Sorun Giderme Ping Yordamı

Ping prosedürü esnasında herhangi bir zamanda prosedürün başarılı olduğunu gösteren bir dönüş mesajı almamanız, pinglediğiniz adresin değiştiği ve karışıklık meydana geldiği ya da bu adresin artık bulunmadığı anlamına gelir. Konfigürasyon sayfalarındaki adresi kontrol edin ve gerekli düzeltmeleri yapın. Düzeltmeleri yaptıktan sonra, ping işlemine devam edin.

Not: Linux kullanıcıları 3 ve 7 numaralı adımları bir uçbirim açtıktan sonra uygulayabilir.

  1. Aşağıdaki şekilde bir komut istemi açın:

    Diğer tüm Windows işletim sistemleri:

  2. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin: Bu, IP konfigürasyonunu ve aşağıdaki gibi değerleri görüntüler:

    IP Adresi: 192.168.1.2
    Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1 (Bu, LAN'ın Varsayılan Ağ Geçididir)
    DNS Sunucusu: 192.168.1.1



    Ethernet adaptör bağlantısı bilgilerini göremiyorsanız, bilgisayarınız Ethernet adaptörünüzle iletişim kurmuyor demektir.

    Ortamın bağlantısının kesildiğine dair bir mesaj alırsanız, bilgisayarınız adaptörünüzle iletişim halinde ancak henüz yönelticinizden bir IP adresi almamış demektir. Kablosuz bağlantılar için adaptörünüzün kablosuz güvenlik ayarlarının, yönelticinizdeki kablosuz güvenlik ayarlarıyla aynı olduğundan emin olun.

    169.254 ya da 0.0.0.0 şeklinde bir IP adresiniz varsa, adaptörünüzün kablosuz güvenlik ayarlarının yönelticinizdeki kablosuz güvenlik ayarlarıyla aynı olduğundan emin olun ve bilgisayarınızdaki ağ bağlantısını onarın.
  1. Ping 127.0.0.1 yazın ve Enter tuşuna basın. Bu sizin yerel ana bilgisayar adresinizdir ve TCP/IP protokolünün kurulu olduğunu ve düzgün bir şekilde işlediğini garanti edecektir. Bu ping testini tamamlayamıyorsanız, işletim sisteminiz için gereken TCP/IP servis çatısını kurmalısınız. TCP/IP servis çatısının nasıl kurulacağı hakkında bilgi için işletim sisteminizin belgelerine bakın.

  2. Ping, ardından adım 2'de kaydettiğiniz IP adresini yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu, bilgisayarınızın istekleri yanıtladığının anlaşılmasını sağlayacaktır. Bu pingi tamamlayamazsanız, tüm kabloların doğru bir şekilde bağlandığından ve doğru sürücülerin kurulu olduğundan emin olun.

  3. Ping, ardından adım 2'te Varsayılan Ağ Geçidi olarak kaydettiğiniz LAN IP adresini yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu işlem, yönelticinizle veya kablosuz yönelticinizle olan iletişimi kontrol eder. Bu işlem, yönelticiye ulaşmanızı sağlayacaktır. Yönelticiyle iletişim kurabiliyorsanız, konfigürasyon sayfalarına erişebilir ve ayarları yapılandırabilirsiniz. Bu ping testini tamamlayamıyorsanız, yönelticinin güç kablosunun takılı ve bilgisayarınıza doğru bir biçimde bağlanmış olduğundan emin olun.

  4. Yönelticinizin WAN arayüzü için Varsayılan Ağ Geçidi olarak Ping ve arkasından İSP'niz tarafından sağlanan IP adresini yazın. Bu adres, adım 2'te gördüğünüz LAN'ın Varsayılan Ağ Geçidi adresiyle aynı değildir. Bu adres, yönelticinin Status > General (Durum - Genel) sayfasından alınabilir. Bu prosedür, İnternet'e erişiminizi sağlayacaktır.

  5. Ping, ardından adım 2'de kaydettiğiniz DNS Sunucusu adresini yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu, geçerli ana bilgisayar adlarını IP adreslerine ayırmanızı ve İnternet erişiminizi onaylayabilmenizi sağlayacaktır.

Sorun giderme sayfasına dön