De router installeren

Stap één: microfilter(s) aansluiten (indien meegeleverd of vereist door uw ISP)

Een microfilter verwijdert de storing tussen spraak- en ADSL-signalen. Als er geen microfilter met de router is meegeleverd, dient u uw ISP te vragen of er voor uw telefonie-apparatuur microfilters nodig zijn.

1. Sluit de kabel van elk telefonie-apparaat (telefoon, fax, etc.) aan op een microfilter.

2. Sluit het microfilter aan op de telefoonaansluiting in de muur.

Opmerking: sluit alleen een microfilter aan op de kabel waarmee de router op de telefoonaansluiting wordt aangesloten als u een microfilter met twee aansluitingen hebt, een voor de router en een voor de telefoon.

Stap twee: de router aansluiten

1. Sluit de router op de ADSL-lijn aan:

1. Sluit een uiteinde van de meegeleverde telefoonkabel op de ADSL-poort van de router aan.

2. Sluit het andere uiteinde van de telefoonkabel op de telefoonaansluiting in de muur aan.

2.
  3. Sluit de router op uw computer aan:

1. Schakel de computer uit.

2. Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel op de Ethernet-adapter van uw computer aan.

3. Sluit het andere uiteinde op de LAN-poort van de router aan.

4. Schakel het netwerk in:

1. Sluit de meegeleverde netvoedingsadapter op de 9VDC-poort van de router aan.

1. Sluit de netvoedingsadapter op een gewoon stopcontact aan.

2. Schakel uw computer in.

Stap drie: de router met de EasyConfigurator configureren

Voordat u het internet op gaat, dient de ADSL- en internetservice van uw lokale telefoniebedrijf of Internet Service Provider (ISP) actief te zijn. Vraag uw ISP om de volgende informatie:

1. Plaats de installatie-cd van USRobotics in het cd- of dvd-station van de computer en voer een van de onderstaande procedures uit:

2. Selecteer uw land en uw Internet Service Provider (ISP) in de vervolgkeuzelijsten op de pagina ADSL (ADSL). Indien uw land of ISP niet in de lijst voorkomt, kunt u Other (Anders) selecteren voor het land en de instellingen van uw ISP handmatig invoeren.

Mogelijk dient u nadat u uw keuzes hebt gemaakt de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de ADSL-verbinding in te voeren.

3. Klik op Save (Opslaan).

4. Het tabblad Status (Status) wordt weergegeven. In een bericht boven aan de pagina wordt aangegeven of de ADSL-verbinding tot stand is gebracht. Als het bericht aangeeft dat de ADSL-verbinding niet tot stand is gebracht, dient u het gedeelte Problemen oplossen te raadplegen.

5. Klik op het tabblad Login (Aanmelden), voer het wachtwoord voor de admin-account in en klik op Save (Opslaan).

Opmerking: voortaan dient u de gebruikersnaam admin en het door u ingevoerde wachtwoord te gebruiken als u zich bij de router aanmeldt.

6. Klik eerst op het tabblad Status (Status) en vervolgens op Configure Wireless Security (Draadloze beveiliging configureren). Er wordt verbinding met de configuratiepagina's van de router gemaakt. Hier kunt u bij Network Name (Netwerknaam) de netwerknaam invoeren. Voer ook de draadloze beveiligingsinstellingen van de router (Method (Methode) en Pass phrase (Coderingstekenreeks) of Key (Sleutel)) in.

Waarschuwing: als u geen draadloze beveiligingsmethode op de router instelt, is uw draadloze netwerk niet beveiligd. Dit betekent dat onbevoegde draadloze apparaten verbinding met uw netwerk kunnen maken, uw internetverbinding kunnen gebruiken en toegang tot computers op het netwerk kunnen krijgen.

7. Sluit de EasyConfigurator.

Kennisgeving:
raadpleeg als u de Wireless ADSL2+ Router en een USRobotics Wireless PCI Adapter of Wireless USB Adapter installeert de beknopte installatiegids of de gebruikershandleiding bij de adapter om met de installatie van uw draadloze producten door te gaan.

Een back-up van de configuratie-instellingen maken

Een back-up maakt het gemakkelijker om uw configuratie-instellingen opnieuw toe te passen nadat u om welke reden dan ook de fabrieksinstellingen van de router hebt hersteld. USRobotics beveelt u aan nu een back-up van de instellingen te maken.

1. Start een webbrowser op de computer.

2. Voer 192.168.1.1 op de locatie- of adresregel in en druk op ENTER om de configuratiepagina's van de router te openen. Voer als daar om wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in.

3. Selecteer Back Up Settings (Back-up van instellingen maken) in het menu Device (Apparaat).

4. Klik op Back Up (Back-up).
    Het systeem vraagt u of u het bestand wilt opslaan of openen. Selecteer Save (Opslaan).

U hebt de installatieprocedure met succes voltooid. Registreer uw router op www.usr.com/productreg/.