Αυτό το μητρώο προβάλλει την κυκλοφορία της διασύνδεσης TCP/UDP LAN και WAN που προορίζεται για την πύλη. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανιχνεύσετε αν κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης επιχειρεί να προσπελάσει το δίκτυό σας.
Το κουμπί Refresh (Ανανέωση) ενημερώνει το μητρώο για να προβάλλει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.
Το κουμπί Configure (Διαμόρφωση) χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του τύπου των δεδομένων που θέλετε να εμφανίζονται στο μητρώο:
Κάντε κλικ στο Configure (Διαμόρφωση) για να εμφανιστεί η ακόλουθη σελίδα:
Επιλέξτε τις προτιμήσεις σας για την τήρηση και την προβολή του μητρώου: Disable log / Enable log (Απενεργοποίηση μητρώου / Ενεργοποίηση μητρώου)
Επιλέξτε το επίπεδο μητρώου στο πεδίο Log level. Το Log Level (Επίπεδο μητρώου) σας επιτρέπει να διαμορφώσετε ποιοι τύποι συμβάντων θα εγγράφονται στο μητρώο. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα συμβάντων μητρώου που απεικονίζονται διαφορετικά:
Emergency (Έκτακτη ανάγκη) = αδυναμία λειτουργίας του συστήματος (αυτά εμφανίζονται με κόκκινο στο μητρώο)
Alert (Προσοχή) = κάποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα (αμυδρό κόκκινο)
Critical (Κρίσιμο) = κρίσιμες συνθήκες (πορτοκαλί)
Error (Σφάλμα) = συνθήκες σφάλματος (κίτρινο)
Warning (Προειδοποίηση) = συνθήκες προειδοποίησης (πράσινο)
Notice (Ειδοποίηση) = κανονικές αλλά σημαντικές συνθήκες (μπλε)
Informational (Πληροφοριακό) = πληροφοριακά συμβάντα (λευκό)
Debugging (Εντοπισμός σφαλμάτων) = μηνύματα επιπέδου εντοπισμού σφαλμάτων (σκούρο γκρι σε κρεμ)
Η πύλη καταγράφει όλα τα συμβάντα μητρώου από το επίπεδο που επιλέγετε και άνω. Για παράδειγμα, εάν ρυθμίσετε το επίπεδο μητρώου σε Critical (Κρίσιμο), όλα τα κρίσιμα, προσοχής και έκτακτης ανάγκης συμβάντα εγγράφονται το μητρώο, αλλά δεν καταγράφεται κανένα από τα άλλα.
Επιλέξτε το επίπεδο προβολής (Display level) για το μητρώο. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε το επίπεδο συμβάντος που θα προβάλλεται στην προηγούμενη σελίδα System Log (Μητρώο συστήματος). Αυτό το στοιχείο χρησιμοποιεί την ίδια κατάταξη επιπέδου συμβάντων με το Επίπεδο μητρώου παραπάνω, αλλά αφορά τα συμβάντα που εμφανίζονται στο περιβάλλον χρήσης και όχι αυτά που καταγράφονται.
Από την επιλογή Mode (Λειτουργία) καθορίστε αν τα συμβάντα μητρώου πρέπει να αποθηκεύονται στην τοπική μνήμη της πύλης, να αποστέλλονται σε κάποιον απομακρυσμένο διακομιστή μητρώου ή και τα δύο συγχρόνως. Εάν επιλέξτε το Remote (Απομακρυσμένη), το μητρώο συστήματος δεν θα εμφανίζει τα συμβάντα που αποθηκεύονται στον απομακρυσμένο διακομιστή. Ο απομακρυσμένος διακομιστής θα πρέπει να είναι μια συσκευή syslog, την οποία θα χρειαστεί να ρυθμίσετε.
Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP διακομιστή (Server IP address) του απομακρυσμένου διακομιστή μητρώου.
Εισαγάγετε τη θύρα UDP διακομιστή (Server UDP port) του απομακρυσμένου διακομιστή μητρώου. Κατά συνθήκη, συχνά χρησιμοποιείται η θύρα με αριθμό 514, αλλά μπορείτε να εισαγάγετε οποιονδήποτε αριθμό θύρας θέλετε.
Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας και να δείτε το μητρώο με τις νέες ρυθμίσεις:
Επιστρέψτε στις επιλογές του μενού Status (Κατάσταση).