Dynamisch DNS

Een DNS (Domeinnaamservice) zet een internetadres zoals www.usr.com in een IP-adres om. Een dynamische DNS-service stelt u in staat om een webnaam, zoals myUSRrouter.dynDNS.com, aan uw router toe te wijzen. Hierdoor wordt deze toegankelijk vanaf het internet zonder dat het IP-adres dat de ISP aan de router heeft toegewezen bekend hoeft te zijn.

Op deze pagina kunt u de parameters instellen waarmee domeinnaamservices uw router kunnen vinden. U gebruikt deze functie om de dynamische eigenschappen van WAN IP-adressering te omzeilen en een consistente hostnaam te krijgen die vanaf het internet toegankelijk is.

Opmerking: om deze functie te kunnen gebruiken, hebt u een dynamische DNS-service nodig die door een derde partij wordt geleverd.

Een dynamische DNS-service toevoegen

1. Klik op Add (Toevoegen).

2. Selecteer uw DNS-provider. Registratie op DynDNS.org, TZO.com, DtDNS.com en No-IP.com is gratis.

3. Voer de dynamische DNS-instellingen in, waaronder Host name (Hostnaam), selecteer bij Interface (Interface) de juiste WAN-interface en voer bij User name (Gebruikersnaam) en Password (wachtwoord) de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van uw DNS-provider hebt gekregen. Klik op Add (Toevoegen) wanneer u klaar bent.

Een dynamische DNS-toewijzing verwijderen

Klik op Remove (Verwijderen) naast een DNS-toewijzing om deze dynamische DNS-toewijzing te verwijderen.

Uw Dynamic DNS-account beheren

Klik op de koppeling Account Management (Accountbeheer) om uw Dynamic DNS-account te beheren. U wordt verwezen naar de website van de Dynamic DNS-provider.

Opmerking: klik nadat u de wijzigingen hebt doorgevoerd op Save (Opslaan) om de nieuwe instellingen op te slaan en de router opnieuw op te starten.