Dynamic DNS (Dinamik DNS)

DNS (Alan Adı Servisi) www.usr.com gibi bir İnternet adresini bir IP adresine dönüştürür. Bir dinamik DNS servisi, ağ geçidinize myUSRgateway.dynDNS.com gibi bir İnternet adı atamanızı sağlar, böylelikle servis sağlayıcı tarafından atanan ağ geçidi IP adresini bilmeye gerek kalmadan buna İnternet'ten erişilebilir.

Bu sayfada, alan adı servislerinin ağ geçidinizi bulmasını sağlayan parametreleri ayarlayabilirsiniz. Bunu, WAN IP adresinin dinamik niteliğini baypas etmek, İnternet'ten erişilebilen sabit bir barındırma adına sahip olmak için kullanabilirsiniz.

Not: Bu özelliği kullanabilmek için üçüncü bir taraf tarafından sağlanan dinamik DNS servisi gerekmektedir.

 

Bir Dinamik DNS Servisi ekleme

  1. Add (Ekle) seçeneğini tıklatın.

  2. DNS sağlayıcınızı seçin. Ücretsiz olarak DynDNS.org,TZO.com, DtDNS.com ve No-IP.com adreslerinde kaydolabilirsiniz.

  3. Host name (Ana bilgisayar adı) dahil dinamik DNS ayarlarınızı girin, uygun WAN Interface (Arayüzünü) seçin DNS sağlayınız tarafından verilmiş olan User name (Kullanıcı adı) ve Password (Parolayı) girin. İşlemi tamamladığınızda Add'i (Ekle) tıklatın.

 

Bir Dinamik DNS Atamasını kaldırma

Bir Dinamik DNS Atamasını kaldırmak için DNS atamasının yanındaki Remove (Kaldır) seçeneğini seçin ve Apply (Uygula) düğmesini tıklatın.

 

Dinamik DNS Hesabınızın yönetimi

Dinamik DNS Hesabınızın yönetmek için Dinamik DNS sağlayıcısının İnternet sitesine yönlendirecek Account Management (Hesap Yönetimi) bağlantısını tıklatın.

Not: Tüm değişikliklerinizi tamamladıktan sonra yeni ayarlarınızı kaydetmek için Save (Kaydet) düğmesini tıklatmanız ve ağ geçidinizi yeniden başlatmanız gereklidir.

İnternet menüsü seçeneklerine geri dönün.