt ook over een geïntegreerde printserver waarmee u een USB-printer met andere computers op het netwerk kunt delen en over een 4-port Ethernet-switch waarmee u andere bekabelde Ethernet-apparaten kunt aansluiten.

Verder is de installatie van de USRobotics-gateway dankzij SecureEasySetup™ kinderspel. SecureEasySetup begeleidt u namelijk bij de configuratie van de draadloze beveiliging van de gateway en uw draadloze clients. Het delen van internettoegang via een draadloos of bekabeld netwerk is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Systeemvereisten

Productaanzichten

Voorzijde

Symbool Naam Status Situatie
Power Uit Ontvangt geen stroom.
Aan Ontvangt stroom.
WLAN Uit Draadloze verbinding is uitgeschakeld.
Aan Draadloze verbinding is ingeschakeld.
Knippert Er worden gegevens verzonden of ontvangen.
SecureEasySetup Uit De SecureEasySetup-modus op de gateway is niet gereed.1
Aan De SecureEasySetup-modus is gereed.
Knippert Er wordt met SecureEasySetup-apparaten gecommuniceerd.
WAN Uit Geen internetverbinding tot stand gebracht.
Aan Internetverbinding tot stand gebracht.
Knippert Er worden gegevens verzonden of ontvangen.
ADSL Uit Geen ADSL-verbinding.
Aan ADSL-verbinding tot stand gebracht.
Knippert Er wordt een ADSL-verbinding tot stand gebracht.
LAN
1 t/m 4
Uit Geen LAN-verbinding.
Aan LAN-verbinding wordt tot stand gebracht
Knippert Er worden gegevens verzonden of ontvangen.
Printer Uit Er is geen verbinding met de printer gedetecteerd.
Aan Er is een verbinding met de printer gedetecteerd.
Knippert Er worden gegevens naar de printer verzonden.

Achterzijde

Item Functie
ADSL

Voor aansluiting van de gateway op de ADSL-lijn.

LAN-poort 1-4 Voor de aansluiting van extra apparaten op uw gateway.
USB Voor de aansluiting van uw gateway op een USB-printer.
Reset

Hiermee kunt u de gateway opnieuw opstarten of de fabrieksinstellingen van de gateway herstellen.

• Houd de Reset-knop 1 seconde ingedrukt om de gateway opnieuw op te starten zonder de huidige instellingen te wijzigen.

• Houd de Reset-knop 7 seconden ingedrukt om de fabrieksinstellingen van de gateway te herstellen.

15 VDC Voor de aansluiting van de netvoedingsadapter op uw gateway.
SecureEasySetup-knop

Activeert SecureEasySetup op de gateway.1

• Houd de SecureEasySetup-knop als u SecureEasySetup op uw gateway wilt inschakelen 1 seconde ingedrukt.

• Houd de SecureEasySetup-knop 7 seconden ingedrukt als u de fabrieksinstellingen voor de draadloze beveiliging (geen beveiliging ingeschakeld) wilt herstellen.

Voor de aansluiting van een antenne op de gateway.

1 Om SecureEasySetup op uw gateway te kunnen gebruiken, dient deze te worden ingesteld met de draadloze beveiliging WPA2 and WPA (PSK) (WPA2 en WPA (PSK)) met de codering TKIP and AES (TKIP en AES) en een coderingstekenreeks (vaak een netwerksleutel, WPA-sleutel of vooraf gedeelde WPA-sleutel genoemd). U kunt de instellingen handmatig configureren of op de SecureEasySetup-knop drukken om de draadloze instellingen te configureren.

R46.1838.00
rev 1.3 4/07