Ağ Geçidi Konfigürasyon Sayfalarının Kullanımı

Ağ geçidi, ağ ihtiyaçlarınıza göre ağ geçidini konfigüre etmek için kullanabileceğiniz konfigürasyon sayfaları sağlar. Ağ geçidi konfigürasyon sayfaları, aynı zamanda ağ faaliyetlerinizi izlemenize yardımcı olacak istatistikleri görüntülemenizi sağlar.

Normal çalışma koşullarında, ağ geçidinizi kurduğunuz anda oluşturmuş olduğunuz ana konfigürasyonu değiştirmenize gerek yoktur. Bununla birlikte, ağ ortamının değişmesi durumunda ağ geçidinizi, yeni ortama uyumlu şekilde yeniden konfigüre etmeniz gerekebilir. Örneğin, aşağıdaki durumlarda konfigürasyon ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir:

 

Tarayıcının Yapılandırılması

Ayrıca, yapılandırma sayfalarının en güncel bilgileri göstermesini sağlamak için İnternet tarayıcınızın HTTP Proxy özelliğini devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Internet Explorer kullanıcıları:

  1. Tools (Araçlar) > Internet Options (Internet Seçenekleri) ve ardından Connections (Bağlantılar) sekmesine tıklayın.

  2. Never dial a connection (Asla bağlantı numarası çevirme) seçeneğini seçin ve ardından Apply (Uygula) seçeneğini tıklatın.

  3. OK (Tamam) seçeneğini tıklatın.

  4. Tools (Araçlar) > Internet Options (Internet Seçenekleri) seçeneklerini tıklatın ve ardından Connections (Bağlantılar) sekmesini seçin.

  5. LAN Settings (LAN Ayarları) butonunu tıklatın.

  6. Tüm onay kutularını temizleyin ve Tamam'a tıklayın.

  7. Tekrar OK (Tamam) düğmesini tıklatın.

Netscape Navigator 8.x kullanıcıları:

  1. Tools (Araçlar) > Options (Seçenekler) > General (Genel) seçeneğini tıklatın.

  2. Connection Settings (Bağlantı Ayarları) düğmesini tıklatın.

  3. Direct connection to the Internet (Doğrudan Internet bağlantısı) seçeneğini seçin ve ardından OK (Tamam) seçeneğini tıklatın.

 

Ağ Geçidi Konfigürasyon Sayfalarına Oturum Açma

  1. İnternet tarayıcınızı açın.
  2. Ağ geçidi konfigürasyon sayfalarına erişmek için, yer veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER (GİR) tuşuna basın.
  3. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip LOGIN (OTURUM AÇ) düğmesini tıklatın.

 

Ağ Geçidi Konfigürasyon Sayfalarının Kullanımı

Konfigürasyonu yapılabilir parametrelerde bir metin kutusu veya açılır bir menü bulunur. Bir sayfada bir yapılandırma değişikliği yaptıktan sonra Save (Kaydet) düğmesini tıklatın; aksi taktirde ayarlarınız kaybolacaktır.

ADSL bağlantısı ayarlarınıza bağlı olarak, bağlantınızın desteklemediği seçenekler için bazı menü öğeleri, ağ geçidinizin konfigürasyon sayfalarında görüntülenmeyebilir.

Ağ geçidi konfigürasyon sayfalarında bulunan sayfalar şunlardır: