Port Triggering (Port Tetikleme)

Port tetikleme, bir sanal sunucuya benzer, yalnız güvenlik duvarında dinamik veya geçici bir delik oluşturması açısından farklıdır. Bunu yapılandırabilirsiniz, bu sayede yerel sistemlerden biri harici bir sistemde TCP/UDP bağlantısı yaratmak için belirlenmiş bir çıkış portunu kullandığında, o sisteme belirlenmiş giriş portları üzerinden sizin ağınıza erişim izni verilmiş olur. Port tetikleme, sanala bir sunucudan daha güvenlidir ancak aynı portların birden fazla sistem tarafından eş zamanlı olarak kullanılmasını desteklemez.

Bir Port Tetikleme Kuralı Ekleme

  1. Bir İnternet uygulamasına port tetikleme ayarlamak için Add'i (Ekle) tıklatın. Sonraki sayfada (aşağıda gösterilmektedir) uygulama adını seçin, böylelikle aşağıdaki tabloda yer alan ayarlar doldurulacaktır.


  2. İstediğiniz uygulama listede yoksa, Custom application (Özel uygulama) seçeneğini seçin ve Trigger Port Start (Tetikleme Portu Başlangıç), Trigger Port End (Tetikleme Portu Bitiş) alanlarını doldurun, Protocol (Protokol) seçeneğini seçin ve Open Port Start (Açık Port Başlangıç), Open Port End (Açık Port Bitiş) ve Open Protocol (Açık Protokol) değerlerini girin. (Gerekli port ayarlarını bulmak için uygulamanın belgelerine başvurun.)


  3. Port tetiklemeyi kaydetmek için Apply (Uygula) düğmesini tıklatın.

Not: Port tetikleme tek bir aktif oturum için geçerlidir. Birden fazla istemcide aynı port tetiklemeleri eş zamanlı olarak destekleyemez.

 

Bir Port Tetikleme Kuralını Kaldırma

Bir port tetiklemeyi silmek için tablodaki uygun satırın Remove (Kaldır) onay kutusunu işaretleyin ve Remove'ı (Kaldır) tıklatın.

 

Güvenlik menüsü seçeneklerine geri dönün.